Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
затоа ниедна власт не го презема тој чекор на затварање на Скопје очи ќе му ископаат. губи избори у цела Мкд. осим у Скопје а и тука не е сигурна работата. и тоа е факт. само кај Трифун имаше расположение да се дебатира за тоа ама не доби подршка кај тогашните советници.
па политичари и политика спомнуваш :)

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Апла е кој напага а кој само демек се брани. :wub
Кој исправа криви друни а кој ги искривува :D
очекувал дискусија повеке од Скопјани...па додадете горе во насловот и дека и тука сакате да ограничите :D
аххх се изнасмеав ако ништо друго.
а колку пак само е апла кој е исплашен на темава,абе не се плашете ете јас не сум таму,ке им советувам и на другите да се вратат.а со самото вракање на сите,ке ги рушите зградите и ке посадите дрвца.
ај да не ги образложувам другите работи оти оние што можат да сватат веке си знаат а оние другите никогаш не би сватиле со такви ограничени размислувања а демек се толк либерте :D ...глуматења и чалмења до бесвест.

melpomena за градоначалник на Скопје (muscle)

јас убаво си пишав и сега пак ке се повторам ... некој толку сфаќа, а на некого толку му сече (како и да видиш, истиот резултат е) :)

сега мели ке ти објаснам ... очигледно дека си во постари години, па склероза не ти бега :D
прочитај убаво што напишав "искрено очекував поголема дискусија од членови од Скопје" - тоа значи дека сум очекувал-претпоставувал дека ке има поголема дискусија од Скопјани, не реков дека треба само скопјани да дискутираат на темава ... али јбг, сите имаме ист памет, само секој различно го користи - па затоа и секој различно сфаќа !!!

и уште нешто ме интересира многу ... имаш највеќе постови на темава ... што е работата ? те заебал некој дечко од Скопје ? не си можела да се снајдеш и да останеш во Скопје ? или факултет не се студира 14 год, па ти реши со последната 13 та да го завршиш и да се вратиш некаде ... ?

само си прашувам (think)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
melpomena за градоначалник на Скопје (muscle)

јас убаво си пишав и сега пак ке се повторам ... некој толку сфаќа, а на некого толку му сече (како и да видиш, истиот резултат е) :)

сега мели ке ти објаснам ... очигледно дека си во постари години, па склероза не ти бега :D
прочитај убаво што напишав "искрено очекував поголема дискусија од членови од Скопје" - тоа значи дека сум очекувал-претпоставувал дека ке има поголема дискусија од Скопјани, не реков дека треба само скопјани да дискутираат на темава ... али јбг, сите имаме ист памет, само секој различно го користи - па затоа и секој различно сфаќа !!!

и уште нешто ме интересира многу ... имаш највеќе постови на темава ... што е работата ? те заебал некој дечко од Скопје ? не си можела да се снајдеш и да останеш во Скопје ? или факултет не се студира 14 год, па ти реши со последната 13 та да го завршиш и да се вратиш некаде ... ?

само си прашувам (think)
Ке те оставам да си ги мислиш прашањава со одговори како што ти сакаш.
Едноставно твојов пост не е достоен за одговор :sreken
п.с.никаде не кажав дека студирав толку години.а одговорите на секое прашање веке ги има низ темава.
Не пишуваш за прв пат навреди низ темиве и тоа врз личности и тоа директни,ама сите тие се поголеми од тебе со самото тоа што не те пријавуваат за да ти останат постовите и укажат поописно за тебе и твојата личност.
те бакнува дада Мели,нели?

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Јас незнам зошто воопшто постои темата...
Толку е без веза..
поарно секој нека си го искажи своето мислење без реплики и понатамошни дебати и чао пријатно...
Крај на крај секој има различни мисења на оваа тема...

И никој нема право на било кој да му суди и укажува каде, и како да живее...Дали бил друг град или држава..
имаше една поговорка...

“Ако не можиш да му направиш на човек арно, барем не му отежнувај“

од многу експерти глава боли....

И уште нешто

Скопје “да се затвори“ - е па кога ќе си го купи некој цело за негово нека си го затвори..ако сака и железни окови нека го нареди....До тогаш Ск е на Македонија...

jasjas

Нов член
20 јули 2012
6
6
3
темава е дали Скопје треба да се затвори - искрено очекував поголема дискусија од членови од Скопје , а не еден пост од скопјанец и одма напад од неколку луѓе од другите градови ... што ви е бе луѓе ? да не сте се спремиле и вие за селење тука, па сега се плашите да не ви ги затворат вратите ? не се секирајте, само дебатираме без никакви резулатати ... нема рампа за влез на Скопје ... пакувајте куферите

во мојот прв пост најубаво си напишав што треба и како треба - на кој му смета тоа , или не сфатил како што треба или толку му сече - трето нема - најн бите (shake)

сега ке искоментирам и нешто во врска со инвестициите во Скопје, дека беше неколкупати споменувано ...
викате со пари од цела МКД се инвестира во Скопје ... ? - така е, не викам не... ама колкава е МКД ? - 2 милиона
а колкаво е Скопје ? - 1 милион ... па што треба да очекувате ? истомерна инвестиција на секаде ? (shake)

Во 1 милион ги рачунаш и Арачиново и да не именувам и други Скопски општини кој ги има многу а ни денар не платиле данок на државата,,и не отчекуваме истомерна инвестиција,отчекуваме било каква инвестиција.....жално но вистинито.....

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Низ пораките не ме викаше така ;) ама некои луге имаат лице и опачина,а некои само опачини и тоа без број (hug)
како и да ми се обратиш знаеш дека секогаш исто реагирав,така да и овој пат е исто :)....дада,баба Мели нема да ти возврати.

Мели, со оглед на тоа колку години имаш ти и колку имам јас, ако се навреди и од овој пост - не знам што повеќе да ти кажам ! (y)
пораките си се пораки,темиве си се теми - тука ти прва ме цитираше и сакаше дебата со мене, и јас на ист начин ти вратив ... или можда и подобро :sreken

не дирај лава док спава - а јас не сум лав, јас сум нинџа - а права нинџа , никада не спава ! (bandit)

• Ми се допаѓа

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Мели, со оглед на тоа колку години имаш ти и колку имам јас, ако се навреди и од овој пост - не знам што повеќе да ти кажам ! (y)
пораките си се пораки,темиве си се теми - тука ти прва ме цитираше и сакаше дебата со мене, и јас на ист начин ти вратив ... или можда и подобро :sreken

не дирај лава док спава - а јас не сум лав, јас сум нинџа - а права нинџа , никада не спава ! (bandit)
абе какво навредување :)
а иначе ми се закануваш? :igra
е ондак лава дира лава па да видиме.....:rofl
пораки,теми,Јас сум секогаш иста оти тоа сум нели јас
а ти викаш детсми бејби а сеа кој си шо си не ми сече (think) ...а дека за јазик ме влече,ме влече.
јас најмалку се плашам од дебата со директни навредувачи
тие најлесно губат па дури и кога се во право :) а за кога не се ич да не ти кажувам :giggle
нели Мели? :*

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
Мелпомена јас мислам дека колку и да зборувам низ темава ти нема да го сватиш тоа што сакам јас да го кажам....

Се откажувам од дискусијава дефинитвно...зашто не води никаде само глупави убедувања на две разлицно мисленици....
Само последно ке кажам...

Ајде сите повелете дојдете во Скопје...
Ке го бутнеме крстот на водно ке изградиме куки,згради и во градски парк ке изградиме згради...
А сите останати делови ке пропаѓаат,а ние ке умираме од загаден воздух...
Па во ред...секој има право да живее каде што сака и да се докажува ;)
тука си у право и џабе трошиме време. осим за доаѓање тука никој ништо друго не збори. како што рече требаше за оваа тема повише Скопјанци да земат учество али тоа е. како да им се објасни дека градов се гуши. стручни лица го кажуваат тоа.
додека се населува мафија ќе трља раце а највероватно со ваква политика Мкд нема долго да постои. позз од мене
бум бум и другите отворете ја страната на Скопски Солидарец на ФБ утре ќе има убав текст за она што се случува у моментот. http://www.facebook.com/SkopskiSolidarec?ref=hl

• Ми се допаѓа

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Нема зашто да го селиме,тоа си е негово мислење...
Меѓутоа он можеби не го гледа на реален начин..
Зашто....
10000 пати низ темава го напоменав тоа...
Луѓето со капацитет се добредојдени секаде низ топкавапа исто така и во Скопје.
Јас нема НИШТО против луѓето од останатите градови,јас самата имам многу пријатели од сите останати градови на нашето мало државиче....проблемот е сосема поинаков.
Јас не викам ниту за конкуренцијата,ниту за работните места.Мојата цел односно зашто сум против населувањето е сосема поразлично од тоа и го напоменав 100 пати низ темава...
Градот е МАЛ за да го прими целиот тој излив на ново дојдени .
Во Скопје нема паркови,нема зеленила.....Се што порано беше парк сега има зграда...Пола Водно е во згради...
Едноставно тоа е исто како во стан во кој треба да живеаат 4 луге да се населат 6 луѓе и уште и уште да стојат пре вратата за да влезат само затоа што слушнале дека тој стан е поубав од нивниот,а всушност истите тие ке живееат повторно во нај едноставната соба која ке биде иста како и нивниот дом...

Сите тие паркови и зеленила што ги снема ги снема заради тоа што урбаната мафија почна да гради згради насекаде од причина што сака да пере пари.Еден припор каде што беше мирно и тивко место, сега стана урбана населба каде што има огромни згради кои се во изградба и веќе неколку изградени и вселени ако не се лажам.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Сите тие паркови и зеленила што ги снема ги снема заради тоа што урбаната мафија почна да гради згради насекаде од причина што сака да пере пари.Еден припор каде што беше мирно и тивко место, сега стана урбана населба каде што има огромни згради кои се во изградба и веќе неколку изградени и вселени ако не се лажам.
Ако си бевме само старите Скопјани немаше да има зашто урбаната мафија да гради згради...
Луѓетот се доселуваат имаат потреба од живеалишта,видоа пари во тоа и ќе градат,нормално.