види на film-club.net
Во врска во муабетот погоре: штом пишувате со население, географска положба, државно уредување итн. тоа е веќе за во Географија. А за Туризам и патување се теми со омилени дестинации, со убави места за одмор и сл.
Разграничете ги малку форумите.
Јас што е до мене, би ги споил назад Географија и Туризам и Патување.
12. Соберете ги сите мачки што можете да ги најдете во соседтството и заврзете ги на едно место под дождот и оставете ги да се споулават.
преземено од sezasvadbi.mk
Нема никаква потреба од тоа ако тие што отвораат теми во тие два форуми знаат да определат која тема за каде е .Јас што е до мене, би ги споил назад Географија и Туризам и Патување.
никако плис....
Географија си е таман...многу ја сакам темата..немој да сте ја чепнале
Никакво спојување на темите. Значи Географија и Туризам сосема различни теми и содржини. Имам пишано во темата за администација, ама бидејќи членовите не можат да прочитаат таму ќе пишам и тука. РАЗГРАНИЧУВАЈТЕ ГИ ТЕМИТЕ. ГЕОГРАФИЈА - ПИШУВАЈТЕ КОЛКАВА Е НЕКОЈА ЗЕМЈА, КОЛКУ ЖИТЕЛИ И СЛИЧНО, ТУРИЗАМ Е ЗА ТУРИСТИЧКИ МЕСТА ВО ТАА ДРЖАВА.
Marick14 нема да е лошо да ставиш правилник во Туризам, за ако некој сака да отвори тема - да прочита што треба и како треба. За географија - јас ќе направам.
Географија никако не е за плажи. Туризам е за плажи - сакаш да одиш во некоја земја на одмор, посети ги следните плажи. Географија е за релјеф, клима, хидрографија, население на одредено подрачје/ држава.јас мислам дека во географија за државите може да се пишува се што е поврзано со таа држава, па дури и плажи и туристички места.буквално се што е поврзано со државатаж
..А во туризам кој сака во една општа тема нека пишува што сака да посети или посетил и нека става слики или што било само да не се отвараат посебно теми за сите држави...