Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Сум изгледал помлад со ептен кратка коса и избричен....стварно не ги разбирам жениве.....:p

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Географија никако не е за плажи. ;) Туризам е за плажи - сакаш да одиш во некоја земја на одмор, посети ги следните плажи. Географија е за релјеф, клима, хидрографија, население на одредено подрачје/ држава. :cool:

во ред е, но не е грешка се што поседува една држава да се пиши во неа, сега ако пишуваме за Македонија нема ли да го спомнеме охридско езеро ???

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
во ред е, но не е грешка се што поседува една држава да се пиши во неа, сега ако пишуваме за Македонија нема ли да го спомнеме охридско езеро ???
Охридско езеро ќе го споменеме, и сите податоци за него (длабочина, големина, каков свет во него живее), ама нема да пишуваме за неговите плажи. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Охридско езеро ќе го споменеме, и сите податоци за него (длабочина, големина, каков свет во него живее), ама нема да пишуваме за неговите плажи. ;)

добро како ке кажете така височество, ама според мене не е во ред...(y)

Еве во Јужна Америка пишував за Мачу Пикчу, тоа е дел од историјата а сега и туристичка дестинација,
нормално во темата туризам треба да бидат спомнати плажите и било што, но сепак не е грешка кој што знае за државата да си пишува..
или ако конкретно е само за плажи муабетот тогаш нека не одат во георгафија, нека се само за во туризам...

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
добро како ке кажете така височество, ама според мене не е во ред...(y)

Еве во Јужна Америка пишував за Мачу Пикчу, тоа е дел од историјата а сега и туристичка дестинација,
нормално во темата туризам треба да бидат спомнати плажите и било што, но сепак не е грешка кој што знае за државата да си пишува..
или ако конкретно е само за плажи муабетот тогаш нека не одат во георгафија, нека се само за во туризам...
Сега испадна дека ти наредувам, а воопшто не е така. За Мачу Пикчу може да се напише во географија, а во туризам дека треба да се посети поради тоа и тоа... За историја не збориме, а и не сум многу по историјата. Може во постарите учебници по географија имало се напишано и за плажи и за што ли уште не, ама во денешните не е така. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and Kitty

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Сега испадна дека ти наредувам, а воопшто не е така. За Мачу Пикчу може да се напише во географија, а во туризам дека треба да се посети поради тоа и тоа... За историја не збориме, а и не сум многу по историјата. Може во постарите учебници по географија имало се напишано и за плажи и за што ли уште не, ама во денешните не е така. :)
ок е овде, се согласувам кога станува збор само за плажи.
а не за езерата ,морињата и слично...(hug)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
СДК :D
303564_3776763974939_547518269_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and Scars