Географија никако не е за плажи. Туризам е за плажи - сакаш да одиш во некоја земја на одмор, посети ги следните плажи. Географија е за релјеф, клима, хидрографија, население на одредено подрачје/ држава.
Охридско езеро ќе го споменеме, и сите податоци за него (длабочина, големина, каков свет во него живее), ама нема да пишуваме за неговите плажи.во ред е, но не е грешка се што поседува една држава да се пиши во неа, сега ако пишуваме за Македонија нема ли да го спомнеме охридско езеро ???
Охридско езеро ќе го споменеме, и сите податоци за него (длабочина, големина, каков свет во него живее), ама нема да пишуваме за неговите плажи.
Сега испадна дека ти наредувам, а воопшто не е така. За Мачу Пикчу може да се напише во географија, а во туризам дека треба да се посети поради тоа и тоа... За историја не збориме, а и не сум многу по историјата. Може во постарите учебници по географија имало се напишано и за плажи и за што ли уште не, ама во денешните не е така.добро како ке кажете така височество, ама според мене не е во ред...
Еве во Јужна Америка пишував за Мачу Пикчу, тоа е дел од историјата а сега и туристичка дестинација,
нормално во темата туризам треба да бидат спомнати плажите и било што, но сепак не е грешка кој што знае за државата да си пишува..
или ако конкретно е само за плажи муабетот тогаш нека не одат во георгафија, нека се само за во туризам...
ок е овде, се согласувам кога станува збор само за плажи.Сега испадна дека ти наредувам, а воопшто не е така. За Мачу Пикчу може да се напише во географија, а во туризам дека треба да се посети поради тоа и тоа... За историја не збориме, а и не сум многу по историјата. Може во постарите учебници по географија имало се напишано и за плажи и за што ли уште не, ама во денешните не е така.
Општо за Франција што е или за Француската музика?Дајте линк до темата за Франција што ја зборите