Јас и онака сум премногу убава и паметна да бидам поколение на било која позната белосветска нација, култура....Вонземјани,кади,јамболии?!
ЛСД-25?
Потребен е сериозен напор на полето на имагинацијата за било која група која денес се нарекува етникум да полага право на наследство на нешто што се случувало пред неколку илјади години. Артур (ако воопшто постоел) нема никаква врска со денешна Британија, Цезар или Октавијан имаат врска со некој денешен Џузепе колку што има некој ирачанец со Ур, што значи никаква.
Ова е тема која е подложна на емоции, секој обид за било каква објективност се доживува како напад на колективниот идентитет со кој се идентификува соговорникот.
Кога сме веќе кај корени и дрва, еве нешто во таа насока
Атлантида - колевка на македонската цивилизација
http://www.mn.mk/komentari/6615
Јас и онака сум премногу убава и паметна да бидам поколение на било која позната белосветска нација, култура....
Можеби затоа постојано ме потсетуваат дека сум аут оф спејс, ваљда тоа е значењето.
Ај шо е воведот најкраток шо може да биде, туку и прашањето е доста глупо поставено.Од Античките македонци.. или?
На оваа тема, отсекогаш имало различни мислења, ме интересира вашето?
Кој Македон,која Атлантида,кое црно потекло.Алооо дечки,зошто бе вака? Ама оти се занимавате со фикција?
Значи да ви објасни тетка Фројда,нацијата како поим е создадена во 19 век (кој не верува ене го Гугл) и тоа за да има за што да се тепаат луѓето.Инаку со денешните сознанија на генетиката, може да се утврди само директниот машки заеднички предок на мажите и само директниот женски заеднички предок на жените. Тоа е тоа.Помирете се дека немате сина крв
Постовите треба да се прочитаат....нели?
Не се занимаваме со фикција, само посочуваме до која мера може да забега немањето лична индивидуалност, посебност, значење....па се оди во темните понори на историјата за да поединецот лишен од наведените квалитети си најде некаква вредност во масовното, во митското, во имагинарното.
Инаку тие теории произлегуваат од академски граѓани, историчари, филолози, лингвисти...светскиот мраќедонски конгрес (каде Ниче Македон ако не се лажам е потпреЦедник) е стожер на тие идеи а државната телевизија го финансираше обраќањето на Бог, himself на македонски....
04.00-06.00 е врвот.
mengele47 3 years ago
Nice Dimovski e tatko mi,dobra e Molitvata sto ja ima napisano ali videte i mu ja i drugata kniga-Najgolemata Vistinska Tajna na Svetot,i taa e mnogu dobra i poucna.
Првиот коментар е епски. јузер - Менгеле, син на Ничета Македон.
Додека Цане праел тура до Индија, на далечниот исток луѓе имале далеку поразвиена цивилизација, технолошки и општествено.Македонците се со древно потекло од династијата Аргаед.
Фактот што додека Македонците го освоиле светот на времето додека некои од другите народи или не постоеле на демографската карта на светот или пак се јаделе сеуште помеѓу себеси по пештерите им смета на многумина што не се или пак не се осеќаат како Македонци.
На денешните Македонци не им треба генетски доказ за нивното потекло.
На денешните Македонци како и на древните а и на оние од блиското минато им требаат што помалку домашни душмани.