До сега, и покрај сите неправилности, неправдини, доживувања и случки, дали добри,дали донекаде лоши, сепак се научив на тоа дека позитивноста во животот е прилично добра ствар. Иако јас знам да бидам и многу песимистична, ама знам и тоа да го зачувам во себе.
-Никој нема да те сожалува, а не е ни тоа поентата.
-Ретко кој стварно ќе ти помогне, а уште поретко кој стварно ќе те слуша. Што велат: Добриот слушател сигурно мисли на нешто друго
-Наивноста, лекомисленоста да бидат подалеку од мене.
-Да не очекувам премногу од луѓето, сите знаеме да бидеме себични.
-Да се задоволувам со ситници, како едно слатко кафе на сабајле сварено од саканиот.
-Да бидам слободна, неограничена, да имам широк поглед спрема светот, колку и тој да изгледа зол.
-Ништо не се добива туку-така, мораш да дадеш нешто и од себе.
-Музиката, уметноста, себе-едукацијата, пријателството, љубовта, патувањето - се искуства што треба да ги доживувам.
-Дека пред се, морам да знам сама да се снајдувам.
-Меѓусебните односи се многу битни, а уште поубаво ќе биде ако се добри тие односи.
И ред други работи, шо енос и ќе ги учам.
-Никој нема да те сожалува, а не е ни тоа поентата.
-Ретко кој стварно ќе ти помогне, а уште поретко кој стварно ќе те слуша. Што велат: Добриот слушател сигурно мисли на нешто друго
-Наивноста, лекомисленоста да бидат подалеку од мене.
-Да не очекувам премногу од луѓето, сите знаеме да бидеме себични.
-Да се задоволувам со ситници, како едно слатко кафе на сабајле сварено од саканиот.
-Да бидам слободна, неограничена, да имам широк поглед спрема светот, колку и тој да изгледа зол.
-Ништо не се добива туку-така, мораш да дадеш нешто и од себе.
-Музиката, уметноста, себе-едукацијата, пријателството, љубовта, патувањето - се искуства што треба да ги доживувам.
-Дека пред се, морам да знам сама да се снајдувам.
-Меѓусебните односи се многу битни, а уште поубаво ќе биде ако се добри тие односи.
И ред други работи, шо енос и ќе ги учам.