Чет муабети (ти реков-ми рече)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
@Holla

цитирам:
"Абе види .. Suddenly нејќе да е .... али добра природа ти е .. на свеж воздух и тако .. и медитацијата можеш да ја спомнеш од предходните теми и тако ...
Све на свему свиџа ми се ..."

Билката е сосем случајно во мојот дом,другарка ми ја донесе да се грижам за неа додека е на одмор.
Ја сликав и сликата ми се допадна па ја ставив
на тема.
Медитацијата нема врска со билката,зашто лично јас не сум по тој спорт(мислам на пафкање)

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
@Holla

цитирам:
"Абе види .. Suddenly нејќе да е .... али добра природа ти е .. на свеж воздух и тако .. и медитацијата можеш да ја спомнеш од предходните теми и тако ...
Све на свему свиџа ми се ..."

Билката е сосем случајно во мојот дом,другарка ми ја донесе да се грижам за неа додека е на одмор.
Ја сликав и сликата ми се допадна па ја ставив
на тема.
Медитацијата нема врска со билката,зашто лично јас не сум по тој спорт(мислам на пафкање)
Пошто сме префрлени у некоја ШКЛЈ тема или задња класа тема не ми се ич пишуе .. иначе и ја би сакал да имам такви другари/ки .. иначе има и медицински и медитациски дел со/од марихуаната .. зошто кога некој спомне марихуана се мисли на напушување у/за лоши цели - затоа што тоа и се случува кај 90% од конзумачите ...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
За да медитираш не ти треба марихуана.

А дека е штетна не би рекла.Зависи од начинот те количината која се конзумира.Секој претеран конзум сноси свои последици.
Многу луѓе кои ги познавам се опуштаат после фајронт со џоинт и во ред си е така.Некои се опуштаат со пиво.Некои со тв.Некој медитира.Секој на свој начин.Не значи ако некој пуши дека е џанки,дека е порочен итн.

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
За да медитираш не ти треба марихуана.

А дека е штетна не би рекла.Зависи од начинот те количината која се конзумира.Секој претеран конзум сноси свои последици.
Многу луѓе кои ги познавам се опуштаат после фајронт со џоинт и во ред си е така.Некои се опуштаат со пиво.Некои со тв.Некој медитира.Секој на свој начин.Не значи ако некој пуши дека е џанки,дека е порочен итн.
Како што @malo навете и како што ти наведе `бар мислам дека ти беше` во темата за медитација дека можеш да медитираш дури и додека пеглаш, така и со марихуана можеш ... дури и до повисок степен т.е. друг степен т.е. потполно нов вид медитација, а ако веќе користеш стручна литература од гугл, копираш и пастираш онда 100% ќе ме негираш .. слободно можеш да пробаш или да се консултираш со некој искусен.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ma човече зашто да не можам да си дадам мислење за некој коментар???.. не пишувам нов коментар туку давам свое мислење и свое видување за некој коментар .. не гледам што е тука лошото ... .. кажи ми што не е у врска со темата ... вика природа и песажи и и пишувам дека и е баш добра природата и дека има свеж воздух .. со иронија за марихуаната ..... не гледам дека е лошото ... еве за Лајкуванје е тоа што се согласувам дека и е добра сликата т.е. природата, но дека со тоа има свеж воздух и дека не се е случајно нашла кај него/нејзе дома тоа нема врска со "ми се допаѓа" и заслужува место во ``одговори`` т.е. мислење за коментарот ... ве молам за разбирање и толеранција ..
-Фала

Страва човече :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra, JaMi and existence

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Како што @malo навете и како што ти наведе `бар мислам дека ти беше` во темата за медитација дека можеш да медитираш дури и додека пеглаш, така и со марихуана можеш ... дури и до повисок степен т.е. друг степен т.е. потполно нов вид медитација, а ако веќе користеш стручна литература од гугл, копираш и пастираш онда 100% ќе ме негираш .. слободно можеш да пробаш или да се консултираш со некој искусен.
What???

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Outrider

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Ами нели ... јесте да е админ или шта ја знам што .. али ипак нека објасни прво а не вчера 3-5 коментари ми беа преместени без никакв објаснување ... башка сека не се ОФФ-ТОПИК со 2 Ф коментарите

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имам брат постар 3 години .. кој не зборува со нас скоро 10 години ... а се познава дека не сака и го сакаме .. али .. не знам у што е проблемот ..
Не знам дали е психолошки проблем .. пошто се дружи со другари, на факс. му иде добро еве сега завршува годинава ... и не знам во што е проблемот што не зборува со никој од семејството ...

Ако е три години постар а не зборува со вас 10 години тоа значи дека се накурчил на релативно зрела возраст од 13 годинки, седмо одделение. Можеби е во вас кривицата, можеби не сте му давале пари за сликички пред 10 години...2004, значи ЕП во Португал кога Грчка беше шампион. Сигурно му фалел Тео Загоракис во албумот и не можел да ја преболи таа траума.:kafe
Holla
Полноправен Член, Машко, 20

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Ако е три години постар а не зборува со вас 10 години тоа значи дека се накурчил на релативно зрела возраст од 13 годинки, седмо одделение. Можеби е во вас кривицата, можеби не сте му давале пари за сликички пред 10 години...2004, значи ЕП во Португал кога Грчка беше шампион. Сигурно му фалел Тео Загоракис во албумот и не можел да ја преболи таа траума.:kafe
Све си е могуче ,,, ово ни на крај памет не ми е дошло .. а да пробам со овогодишното СП ?? можда ќе помине се?

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Све си е могуче ,,, ово ни на крај памет не ми е дошло .. а да пробам со овогодишното СП ?? можда ќе помине се?

Пробај, Грчка пак игра ама Загоракис не игра.

GEORGIOS-SAMARAS-425105.jpg

Ако му фали овој на пример може уште погадно да биде...или даунлодирај му го албумот во пдф, за бес пари...

• Ми се допаѓа
Реакции: Holla