Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
A ритуалите нешто да не ви се со образи „белење“ или со вршење дејствија некому?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нема сеуште такви опции на менито, сеуште сме на почеток и немаме избрано соодветно божанство. Тек после доаѓа иницијација. А таа ќе биде страшна и мистична :showoff

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
А книга? Пошто секта без книга и закони исто ко пушка без војник
Ама и во пдф формат, да може на нет да ја споделуваме. :D
Закон број 1: Вегетата е вашата световна сила, а Нејзините основачи-врховни мудреци.
Закон број 2...3...4...итн, ќе се смислат.
Закон број -n: Забранет е секаков вид сомнеж и дискусија со иницијаторите околу Нејзината светост.
Закон број -n: Оној што се сомнева во Нејзината сила, осуден е на вечна пропаст да јаде незачинета храна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Luckky

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider а ние желните за преобразба и просветлување ќе можи да се приклучиме или џабе клаваме лајкој? (think)

Секако дека може, секој кој има желба е добродојден во тајниот Ред на Вегета.
Не само преобразба и просветлување туку според некои извори и тајната на долговечноста се крие во Вегетата.
Ли Чинг Јуен, човекот кој поживеал 256 години очигледно бил упатен во тајните на Зачинот.

http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Ching-Yuen

He worked as a herbalist, selling lingzhi, goji berry, wild ginseng, he shou wu and gotu kola along with other Chinese herbs, and lived off a diet of these herbs and rice wine.

Или со други зборови - човекот си правел Вегета.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
didnt-read-lol-gif-4.gif

Е да бе, ај што не ми успеа да те потплатам да ме фалиш, па и последна си ме ставил, да ме деградираш највеќе што е можно. Јас сирак сум овде. :place
Целиш само да ме исфрлите од сектата, самоволно и своеволно ми вршиш насиље и казнениот е само почеток на моите санкции!

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin