Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
slb_bobo да те прашам нешто од медицинска аспект како се викаат тие артерии или незнам што ги има 3 такви во телото каде при нивно пресекување организмот искрварува до смрт зш незнам таму по колку литри крв истекува (знаеш за што ти зборам)а?

Најголема артерија е аортата, после се разделува во пределот на карлицата на два дела ако збориме за таа.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Најголема артерија е аортата, после се разделува во пределот на карлицата на два дела ако збориме за таа.

Па вајда е тоа а тие два дела како се викаат медицински и доколку се пресечат по колку крв испумпуваат ? имаш такви податоци

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Па вајда е тоа а тие два дела како се викаат медицински и доколку се пресечат по колку крв испумпуваат ? имаш такви податоци

На англиски се common iliac arteries. За колку крв истекува од нив немам податоци.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
foREVer добар телефон ама боју си гу погрешила : P
Не коментирасмо ич ништо за дерби од понеделник, Мурињо дојде по бод и си га зема, судија како и увек на овој дерби греши, за жал. Руни докажа дека не е за продажбу

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Што беше тоа што не постоеше? :D

Време море... во Кисела вода сте многу чудни. :)
Тука има време, ете си пишува на форумот кога е напишано... :)
Ако падне серверот, нема време, нема постови нема ништо, јас ќе бидам на некое друго место, друго „договорено“ броење на време :)

Не постои време, тоа е само договор за лесно сетирање, бришење, одредување на еден систем ;)
Договарам референтно идно време за заедничкиот систем со членот на кој му го дадов предлогот за „идното“ време :D
Требаше да ставам наводници, да не ме масираш ;)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

Не масирам јас, неам масерски способности, а нити сум бил на курсеви. Кога ќе имаш време би сакал да ми го објасниш твоето разбирање на времепросторот и функционирањето во истиот, попрецизно би сакал околу искривувањата на времепросторот, доплеров ефект и црвено поместување.

(чисто онака да не те лажат, не сум од К.Вода)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Не масирам јас, неам масерски способности, а нити сум бил на курсеви. Кога ќе имаш време би сакал да ми го објасниш твоето разбирање на времепросторот и функционирањето во истиот, попрецизно би сакал околу искривувањата на времепросторот, доплеров ефект и црвено поместување.
(чисто онака да не те лажат, не сум од К.Вода)
Ах не... не мислам да објаснувам ништо... Па мубетевме веќе, пак? :)
Ц, не можам... досадно ми е.
Не си? Ах, а мислев комшија си ми :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ах не... не мислам да објаснувам ништо... Па мубетевме веќе, пак? :)
Ц, не можам... досадно ми е.
Не си? Ах, а мислев комшија си ми :)

Ахам, позната ми е таа фора со „досадно ми е“. Нема врска, прави што ти е волја ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi