Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

Признавам едно време те читав. Се откажав од форумот „Религија“ зашто и ти и абраксас (едно време мислев дека сте истиот член, а нема да ме зачуди и да сум бил во право) ме утепавте со вашите телемитски разговори и било која тема е претворена во „Телема“ (ова некоја блиц-криг експанзионистичка политика ви е). Онаму кај што следам кога ќе видам твое мислење и ќе видам како одма ја поврзуваш секоја тема со телеми, хебрејски толкувања, броеви со значење и сл. одма си скролам (еден маус сменив, првин мислев дека се расипа скролот ама после друго нешто излезе така да не се секирај не е од скролање расипан) оти веќе знам што ќе прочитам.
Јас не се заморувам што правиш ти. Знам, ти правиш она што ти е волја. Нели телемит беше де ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Паметно за првото :)
Дајте ми искушенија за тој ваш клан, да ги поминам! :D
Стари? ДОдека не дојдете 56+, одлични сте :)
Другите се деца ;)
ко за почеток 10 активни форумски деној, без ич да спомниш или замешаш телема-муабети, мисли, музики, книги и слични работи :D

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Не бре, ништо не правам. Ми здосади се јас да правам. Оставам други за мене да работат.
Македонија е ова!
Јас така си тролам за Телема... врска немам, се си собирам од нет...

Што, секогаш кога нештото не ти легнува во умот се откажуваш? :eek Де бре Ванчо :)
Не ти се допаѓа еврејскиот мистицизам? Било каков мистицизам?

Секогаш се поврзувам со чистата волја (сепак телема=волја нели) - без неа не можам да согледам дека човекот знаењето(небитно од каде го собрал) го искористува максимално и во согласност со неговата природа и не можам да видам дека човекот свесно и максимално го живее својот живот надвор од оние македонски кукања дека се нешто нема, не е во ред, не оди и слично.

Таков човек кога и да е - ќе направи грешка занесен од желбите кои никако не може да ги постигне бидејќи не знае дека не е способен за дотаму.
Тоа нема врска со зборување за Телема како философија и како што зборувам на темата за Телема!
Ти така си поврзуваш во твојот ум... тука јас не можам ништо. Твојот ум, твој проблем.

Не секаде поврзувам со еврејскиот мистицизам, ќе ме направиш евреин - само таму каде што мора, за да се потенцира од каде сето тоа. :)

Не знаеш што ќе прочиташ, само веруваш во тоа... верувај море, верувај. Што да ти правам... биди малку неверник ;)
Прави како сакаш во секој случај :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
ко за почеток 10 активни форумски деној, без ич да спомниш или замешаш телема-муабети, мисли, музики, книги и слични работи :D

Нејасно ти е сега ова!
Значи каде и да пишувам на која и да е тема... да не ви создава слика дека е врзано со Телемата и О.Т.О. и езотерија и слично?
Така?
10 дена?
:kafe

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Нејасно ти е сега ова!
Значи каде и да пишувам на која и да е тема... да не ви создава слика дека е врзано со Телемата и О.Т.О. и езотерија и слично?
Така?
10 дена?
:kafe
така де, без сите тие бројки, формули, толкувања и сѐ друго шо не разбирам и зато незнам како појасно да го напишам :D

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
foREVer добар телефон ама боју си гу погрешила : P
Не коментирасмо ич ништо за дерби од понеделник, Мурињо дојде по бод и си га зема, судија како и увек на овој дерби греши, за жал. Руни докажа дека не е за продажбу

Скинот повеќе од телефонот си го сакам. :sreken
А дербито не го гледав зашо бев на работа, а ни време немав за хајлајтс to be honest. :(