Ах, почнаа њу ејџери нововерци да проповедаат за нови концепти
Кој концепт на Лилит е фантастичен?
Фантастичен? Што има Лилит со фантастиката?
Последен пат: ЛИЛИТ е формула. Еврејски концепт кој што оди со евејскиот езотериски систем.
Ако не ти чини тоа, оти муабети со евреи кои ги разбираат работите - не мора да се натегаш со мене.
Верувај како ЛИлит е ова или она - секогаш ќе се појави некој и ќе ти го каже ова што јас ти го велам. А ти ќе умреш со ставот како ЛИлит е фантастична. И ни трошка искуство со формулата дадена преку нејзиното име и атрибуции!
Реков, види ги грчките мистерии и ритуали врзани со триделната божица! Може и Египет... Тие работи не се изменети со еони, само се тајни, далеку од очите, далеку од срцето на мнозинството кое нема интерес!
Не може да собираш туѓи работи и да ги толкуваш како ќе ти текне во умот!
Така еднаш направија христијаните!
И нормално во својот гнев ги обвинија евреите, за да се уништи изворот, вистината!
Не така
Нечие верување дека Лилит ги јаде децата ти го преставуваш како вистина. Тоа е верување на еврејската жена или како што денес ги плашиме децата со Баба Рога
Ќе ми кажеш за 1000 години како Лилит ќе стане Баба Рога?
Ма ајде.
Лилит е магиска-кабалистичка формула со голем потенцијал! Ти дадов линк, ти дадов гематриска вредност - седни работи за да добиеш свои размисли - не да велиш бриши ова бриши она.
Се што не разбираш или те мрзи да го сработиш треба да не постои за тебе?
Читај ги пророците момак