Хомосексуалност

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
122
78
1,038
31
Е тоа никогаш не разбрав, зошто раја се пали на лезбејски сцени, мене ми се крајно досадни, како да гледаш талијанска лига и вечно е резултат 0-0...
Инаку аномалија е хомо, пошто се јавува кај минорен процент од популација. Не е болест ама е повеќе нешто како зависност, пример џанак или алкос би биле попрецизна споредба иако не сосема точна.
Значи само она што го прави мнозинстото тоа е ок а она што го прават помал број лууге е фрвијација или како што ти викаш аномалија?
Аномалија може да биде само на оние кои поради стравот од осуда по секоја цена гледаат да се приклучат на толпата а не на индивидуалниете кои решиле да бидат такви какви што се родиле. Лугето не стануваат хомосексуалци туку се рагат со тоа и тоа е сосема нормално, како што е нормално што не има повисоки и пониски, некои сакаат рок некои турбо фолк, некои пијат алкохол други не..... Не може да му се препише на човек како аномаија сам затоа што има љубов кон ист пол тоа е негово интимно и индивидуално право, во се друго е ист како нас, како вас...... Така да пустете ги оние застарени сфакања дека геј лугето се препознаваат по тоа што се феминизирани и слично. Понекогаш најмажествениот нај мачо тип може да биде геј. Затоа гледајте ги лугето како личности а не со кого тој има секс. Дури и хетеро лугето може да се 100 пати поперверзни и да имаат изопачени фетиши од геј лугето а нив ги прифаќате како дел од вас а овие не ви чинат.
 

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Е тоа никогаш не разбрав, зошто раја се пали на лезбејски сцени, мене ми се крајно досадни, како да гледаш талијанска лига и вечно е резултат 0-0...
Инаку аномалија е хомо, пошто се јавува кај минорен процент од популација. Не е болест ама е повеќе нешто како зависност, пример џанак или алкос би биле попрецизна споредба иако не сосема точна.

Абе види, ниту јас ниту ти не сме доволно стручни за да ја анализираме сексуалноста како дел од човекот. Специјалистите нека се фокусираат врз тоа, тебе и мене како недоволно стручни ни преостанува само дали ќе ги прифатиме или не таквите луѓе. СЗО ја тргна хомосексуалноста од категоријата на болести, активно се проучува оваа тематика, оставам на многу поспецијализирани од мене да се изјаснат точно што е.
И јас порано не бев толку про со размислувањето како што сум сега, неколку работи ме сменија, прво откако еден другар ми призна, а јас за тоа дете рака во оган ставам и пак ќе речам камо повеќе луѓе да ја имаат душата што ја има тој, не знам само колку пати ме посоветувал и ме ислушал кога ми било тешко. Со многу читање и разговори, стигнав до ова размислување кое го имам сега.
Друг момент беше кога раскинав со бившиот дечко после 5 години врска, кога буквално секој си зеде за право да ми се меша во одлуката, од најблиски па до луѓе со кои сум едвај на здраво. Секој се дрзнува да ти каже како да живееш, дали грешиш, а никој не бил со нас во врска да види како ни е. Па сум слушала "леле ама што убави бевте, ај смирете се", "ве фатил бесот после 5 години", "треба да се земете во брак а не да раскинувате" и слично. Истово му се случува нив само 1000х повеќе, каде активно треба да читаат како тие се изроди, ретардирани, болни, ненормални, како треба да се прават сапун, како треба Содома и Гомора да им се случи и какви се не гадости имам прочитано. Во Чеченија ги убиваат. На други места ги претепуваат до смрт.

Сега, еве на половина после 20 години, сум на размислување дека секој човек треба да го прави она што го прави среќен. Дали е со партнер од ист или спротивен пол, доколку двајцата се возрасни личности и своеволно во врска, мене ич не ми е гајле.
Дури и конзервативци кои тоа не можат да го прифатат можам да сфатам, некој ете не може да го свари тоа и тоа е ок, се дури не им штети или не им посакува смрт. Проблемот настанува од ликови како Много Битно кои од една страна сакаат две девојки ала Миа Калифа да му легнат во кревет, ама од друга страна насамо две девојки е болест, ретардирана работа. Лицемерно е, нели?
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,073
5,612
1,683
Disco
Абе види, ниту јас ниту ти не сме доволно стручни за да ја анализираме сексуалноста како дел од човекот. Специјалистите нека се фокусираат врз тоа, тебе и мене како недоволно стручни ни преостанува само дали ќе ги прифатиме или не таквите луѓе. СЗО ја тргна хомосексуалноста од категоријата на болести, активно се проучува оваа тематика, оставам на многу поспецијализирани од мене да се изјаснат точно што е.
И јас порано не бев толку про со размислувањето како што сум сега, неколку работи ме сменија, прво откако еден другар ми призна, а јас за тоа дете рака во оган ставам и пак ќе речам камо повеќе луѓе да ја имаат душата што ја има тој, не знам само колку пати ме посоветувал и ме ислушал кога ми било тешко. Со многу читање и разговори, стигнав до ова размислување кое го имам сега.
Друг момент беше кога раскинав со бившиот дечко после 5 години врска, кога буквално секој си зеде за право да ми се меша во одлуката, од најблиски па до луѓе со кои сум едвај на здраво. Секој се дрзнува да ти каже како да живееш, дали грешиш, а никој не бил со нас во врска да види како ни е. Па сум слушала "леле ама што убави бевте, ај смирете се", "ве фатил бесот после 5 години", "треба да се земете во брак а не да раскинувате" и слично. Истово му се случува нив само 1000х повеќе, каде активно треба да читаат како тие се изроди, ретардирани, болни, ненормални, како треба да се прават сапун, како треба Содома и Гомора да им се случи и какви се не гадости имам прочитано. Во Чеченија ги убиваат. На други места ги претепуваат до смрт.

Сега, еве на половина после 20 години, сум на размислување дека секој човек треба да го прави она што го прави среќен. Дали е со партнер од ист или спротивен пол, доколку двајцата се возрасни личности и своеволно во врска, мене ич не ми е гајле.
Дури и конзервативци кои тоа не можат да го прифатат можам да сфатам, некој ете не може да го свари тоа и тоа е ок, се дури не им штети или не им посакува смрт. Проблемот настанува од ликови како Много Битно кои од една страна сакаат две девојки ала Миа Калифа да му легнат во кревет, ама од друга страна насамо две девојки е болест, ретардирана работа. Лицемерно е, нели?

Па не реков дека е болест, туку дека е аномалија.
И како таква резултира со 20-30 години помал животен век поради манијакалниот промискуитет на таквите особи. И јас имам блиска особа, роџак кој е бисексуалец или т.н. двоцефка, му било арно и со мажи и со жени на периоди му доаѓало, па имале некој сајт каде се договарале за неколку минути за секс, па ако се од ист град, се наоѓале одма, секс, често без заштита, пушење по вецеа и толку. Не ги интересирало ништо, какви бракови какви врски, само секс, 20-30 партнери годишно минимум, па сега види ти кој биохазард е тоа.
А човекот едно време имаше и женска, па се верија, па после драми, веројатно дознала таа дека е двоцефка, двојни животи, лаги, срања... а се тоа поради бидување роб на нагоните.

Чудно е што на самите гејој би им било посигурно меѓу конзервативни кои не ги подржуваат него овие либерали што ги тапшаат по рамо додека умираат од триста болештини.
Ако стварно го поштоваш тој другар ти, треба да го посоветуваш да се труди да оствари моногамна врска за да не умре пред време...
 

incule

Староседелец
5 јануари 2015
740
127
1,053
27
Веќе медицината докажа дека не е болест незнам како може да не го разборате тоа, но ти мисли што сакаш. Љубовта не познава пол,време,место вера
Е болест е,неможе машко и машко и женско и женско не оди едноставно не оди,треба да се множиме а не да се глупираат
 

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Па не реков дека е болест, туку дека е аномалија.
И како таква резултира со 20-30 години помал животен век поради манијакалниот промискуитет на таквите особи. И јас имам блиска особа, роџак кој е бисексуалец или т.н. двоцефка, му било арно и со мажи и со жени на периоди му доаѓало, па имале некој сајт каде се договарале за неколку минути за секс, па ако се од ист град, се наоѓале одма, секс, често без заштита, пушење по вецеа и толку. Не ги интересирало ништо, какви бракови какви врски, само секс, 20-30 партнери годишно минимум, па сега види ти кој биохазард е тоа.
А човекот едно време имаше и женска, па се верија, па после драми, веројатно дознала таа дека е двоцефка, двојни животи, лаги, срања... а се тоа поради бидување роб на нагоните.

Чудно е што на самите гејој би им било посигурно меѓу конзервативни кои не ги подржуваат него овие либерали што ги тапшаат по рамо додека умираат од триста болештини.
Ако стварно го поштоваш тој другар ти, треба да го посоветуваш да се труди да оствари моногамна врска за да не умре пред време...

Овој муабет за моногамијата ни е правен веќе еднаш, страници поназад, така што нема пак. Моногамен е другар ми, сме разговарале и за тоа.
Само се надевам дека истото мислење го имаш и за хетеросексуални мажи од типот на real life Wolf of Wall Street, односно промискуитетни мажи. Не може промискуитетен хетеросексуален маж да е швалериште и сите да му го посакуваат животот, а хомосексуалец да е биохазард. Ако истово го мислиш и за хетеросексуалците, тогаш треба нова тема за моногамија да отвориме.
Само ќе допишам дека подобро што се разделиле, отколку да стапеле во брак, па деца и на крај тоа кога ќе пукне (тешко некој репресиран цел живот да остане), ем поголема жртва, ем повеќе луѓе вметнати во таа ситуација.
Бидување роб на нагоните... Зарем не сме сите тоа? Или ти со девојчиња ради нешто друго освен нагон одиш? Секако дека не си од оние со кои треба да се расправам дека коитусот е нешто плус освен плодење.

@incule , ти не пишуваше по темиве некаде исто дека тројка со уште едно девојче сакаш? Или јас нешто грешка сум?
Туку... Ај уживај, нема да се расправам и со тебе.
 

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
122
78
1,038
31
Па не реков дека е болест, туку дека е аномалија.
И како таква резултира со 20-30 години помал животен век поради манијакалниот промискуитет на таквите особи. И јас имам блиска особа, роџак кој е бисексуалец или т.н. двоцефка, му било арно и со мажи и со жени на периоди му доаѓало, па имале некој сајт каде се договарале за неколку минути за секс, па ако се од ист град, се наоѓале одма, секс, често без заштита, пушење по вецеа и толку. Не ги интересирало ништо, какви бракови какви врски, само секс, 20-30 партнери годишно минимум, па сега види ти кој биохазард е тоа.
А човекот едно време имаше и женска, па се верија, па после драми, веројатно дознала таа дека е двоцефка, двојни животи, лаги, срања... а се тоа поради бидување роб на нагоните.

Чудно е што на самите гејој би им било посигурно меѓу конзервативни кои не ги подржуваат него овие либерали што ги тапшаат по рамо додека умираат од триста болештини.
Ако стварно го поштоваш тој другар ти, треба да го посоветуваш да се труди да оствари моногамна врска за да не умре пред време...
Ова се такви небулози што е мачно воопшто да ги читаш а камо ли да им најдеш реално оправдување. Замисли затоа што некој бил хомосексуалец или би ќе живеел 20-30 години помалку? Толку ве затруле со хомофобија па дури ве заплашувале со вакви глупости кои немаат никаво реално оправдување.
Хомосексуалец не мора да зачи дека таа особа често менува партнери, хомосексуалците се исто како и хетеросексуалците, некои се одлучуваат за долги врски некои за ратки.... Впрочем денес сексуалната слобода е толку распрстранета што рето ќе најдеш осба која имала помалку од 5 партнери.
Ако бројот на сменети партнери го одредува животниот век тогаш јас одамна требаше да бидам мртва.
Затоа дај немојте да се брукате со такви застарени и небулозни свакања.
 

Pink Panther

Староседелец
9 февруари 2015
1,783
799
1,133
Skopje
Не мора да се кладиш ете имам и фетиш кој сум го искусил 2 пати,а тоа е тој со 2 девојки и тоа не значи дека истите се лезбејки и никогаш не ни биле напротив,дискутабилна е темава али јас во кратки црти кажав што мислам и што мисли 80% од луѓето,а сега вашите ставови и неприродно претпоставки што ако ова што ако она па тоа е љубов и јас тоа не сум го разбирал,а кога прашав кога би имало љубов помеѓу пример жена и коњ дали тоа е исто одобрено од оние кој се залагаат за таквата појава (важно е љубов)
 

Pink Panther

Староседелец
9 февруари 2015
1,783
799
1,133
Skopje
(facepalm)@Neverna Mala кога би ти одговорил дирекно за да те доближам поблиску за да знаеш дали воопшо имам секс или не ќе треба да ти го демонстрирам тоа од ден на ден така што ќе те посвојам на одреден период,а ако се покажеш може и 3ка да пробаш ако не си пробала односно незнам какви ти се сексуалните желби дали со жена или со маж,а во 3ка 2те девојки не се лезбејки да не ми се буниш,барем кај мене и не биле истите првиот и вториот пат да нема забуни,а што се однесува до оплодуванјето јас се залагам само за тоа,тоа доаѓа по барање на природата,а не по некое си современо живеење,мислам дека посвојувањето доаѓа кога некој пар за жал не може да има деца па тогаш со некаква си процедура доаѓаат до таков чин на посвојување,а не педеракис посвојување или лезбиенс !! (facepalm):cool:
Еве да те прашам јас тебе,кога посвоено дете на педеракис пример во текот на своето школување нели од секогаш имало родителски средби итн,почесто кај тоа дете доаѓа Петко пример едниот педеракис и еве класната му вика Петко ај утре викни ми ја мајкати?!
И Петко врвката и во вц на столче да си рипне,како ќе каже? која е мајката ?? :^)
Секој си има право во животот на нешто што тој мисли и сака,јас сакав да кажам само дека тоа не е соодветно на природата и не е нормално,не произлегува ова мое мислење на домашно воспитување или незнам што,едноставно тоа е незамисливо,двајца мажи за рака е како бе,не ме јеби ...
А пак ќе се навратам,незнам дали си лезбејка или не да не се навредиш дали ти тоа ако ти е тврдење ти држи газето да го провериш и не само да го провериш туку и како би го доживеала и дали гледам клипови или не (од задоволство би ни било ) ??
@Selene и за тебе важи ова (дека тие 2 не се лезбејки) ,а немам гледано порно со 2 девојки само со исклучен телевизор,што би ми биле тие тогаш ако јас гледам порно? демек да ме мотивира ? :) јас искрено имам мотив секогаш,а ако си љубопитна како @Neverna Mala таман сме мислам дека 3ца
 
Последна промена:

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
122
78
1,038
31
@Mnogo Bitno Прво ајде да ти олеснам јас сум бисексуалка за да не одиш со претпостави. Друго, дали ми држи газот? Тие сељачки финти на друг кажувај ги немој мене, не паѓам јас на финти од типот ај дајми ако смееш, за да еден тип или девојка има шанси да зборува с мене треба да биде ментално чист а не затруен како тебе.
Незнам дали си свесен ама за кратко време се изналупа толку лупости и толку небулози искажа што ми е мака да оговарам на сите нив
Кога веќе ги спомна децата, дали исто така детето треба да земе коноп кога учителката ќе му рече викни ја мајкати а неговата мајка е почината или го оставила и си заминала како што има случаеви? Дали истото треба да го направи и детето кое ги изгубило обата родители па наместо мајка и татко на рдителски му идат дедо и баба?
Дали знаеш дека двајцата родители имаат исти права и обврски и дека учителката нема право да бира дали ќе дојде едниот или другиот рдител односно старател?
Дали знаеш деа стрател може да биде и чичк вујко или особа која не е во никакви семејни односи со детето?
Затоа не лупетај во прблематика која не ти е јасна и немој да ги мешаш децата кога поима немаш ништо околу нив.
Ваквите предрасуди и небулози да ги напишеше баба ти па и да сфатам ама вака?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5 and Browny

Pink Panther

Староседелец
9 февруари 2015
1,783
799
1,133
Skopje
Па мислам дека ти МИСЛЕШЕ и врз основа на тоа јас ти одговорив да не мислиш односно да се увериш,а немам искрено намера да ми даваат,а најмалку ти уживај ;),може се глупости за некој што не му одговараат педантно те прашав ако толку си против моето мислење еве ќе седнеме кога ќе има собиранка и може да дебатираме,и ти кажав да не се навредиш како стојат работите,а ти како навредена ми стоиш некако,а нема потреба од тоа или длабоко во себе си нервозна на моето мислење ??
Немам ништо против тебе и најмалку сакам да се чувствуваш као навредена,таквиот непристоен за тебе,а за мене својствен повик се базира на тоа да не мислиш во иднина и да не бидеш на можеби,кој гледал порно кој помалку порно во 2ки или 3ки,јас не патам ниту за 2ки,а најмалку за секс биди сигурна :) некогаш и јас имам за некој погрешно мислење на прв поглед али со некоја резерва,со ова сакам да кажам тоа што викаш кога пишуваш не мора да е така (да си гласна) тоа што си ти е твое право и мене не ме интересира..
Старателство знам многу што имаат право на детето кога ќе остане или останало без родители или нешто слично тоа е друга тема,јас зборам дека ми е болно 2ца мажи да имаат дете знаеш она зборот логика?ми нема некако,м? или тебе ти има ?
Двајца родители никој не кажа дека немаат исти права,само разликата во очите на наставниците и другите деца како и за самото дете те прашав каква е,ај нека дојде мајка ти и кој ќе дојде (од дете посвоено од двајца љубимци ) ? која е мама кажи ми и ?:^)