Хомосексуалност

Hard

Нов член
8 септември 2012
2
0
1
34
Јас мислам дека хомосексуалците кај нас ги имаат сите права како во поразвиените земји, ама дека ги нема толку многу (што за мене е поробро) и не можат толку лесно да си ги искажат ставовите... па луге логички е маж и жена да се во брак, а за посвојување деца од хомо никако. Не бев против педери до пред некое време ... сега се заредија 2-3ца да ми се пуштаат и одвратно чуство е, бар за мене D: не знам и оти се врегаат на п***р јас сум маж и не ме врега некој мажиште ако ми речи :p

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
А не. Кога веќе сакаат да имаат еднакви права и животи со нашите,ќе си седат мирни. Ние не правиме хетеросексуални паради,зошто они би правеле хомосексуални? Каде е еднаквоста? Што се они,некоја виша раса,поинтелигентни суштества,што?
Е како не правиме хетеросексуални паради? Хетеросексуалците ко што знам без проблем јавно си се љубат, за да покажат колку им се може... Што се свадбите, веридбите...? На св.Валентајн не ли се одржуваат концерти во чест на хетеросексуалната љубов која сите толку ја величат... па зошто тогаш би представувало проблем и хомосексуалците да си го слават празникот излегувајки надвор на парада? Зошто ти смета кога тие сакаат на свој начин да си ја прослават хомосексуалната љубов, поинаква ли е таа од гореспоменатата? Каде е тука еднаквоста? Зошто сите ги ширум ги отвараат очите и устите, гледајки и плукајки по хомосексуалците кои јавно ке се осмелат да се љубат? Да се разбереме, оние обичните љубовници знаат да бидат многу по безобразни, другите барем во нашава земја не се осмелуваат ни за рака да се држат.
Еден празник, една парада годишо и ништо повеке, а сепак ви смета. Каде е тука рамноправноста?
Да не зборуваме за посериозните проблеми и потешкотии со кои овие луге секојдневно се справуваат.
Каде е тука рамноправноста?

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo and Succubus

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Одговори ми на прашањето што го поставив. А не мешај митинзи со геј паради,митинзите имаат некаква цел и не изгледаат како циркус.

Митинзите имаат цел да, да го излажат народот за утре било која партија и да е, да може да се каче на власт и да управува со нас, WOW, КОЈА ДОБРА ЦЕЛ! Не ми се верува! Морам почесто да посетувам митинзи, стварно...
Не дека сум многу јас за парадите, јас сум повеќе за тоа кој каква сака сексуална определба нека има, ама баш поради тоа што има такви луѓе што од никаде ќе ти дојдат и ќе ти кажат: ТИ ТРЕБА ДА БИДЕШ СТРЕЈТ ОТИ ЈАС САКАМ ДА БИДЕШ СТРЕЈТ ОТИ НА МЕНЕ МИ СМЕТА ТИ ДА БИДЕШ ГЕЈ! затоа и на некој начин реагират, т.е со парадите.
Башка поради тоа што сме сите толку стегнати и ограничени, се дешаваат такви фрки.
Ееехеее, ама ајде де, кој да го сфане тоа... :wavespin

• Ми се допаѓа
Реакции: Rodeo Tvrdo and malo

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Е како не правиме хетеросексуални паради? Хетеросексуалците ко што знам без проблем јавно си се љубат, за да покажат колку им се може... Што се свадбите, веридбите...? На св.Валентајн не ли се одржуваат концерти во чест на хетеросексуалната љубов која сите толку ја величат... па зошто тогаш би представувало проблем и хомосексуалците да си го слават празникот излегувајки надвор на парада? Зошто ти смета кога тие сакаат на свој начин да си ја прослават хомосексуалната љубов, поинаква ли е таа од гореспоменатата? Каде е тука еднаквоста? Зошто сите ги ширум ги отвараат очите и устите, гледајки и плукајки по хомосексуалците кои јавно ке се осмелат да се љубат? Да се разбереме, оние обичните љубовници знаат да бидат многу по безобразни, другите барем во нашава земја не се осмелуваат ни за рака да се држат.
Еден празник, една парада годишо и ништо повеке, а сепак ви смета. Каде е тука рамноправноста?
Да не зборуваме за посериозните проблеми и потешкотии со кои овие луге секојдневно се справуваат.
Каде е тука рамноправноста?
Свадбите и веридбите се прослава на љубовта. Свети Валентајн е празник на љубовта. Не на хетеросексуалната врска.
Да,поинаква е. Да почнеме од тоа дека сакаат лик од ист пол.
Како што реков,мене не ми смета се додека немаат потреба да се во центар на нечие внимание и да се понашаат ко ново светско чудо.
Заборавив да додадам,за тоа што власта вапца очи на народот,крив е самиот народ,не власта. Тоа што сме глупи,неми,слепи и инвалиди во поглед на искажување на нашето незадоволство е само наша кривица.

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Митинзите имаат цел да, да го излажат народот за утре било која партија и да е, да може да се каче на власт и да управува со нас, WOW, КОЈА ДОБРА ЦЕЛ! Не ми се верува! Морам почесто да посетувам митинзи, стварно...
Не дека сум многу јас за парадите, јас сум повеќе за тоа кој каква сака сексуална определба нека има, ама баш поради тоа што има такви луѓе што од никаде ќе ти дојдат и ќе ти кажат: ТИ ТРЕБА ДА БИДЕШ СТРЕЈТ ОТИ ЈАС САКАМ ДА БИДЕШ СТРЕЈТ ОТИ НА МЕНЕ МИ СМЕТА ТИ ДА БИДЕШ ГЕЈ! затоа и на некој начин реагират, т.е со парадите.
Башка поради тоа што сме сите толку стегнати и ограничени, се дешаваат такви фрки.
Ееехеее, ама ајде де, кој да го сфане тоа... :wavespin
Не ми ги парафразирај мислењата. Јас не реков дека присилувам хомосексуалци да станат хетеро. Јас реков дека мене лично не ми се допаѓа нивната сексуална определба,дека не би ги признал,што е реално право на мој личен избор,и дека не ми се допаѓаат парадите. А нивниот приватен живот може да биде каков сака,може да прават апсолутно што сакаат,не е моја грижа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri and melpomena

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Не ми ги парафразирај мислењата. Јас не реков дека присилувам хомосексуалци да станат хетеро. Јас реков дека мене лично не ми се допаѓа нивната сексуална определба,дека не би ги признал,што е реално право на мој личен избор,и дека не ми се допаѓаат парадите. А нивниот приватен живот може да биде каков сака,може да прават апсолутно што сакаат,не е моја грижа.

А менува нешто тоа што ти ќе ги признаеш или не? Па и јас можам да не признавам многу работи... ама е така како што е. Не е потребно да ги признаеш ти, јас, или било кој друг. Потребна е само една парада годишно, и да им се овозможи елементарното човеково право - да основаат заедница со свој партнер и семејство со него. Само тоа. :)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
А менува нешто тоа што ти ќе ги признаеш или не? Па и јас можам да не признавам многу работи... ама е така како што е. Не е потребно да ги признаеш ти, јас, или било кој друг. Потребна е само една парада годишно, и да им се овозможи елементарното човеково право - да основаат заедница со свој партнер и семејство со него. Само тоа. :)
Менува. Можеби мојот глас ќе биде одлучувачки,од каде знаеш?

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta and melpomena

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Колку и да су слобдоумна, модерна, совермена во сфаќањата, абе не можам да прифатам хомосексуалци. Не е природно, ни за гледање ни за мислење ни за ништо. Се знае како налага природата. Маж + Жена = деца и понатамошен човеков развој. Не ми е прифатливо. Па и деца почнаа да им даваат на двајца мажи/две жени...па после ќе биде светов цел луд и изопачен. Аманте бе. И јас сум либерална и современа ама некои работи се не нормални.Добро, секогаш имало исклучоци, ете некакви хормонски пореметувања што настанувале ама тоа се објаснува медицински, а не од здрав и прав маж одеднаш му текнало п***р сум, или обратно за жени. Нека парадираат ако све ќе им дозволиме. Како што на нашите баби и дедовци им е одвратна и несфатлива таа определба дури до граници на нејзино јавно покажување и охрабрување да се стане таков и да се проба и не знам што, така и ние кога ќе бидеме постари замислете да има парада за силователите...ќе викаат тие не се болни...таков им е иснтинктот, и на убијците и на се што ќе биде оправдано под теза леле колку сме модерни и современи и безграници и др триста глупости. Против сум и извините . Не ми сметаат лично ама тие пардирања, покажувања , охрабрувања за такво нешто е тоа ми е ...бљак.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Па природата ги создала хомосексуалците! Не бидете контрадикторни.
Ние луѓето сме го дале поимот пореметување.

Кога веќе размислуваме за сексот, зарем тој служи исклучиво за размножување?
Да не дискутирам за посвојување на деца, го знаеме одговорот.

Од секогаш постоела хомосексуалност, но кога се создало христијанството (на пример), хомосексуалноста станала лоша работа, осудувана и потиснувана.

• Ми се допаѓа
Реакции: Succubus

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.

А кој рече дека ТИ баш ги присилуваш?
И не, јас не ти ги парафризирам мислењата, ама само ти онака чисто наједноставно приложив едно мислење ОКОЛУ МИТИНЗИТЕ И ПАРАДИТЕ. Нели, да се знае шо како е :)
А ти ако сакаш и мрази ги, и осудувај ги и ТЕПАЈ ГИ, па е ТВОЈ личен избор.
Само мене безврска ми беше оноа: „Митинзите имаат цел’’. Искрено повеќе би поддржала геј парада, отколку митинг. :)