Хомосексуалност

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Потребни се и тоа како, се согласувам :) Во држава како што е нашата каде што сеуште владее малограѓанштина, нема толеранција и разбирање и мнозинството мисли дека има право да се меша во животите на другите луге... има потреба од геј парада.
Максимално ја подржувам геј популацијата и сум за геј паради. Јавно и гордо нека излезат и нека им дадат до знаење на сите дека не се срамат од тоа што се.
А не. Кога веќе сакаат да имаат еднакви права и животи со нашите,ќе си седат мирни. Ние не правиме хетеросексуални паради,зошто они би правеле хомосексуални? Каде е еднаквоста? Што се они,некоја виша раса,поинтелигентни суштества,што?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and elizabetta

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
А не. Кога веќе сакаат да имаат еднакви права и животи со нашите,ќе си седат мирни. Ние не правиме хетеросексуални паради,зошто они би правеле хомосексуални? Каде е еднаквоста? Што се они,некоја виша раса,поинтелигентни суштества,што?
Зошто ти имаш право законски да склучиш брак, а они немаат. Ти како стрејт имаш и други права, што ЛГБТ луѓето ги немаат, а тоа значи дека нема еднаквост. Затоа и се потребни паради.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Зошто ти имаш право законски да склучиш брак, а они немаат. Ти како стрејт имаш и други права, што ЛГБТ луѓето ги немаат, а тоа значи дека нема еднаквост. Затоа и се потребни паради.
Решението ако беше во парадите,досега ке имаше резултати.
Се ми се чини дека друга е целта со парадиве.

За останатото,веке се имам изјаснето на темава.

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Решението ако беше во парадите,досега ке имаше резултати.
Се ми се чини дека друга е целта со парадиве.

За останатото,веке се имам изјаснето на темава.
Какви резултати? Па во земјите каде што Геј парадите се одржуваат уште од пред неколку децении, има резултати, во право си! А во МК сеуште нема одржано ниту една Геј парада, затоа и нема резултати.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Какви резултати? Па во земјите каде што Геј парадите се одржуваат уште од пред неколку децении, има резултати, во право си! А во МК сеуште нема одржано ниту една Геј парада, затоа и нема резултати.
Сакам да го убедам газдата дека една од вработените е многу добар,лојален и вреден работник.
Утре ке организирам парада за да го убедам.

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Сакам да го убедам газдата дека една од вработените е многу добар,лојален и вреден работник.
Утре ке организирам парада за да го убедам.
Па јас сакам да идам во Њујорк, ќе организирам парада за владата да ми го финансира и овозможи тоа. Ама, не е тоа основно човеково право.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па јас сакам да идам во Њујорк, ќе организирам парада за владата да ми го финансира и овозможи тоа. Ама, не е тоа основно човеково право.
но парадата е решение,не?:)
тапкаме во место без врска.
парадите не се организираат за оваа цел
но тоа е само мое мислење.

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
но парадата е решение,не?:)
тапкаме во место без врска.
парадите не се организираат за оваа цел

Јас мислам дека е решение. Со тоа што ќе се организира парада, ќе се докаже дека има хомосексуалци во Македонија, кои си бараат елементарни човекови права, што и е нормално. Пред некое време гледав една политичка емисија, и му беше поставено прашање на политичар во врска со ЛГБТ луѓето во МК и нивните права, а политичарот одговори дека за да има такви права, треба некој да ги побара, а парадата е баш за таа цел. Па, сега останува на хомосексуалците, лезбејките, транссексуалците.. да излезат и да побараат права, т.е само измена на Законот за семејство. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Fenix

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Освен тоа што немаат право да склучат брак(што во принцип и не е поентата на парадата,зошто нив бракот не ги држи заедно),нема други права што тие ги немаат. Ако ги има,те молам посочи ми ги.
А,кога веќе се легализираат геј браковите,нека се легализираат малолетните бракови,нека се легализираат браковите со животни. На крај краева,и животните имаат права,и тие се живи суштества,можеби и некогаш може да се сакаат човек и животно,од каде знаеш?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Освен тоа што немаат право да склучат брак(што во принцип и не е поентата на парадата,зошто нив бракот не ги држи заедно),нема други права што тие ги немаат. Ако ги има,те молам посочи ми ги.
А,кога веќе се легализираат геј браковите,нека се легализираат малолетните бракови,нека се легализираат браковите со животни. На крај краева,и животните имаат права,и тие се живи суштества,можеби и некогаш може да се сакаат човек и животно,од каде знаеш?
јуХ :eek .... :D