Хомосексуалност

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Родителите (хомосексуалците) сигурно нема да го остават детето да ги гледа додека тие имаат односи. ^^
И, сите луѓе се создадени од маж и жена, зарем нивните родители не им дале добар пример па тие станале хомосексуалци?
За тоа не е потребен пример, хетеросексуалноста, бисексуалноста и хомосексуалноста се сексуални ориентации, тоа не е избор, тие едноставно така се раѓаат, и за тоа не е потребен никаков пример, ништо не може да влијае врз нечија сексуална ориентација.
Па не мора да ги гледа кога ќе имаат односи , доволно е да ги види за рака фатени мало дете и да си всади во глава дека така е исправно. И да може да се влијае, ако ги гледа фатени за рака, како се гушкаат пред детето , тоа ќе си вгнезди во неговата недоволно развиена психа дека тоа е исправно.

• Ми се допаѓа
Реакции: iva89 and parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Со сета почит, но ќе ти се спротиставам и ќе кажам дека не се обидував да изигравам никаква жртва. Ниту пак планирам да го правам тоа.

Да, ми е жал - но не до тој степен да почнам да се жалам на теми или да барам сожалување и внимание од другите. Тоа што го кажав беше мое мислење и според мене е чиста вистина. Затоа и ќе пробам да ја избегнам оваа и наредните теми кои наликуваат на оваа. Бидејќи се глупост.

Ако ти за мене имаш мислење дека барам некој да тагува по мене или што и да мислиш - во ред. Твое мислење.

Не сакам кавги. Доколку сакаш кавга - ја бараш кај погрешен човек.
немам ни јас таква намера,ете сам си одреди дека си нападнат,а ако сакаше да знаеш и да не се наречеш нападнат можеше да го прочиташ мојот став во другата тема.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Па зарем сите луѓе од напредните и цивилизирани држави се хомо..? Тоа нема врска.
Нас таков ни е менталитетот, но за среќа се повеќе и повеќе граѓани на Македонија сфаќаат дека сите луѓе треба да имаат еднакви права.
Пак ќе повторам дека немам ништо против нив тоа е право на избор но тоа што го кажуваш е апсурд според мене. Каков ни е менталитетот?? На западот да е е подобар каде што еден брак трае помалце од една недела каде што децата растат во извитоперени фамилии? Што раѓаат деца на 15-16 години? Објасни ми не ја сфаќам "развиеноста" на нивниот менталитет. И немој да ми кажеш дека немаат права , потполно ги уживаат сите права , можеш комотно да ги видиш низ Скопје или Битола фатени за рака низ паркови во дискотеки и слично.

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Па зарем сите луѓе од напредните и цивилизирани држави се хомо..? Тоа нема врска.
Нас таков ни е менталитетот, но за среќа се повеќе и повеќе граѓани на Македонија сфаќаат дека сите луѓе треба да имаат еднакви права.
Болест, другар. И на тој останују. Нека сам и нецивилизиран, и идиот, и незнам још какв, п***р за мене е гнасно створење!

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Па не мора да ги гледа кога ќе имаат односи , доволно е да ги види за рака фатени мало дете и да си всади во глава дека така е исправно. И да може да се влијае, ако ги гледа фатени за рака, како се гушкаат пред детето , тоа ќе си вгнезди во неговата недоволно развиена психа дека тоа е исправно.
Не е така. Има многу хомосексуалци кои живеат со своите родители (татко и мајка), па зошто и тие не сфатиле дека и тие треба да прават како нивните родители? Хомосексуалноста не е избор, тоа е една од можните сексуални ориентации со кои се раѓа еден човек.

Прво треба добро да запознаеш геј, лезбејка, бисексуалец.. и се надевам дека ќе сфатиш дека тие не избрале да бидат такви од што сакале, туку така се чувствувале отсекогаш. Исто како и ти.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
немам ни јас таква намера,ете сам си одреди дека си нападнат,а ако сакаше да знаеш и да не се наречеш нападнат можеше да го прочиташ мојот став во другата тема.

Не реков нападнат, туку однапред реков дека не сакам кавги бидејќи сум сигурен дека понатамошни разговори, цитирања и дебати ќе доведат до кавга. После нема враќање, нема повлекување зборови.

Затоа, пред да настане кавга само кажав дека не сакам кагви.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не е така. Има многу хомосексуалци кои живеат со своите родители (татко и мајка), па зошто и тие не сфатиле дека и тие треба да прават како нивните родители? Хомосексуалноста не е избор, тоа е една од можните сексуални ориентации со кои се раѓа еден човек.

Прво треба добро да запознаеш геј, лезбејка, бисексуалец.. и се надевам дека ќе сфатиш дека тие не избрале да бидат такви од што сакале, туку така се чувствувале отсекогаш. Исто како и ти.
еете јас сум запознала и тоа доста добро и сум компетентна според тебе да кажам дали е така или не.....тие сами избрале и ми се гади веке од овие работи,не сум со затупани свакајна како што кажа еден член но јас не би дозволила деца да растат во таква средина....никакоооооооо....имај ти свои деца и дај ги нека учат во геј интернати и нека се грижат тие за нив па да видиме дали ке го држиш пак овој став.нема да коментирам повеке на темава....глупости

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Luckky