Хемија

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Не видов дали има тема, зашто стварно немам време. :( Темава е се за хемијата. Прашања, одговори и слично. Еве мене ми треба ако некој знае да ми напише реакција помеѓу етанал и етанал (образување на андоли). Темава ќе биде потсредена наредните денови. :)

хммм после 19 часот ќе проверам во органска хемија реакција помеѓу два алдехиди па ќе ти кажам.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Су пишала дека ја мразам, да но хемија не е некој тежок предмет, туку е досаден затоа што не правиме експерименти, кога би правеле екперимнети побрзо би научила и не би ја мразела.
На јутуб овој го следам, само да ги правевме екпериментите.
http://www.youtube.com/user/SteveSpanglerScience/videos

• Ми се допаѓа
Реакции: zebra.x6

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Барав но не можев да најдам такво чудо ама и сум моментално преморена па мозоков не ми функционира баш ќе пробам утре пак ама не знам од 1200 страни да нема...чудно

zebra.x6

Нов член
7 мај 2012
16
18
3
на плажа у Мајами
ауууууф хемија:frantic
да до 8мо одд одеше некако, ништо за жалење, ваљда дека немав некоја построга наставничка....амаааа сегааа, гимназија, за никаде(worried) нема шанси да седнам и да научам, а и немаше да биде досадно ако правевме барем некои експериментчиња(happy)

• Ми се допаѓа
Реакции: *Anna

Јована

Истакнат Член
20 април 2012
144
311
63
море каква хемија несакам да ја видам наставничката па дури предметот да го учам нека иде у п:cenzuraм пи:cenzuraматерина ма каква хемија:D

• Ми се допаѓа
Реакции: *Anna

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Не видов дали има тема, зашто стварно немам време. :( Темава е се за хемијата. Прашања, одговори и слично. Еве мене ми треба ако некој знае да ми напише реакција помеѓу етанал и етанал (образување на андоли). Темава ќе биде потсредена наредните денови. :)

Да не се правам многу паметна.. ама сигурно е реакција меѓу етанал и етанал? два алдехиди?? да не е етанал и етанол ( образување алдоли?)
. . .
Инаку и јас сакам хемија, тоа и студирам, ако на некој му треба помош за нешто слободно нека ме праша, би ми било задоволство да помогнам ако знам : )

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
да напишам додека мислам :giggle

Ми треба нешто за најпознато соединение на Арсен и се околу соединението.