Фотографираме на тема (прашања, предлози...)

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Сакаш да кажеш датата што се појавува со фотографирање со некои фотоапарати да се исече? :)
не, туку тој што ќе испрати слиак да ја направи истата поради темава/та а не да ја пронајде низ фолдери во компјутер а ја сликнал кога бил зимоска на шапка (пример како што авторот горе вика природа)
на десен клик имаш инфо за секоја слика (ако не е едитирана) имаш со што апарат е сликана / кога е сликата... а за датумите што с егледааат на фотка за мене се нај глупавото нешто што некој може да го направи :D па секој апарат ако има опција за датум на сликата има и опција тој да не се прикажува :D

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
не, туку тој што ќе испрати слиак да ја направи истата поради темава/та а не да ја пронајде низ фолдери во компјутер а ја сликнал кога бил зимоска на шапка (пример како што авторот горе вика природа)
на десен клик имаш инфо за секоја слика (ако не е едитирана) имаш со што апарат е сликана / кога е сликата... а за датумите што с егледааат на фотка за мене се нај глупавото нешто што некој може да го направи :D па секој апарат ако има опција за датум на сликата има и опција тој да не се прикажува :D
Ахааам, сега се разбравме :)
Океј нека биде така..и сликата да биде прикачена овде а не преку imgur па после копирана тука :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Ахааам, сега се разбравме :)
Океј нека биде така..и сликата да биде прикачена овде а не преку imgur па после копирана тука :)
НЕкористењето на атачмент опцијата на форумов е во корист на истиот, повеќе приврзоци = со време поспор сервер /хдд
Постојат мал милион фотосервери , со регистрирање секаде си имаш албуми што од било кое место со интернет може да си ги посетиш твоите слики и да си ги репродуцираш било каде... ;)

• Ми се допаѓа

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Не знам што не е јасно под поимот сликарство но ќе кажам поопширно ..Мислев на слика нацртана врз површина како што е хартија платно или зид и обоена и потоа да се фотографира и да се прикачи тука ..

• Ми се допаѓа

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Не знам што не е јасно под поимот сликарство но ќе кажам поопширно ..Мислев на слика нацртана врз површина како што е хартија платно или зид и обоена ..
уметност и сликарство миличка се широки поими ... пиши на гугл и види што све нема да ти отвори.... и после ќе сфатиш за што зборевме јас и lady_blue :*

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Предлог дополнителни правила ако може...
Датум на сликата после објава на темата (затоа што сите имаме супер сликици од одмори/патувања/итн)
тоа со едит на сликата да се отфрли и да покрај фотката да се и испрати и оргинална слика како линк или хипер линк (фотографирање не е исто и со фотошоп/лајтрум)
да е дозволено само ризајз и crop/сечење во 4:3 или 3:4 плус задолжителна димензија на слика пр 1024/768 или некоја друга помала/поголема ама да е стандардна за сите

што викате ?
Сликата средена сё и плус оригинална без ефекти може да ставиме, за резолуцијата мислам де не го воведуваме.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Се согласувам за предлогот со правилото: Без програми за разубавување на сликите и без додавање на филтри. Тука спаѓаат било кои програми од типот на Photoshop, бившо Picnik или Instagram.

И да не се натрупува сликата со премногу детали од типот на: PHOTOGRAPHY BY COELHO PHOTOGRAPHY™ ©, ® и слично. Или пак да се додава датумот. Божем ќе помогне и ќе докаже датумот дека сликата е сликана за дадената тема?

Ако има некакви сомнежи дека сликата е украдена или дека не е сликана од кога била зададена темата/за темата можат слободно модераторите или корисниците да побараат доказ од тој што ја сликал/тврди дека ја сликал.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma