Фотографираме на тема (прашања, предлози...)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Одамна го мислам ова и сега конечно имаме форум кој одговара со темата, па реков веднаш да почнеме.
Секоја недела ќе бираме тема на фотографирање, а во друга тема ќе ги ставате сликите.
Еве ги правилата:
  • Сликите мора да бидат ваши
  • Сликите можат да бидат обработени со Photoshop или некоја друга програма
  • Дозволена е по една слика
Доколку некој не ги почитува правилата ќе биде дисквалификуван. Темата од сега ја бира победникот на претходниот натпревар во фотографија.
Епа ајде предлози и ако избереме до вечер тема од утре да почнеме.
Јас предлагам тема природа.

Листа на теми за фотографирање (од 28 март 2015):
1. Детали од книги (победник @Lena)
2. Возови (@violetmoon)
3. Сенки (@Ditto+Maker)
4. Стрел(к)и (@Aristokrat)
5. Писмо (@malo)
6. Капки (@Хоуп*)
7. Стари градби (@Electra)
8. Одраз (@Lady*)
9. Улична уметност (@MissChievous)
10. Дизајн-pattern (@Saladin)
11. Macro (@Saladin)
12. Спомени од детството (@Aleksis)
13. ЦрноБела фотографија (@Lena)
14. Облаци (@Aleksis)
15. Минимализам (@Saladin)
16. Лето 2015 (@Redhead)
17. Цркви (@Lady*)
18. Споменици (@/-\|o0(/-\|y|o$3)
19. Птици (@Lena)
20. Улици (@Photographer)
21. Есен (@malo)
22. Мртва природа (@Метаморф)
23. Очи (@malo)
24. Мостови (@Saladin)
25. Домашна атмосфера (@Aleksis)
26. Утро (@existence)
27. Планини (@LittleButterfly)
28. Животни (@Saladin)
29. Вашето омилено кафуле (@MacedonishQueen)
30. Зима (@Big Berta)
31. Новогодишна магија (@rain-bow)
32. Кругови (@Saladin и @MissChievous)
33. Панорама (@Electra)
34. Музика (@SaltNPepa)
35. Црно бело во боја (@SaltNPepa)
36. Рефлексија (@MissChievous)
37. Фотографија со натпис (@existence)
38. Вино (@violetmoon)
39. Храна (@MissChievous)
40. Концерт (@MissChievous)
41. Автомобил (@MissChievous)
42. Патокази ( / )
43. Велигденски јајца (@Saladin)
44. Гужва (@MissChievous)
45. Удобно (@malo)
46. Љубов (@malozauvek)
47. Омилено јадење (@MissChievous)
48. Чаршија (@Saladin)
 
Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,873
1,123
Супер е идејата и темата..
Само темата ќе биде општо природа или ќе дадете нешто конкретно?
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Супер е идејата и темата..
Само темата ќе биде општо природа или ќе дадете нешто конкретно?
Мојот предлог е општо природа, слободно и ти предложи нешто сепак прва тема е ќе видеме како ќе оди наредните ќе ги бираме додека се поставуваат сликите од претходната тема, натаму ќе го правам со анкети.

Не знам дали ме разбра.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,873
1,123
Мојот предлог е општо природа, слободно и ти предложи нешто сепак прва тема е ќе видеме како ќе оди наредните ќе ги бираме додека се поставуваат сликите од претходната тема, натаму ќе го правам со анкети.

Не знам дали ме разбра.
И јас се сложувам со тебе нека биде сега за прв пат општо природа, после ќе даваме на пример природа: дрвја или растенија... :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
431
886
1,103
Предлог дополнителни правила ако може...
Датум на сликата после објава на темата (затоа што сите имаме супер сликици од одмори/патувања/итн)
тоа со едит на сликата да се отфрли и да покрај фотката да се и испрати и оргинална слика како линк или хипер линк (фотографирање не е исто и со фотошоп/лајтрум)
да е дозволено само ризајз и crop/сечење во 4:3 или 3:4 плус задолжителна димензија на слика пр 1024/768 или некоја друга помала/поголема ама да е стандардна за сите

што викате ?
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,873
1,123
Предлог дополнителни правила ако може...
Датум на сликата после објава на темата (затоа што сите имаме супер сликици од одмори/патувања/итн)
тоа со едит на сликата да се отфрли и да покрај фотката да се и испрати и оргинална слика како линк или хипер линк (фотографирање не е исто и со фотошоп)
да е дозволено само ризајз и crop/сечење во 4:3 или 3:4

што викате ?
Сакаш да кажеш датата што се појавува со фотографирање со некои фотоапарати да се исече? :)