Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Вчера се изнавежбав квалитетно, и раце и нозе и до стомачни кога дојдов почнав да паѓам на кондиција веќе :D .
Утре пак ќе одам..нема лабаво лето иде...

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
како прво оваа справа ти е највеќе за вратило,за Pull ups,Chin Ups, би било добро да почнеш да се креваш,склекови можеш и на под да правиш,исто така и стомачни
брајот на повторувања не треба да се замараш со бројка 20 -15 10 и слично прави до отказ додека те држат рацете така ке видиш најдобри резултати

Проблемот е што не можам да ја поставам на врата и ја користам оваа справа само за склекови.... :eek
Епа затоа ги кажав и овие бројки, затоа што го достигнувам тогаш максимумот.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
602398_10151146635843309_1849156050_n.jpg

Сите вежби ги правам, освен на вратило што се. Секоја вежба поединечно во 3 серии по 20-15-10 серии.
Целта ми е онака да си имам дефинирано тело, да немам сало кај што ми се протега на блузата и сега за сега ми успева. :)

Значи вежбаш само гради и трицепс, колку пати неделно?
Инаку со секоја физичка активност подопомага да се топат масни наслаги, така да ако ти оди добро продолжи и понатаму...Имаш најверојатно солидна исхрана без многу јагленихидрати и затоа ја постигнуваш дефениција.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Значи вежбаш само гради и трицепс, колку пати неделно?
Инаку со секоја физичка активност подопомага да се топат масни наслаги, така да ако ти оди добро продолжи и понатаму...Имаш најверојатно солидна исхрана без многу јагленихидрати и затоа ја постигнуваш дефениција.

Да, вежбам преку еден ден, а исто така 1 неделно одам во теретана и играм фудбал полупрофесионално.А исто така правам и стомачни во зависност од денот како ми е исполнет.
Не внимавам многу на исхраната (барем сум искрен :p ) ,ќе поставам некогаш слики од мене, ама не сум нешто нај нај со оглед на мојата тежина (71-72 кг) со висина (180см).

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Многу слаб тренинг...само 3 дена не сум бил на вежбање и некако се осеќам безенергично.

Спиј повеќе одмарај, згоелми маклу на исхраната јади повеќе овошје зеленчук...И ако имаш сок од грозје уште по супер.

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Спиј повеќе одмарај, згоелми маклу на исхраната јади повеќе овошје зеленчук...И ако имаш сок од грозје уште по супер.

Имам ја сок од грозје у подрум брат. Квалитет. Имам некои 15 флаше берба 2002/2003 и неколко берба 1999. Ако сакаш да се договоримо около цену. Прву флашу гу добиваш џабе, за пробу :p :D

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Имам ја сок од грозје у подрум брат. Квалитет. Имам некои 15 флаше берба 2002/2003 и неколко берба 1999. Ако сакаш да се договоримо около цену. Прву флашу гу добиваш џабе, за пробу :p :D

Хаха, се супер тоа, ама пиј го за себе, мене ми носат за без пари сок кој не се продава туку е само за вработените во фирмата. :D Не сум вработен таму ниту моите, ама треба да се имаш со луѓето...хаха :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Поздрав Trajche веќе се работи на
случајот:)

а и си заработив добро воспаление на бицепсот и трицепсот вчера:) и добар осеќај е.
Те цитирам овде за да не идеме оф топик многу таму :D
Keep moving forward! No pain, no gain :D
Јас на пример уште повеќе го сакам тренингот да дојде и да имам воспаление на одредени мускули групи, и тоа ме привчелува да останам се подолго да тренирам мислам во иднина. Ќе одиш ќе бидеш упорна и на крајот ќе бидеш изненадена од резултатите. Само напред ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto, m.o.p. and Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Те цитирам овде за да не идеме оф топик многу таму :D
Keep moving forward! No pain, no gain :D
Јас на пример уште повеќе го сакам тренингот да дојде и да имам воспаление на одредени мускули групи, и тоа ме привчелува да останам се подолго да тренирам мислам во иднина. Ќе одиш ќе бидеш упорна и на крајот ќе бидеш изненадена од резултатите. Само напред ;)
Да навистина е добар осеќај иако боли,
мислам дека тоа е знак дека се случува нешто
со мускулите:)
тенкс, правам слики пред и после, хехехех..

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche