Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Сосема случајно гледав 2 филмови по ред со James Marsden.

The Loft

6.3 (IMDb) е преслаба оцена за филмов. Петорица оженети пријатели делат заеднички стан во кој секој од нив има прилика да ужива со својата љубовница. Едно утре, затекнуваат мртва девојка во станот до чиј пристап имаат само они. Ми се допаднаа заплетите, одлично издржа мистеријата во текот на целиот филм, не ни осетив како летна филмов. Башка, глумците се супер избрани. Интересен трилер кој заслужува најмалку 8ица.

Unfinished Business

Отвори ја прикачената датотека 24085

Бизнисменот Дан заедно со своите 2 партнери, Тимоти и Мајк, ќе заминат во Германија во обид да го склучат најважниот договор во историјата на нивната бизнис компанија. Секако, за време на нивниот престој таму ќе им се случат секакви незгоди и заебанции. Во последно време не можам да најдам асална комедија, не дека оваа е, но не е толку катастрофална, имаше интересни моменти.

Исто, вчера/завчера го гледав The Cobbler.

Отвори ја прикачената датотека 24086

Макс е чевлар од Њујорк, исто како што биле неговиот татко и дедо пред него. Тој поседува стара машина за поправање чевли наследена од татко му и дедо му и еден ден ќе открие дека таа има магична особина. Доколку ги облече поправените чевли со магичната машина, ќе го добие физичкиот изглед на човекот кој ги поседува тие чевли. Глупа, но уникатна приказна која станува поинтересна на средина на филмот, кога ќе започнат вистинските заплети. Иако филмов е доста глуп, овој е еден од подобрите на Адам Сендлер во последно време.

Филм со Вон и Сендлер не може да очекуваш да биде смешен. Од искуство ти кажувам, а за The Loft е потполна копија на белгискиот (или холандски) оригинал Loft од 2008, не ни треба да добие нешто повеќе од 5ка. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous and Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Гледав нешто филмче со Бен Кингсли како психолог слеш џанак :^)со прикриени суицидални тенденции, нешто се дружеше со тинејџ-дилер кој пак се запцапа во ќерката на Кингсли нешто као инди-драма... слабо...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Филм со Вон и Сендлер не може да очекуваш да биде смешен. Од искуство ти кажувам, а за The Loft е потполна копија на белгискиот (или холандски) оригинал Loft од 2008, не ни треба да добие нешто повеќе од 5ка. ;)

Тотално се согласува за Вон и Сендлер, језда увек им пружам шанса. А за The Loft, знам дека е римејк и имам одамна гледано еден, но сега кога спомна белгиски, не сум сигурна дека таа верзија ја имам гледано, изгледа има уште еден американски римејк. Јас лично не гледам така на работите, без разлика што е римејк, не значи дека автоматски оригиналот е или би требало да биде подобар од другиот. Кога гледам римејк, не размислувам на друг филм, се задлабочував во тој што го гледам, па ако ми се допадне, ми се допадне, не дозволувам да ми влијае впечатокот од оригиналот. А овој ми се допадна... не за 10ка, но дефинитивно за повеќе од 6.3.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Double spoiler

13593082651.jpg

142vio1111111.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Хоуп*

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Тотално се согласува за Вон и Сендлер, језда увек им пружам шанса. А за The Loft, знам дека е римејк и имам одамна гледано еден, но сега кога спомна белгиски, не сум сигурна дека таа верзија ја имам гледано, изгледа има уште еден американски римејк. Јас лично не гледам така на работите, без разлика што е римејк, не значи дека автоматски оригиналот е или би требало да биде подобар од другиот. Кога гледам римејк, не размислувам на друг филм, се задлабочував во тој што го гледам, па ако ми се допадне, ми се допадне, не дозволувам да ми влијае впечатокот од оригиналот. А овој ми се допадна... не за 10ка, но дефинитивно за повеќе од 6.3.
е па, мора да гледаш, да не се чудиш зошто е послаба оцената од твоето очекување. :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Колку што сум јас актер толку е и Сендлер. Убедливо најглупавиот актер.
Не значи ама во повеќето случаи оригиналот е милион пати подобар од римејкот. Уствари јас не можам да се сетам на некој римејк кој е подобар од оригиналот.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Kung Fury (2015)

Не знам ни како да почнам да го опишувам. Corny в крај, ама многу, многу занимлив. Ко да гледаш игра од 80-90ти во живо.
Имено, Кунг Фјури е најдобриот полицаец на светот. Откако негови блиски соработници ќе бидат убиени, тој, со помош на непреболот Хакермен, трга да се одмазди на сторителот, кој е, ни помалку, ни повеќе - Адолф Хитлер ака Kung Führer. :D
И останатото е легенда. :zelen Какви приказни им текнуваат на луѓе, леле. :frantic

Линк, ако сака некој да изгледа набрзинка (30 мин. е само).
Без навреда ама ова ми беа најлошо потрошени 30 минути. Да можев да го вратам времето, ќе го вратев до оној момент кога стиснав плеј.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Препорачајте неколку драма,трилер (по можност и хорор) филмови со mindfuck краеви.. ?