The Devil Wears Prada (2006)
Comedy/Drama/Romance
Отвори ја прикачената датотека 24770
Ен Хатавеј одсекогаш ми беше и сега ми е најинтересна актерка која и прилегаат вакви комедијални улоги, но никогаш ја немав замислено во сериозна улога (како во The Dark Knight Rises според мене ми беше тотална утка)...како и да е...за филмов ке можам да искоментирам дека е со разумна поука, што млада девојка влегува во работа како млад асистент на еден строг уредник на моден магазин (сепак на Мерил Стрип и прилега таква улога) кој за таа работа би умреле милион девојки
Вака сега, да не се вреџаме:
- Ен Хатавеј не е „најинтересна актерка“, Ен Хатавеј е божица, Ен Хатавеј е муза, Ен Хатавеј е се што постои, понекогаш.
- Не и лежат „комедијални улоги“, напротив, се работи за една од најталентираните актерки на денешницата и баш може да одглуми сериозна улога (види Les Miserables, Rachel Getting Married, Love and Other Drugs, Passengers, One day...
- Не беше никаква утка во витезот, се работи за блокастер во кој треба да облече маска и да трча наоколу. Anyone can do it.
- Реченицата што ја болдирав со црвено граматички нема никаква смисла, нити пак ни кажа која е таа „разумна поука“.