Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
The Devil Wears Prada (2006)
Comedy/Drama/Romance

Отвори ја прикачената датотека 24770

Ен Хатавеј одсекогаш ми беше и сега ми е најинтересна актерка која и прилегаат вакви комедијални улоги, но никогаш ја немав замислено во сериозна улога (како во The Dark Knight Rises според мене ми беше тотална утка)...како и да е...за филмов ке можам да искоментирам дека е со разумна поука, што млада девојка влегува во работа како млад асистент на еден строг уредник на моден магазин (сепак на Мерил Стрип и прилега таква улога) кој за таа работа би умреле милион девојки :D

Вака сега, да не се вреџаме:

- Ен Хатавеј не е „најинтересна актерка“, Ен Хатавеј е божица, Ен Хатавеј е муза, Ен Хатавеј е се што постои, понекогаш.
- Не и лежат „комедијални улоги“, напротив, се работи за една од најталентираните актерки на денешницата и баш може да одглуми сериозна улога (види Les Miserables, Rachel Getting Married, Love and Other Drugs, Passengers, One day...
- Не беше никаква утка во витезот, се работи за блокастер во кој треба да облече маска и да трча наоколу. Anyone can do it.
- Реченицата што ја болдирав со црвено граматички нема никаква смисла, нити пак ни кажа која е таа „разумна поука“.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
The Devil Wears Prada (2006)
Comedy/Drama/Romance

Ен Хатавеј одсекогаш ми беше и сега ми е најинтересна актерка која и прилегаат вакви комедијални улоги, но никогаш ја немав замислено во сериозна улога (како во The Dark Knight Rises според мене ми беше тотална утка)...како и да е...за филмов ке можам да искоментирам дека е со разумна поука, што млада девојка влегува во работа како млад асистент на еден строг уредник на моден магазин (сепак на Мерил Стрип и прилега таква улога) кој за таа работа би умреле милион девојки :D
Те молам да не се вреџаме. :D Ането си растури во омилениот ми дел од Бетмен, мислам каква што требаше да биде, таква и беше - мачка. :D
И се согласувам со Јо Соно за последната точка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Кога страста ќе те понесе го менубаш патот кон погрешен правец...
Bir Avuç Deniz Fragman2011
Ние тукa инaче пишувaме нештo мaлце пooпширнo oд oвa штo си гo пишaлa. Пример кaкo тебе ти се дoпaднaл филмoт, крaткo нештo oд сoдржинaтa кaкo вoвед, мoжеш нештo зa aктерите, глумaтa, ликoвите, ете и aкo си извлеклa пoукa oд филмoт мoжеш дa спoделиш, дa спoделиш некoј цитaт штo ти пaднaл вo oчи, дa му дaдеш oценa нa крaј, дa гo препoрaчaш или не и oбрaзлoжение зoштo.. Ехеее имa еден куп рaбoти дa се пишaт зa еден филм.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ние тукa инaче пишувaме нештo мaлце пooпширнo oд oвa штo си гo пишaлa. Пример кaкo тебе ти се дoпaднaл филмoт, крaткo нештo oд сoдржинaтa кaкo вoвед, мoжеш нештo зa aктерите, глумaтa, ликoвите, ете и aкo си извлеклa пoукa oд филмoт мoжеш дa спoделиш, дa спoделиш некoј цитaт штo ти пaднaл вo oчи, дa му дaдеш oценa нa крaј, дa гo препoрaчaш или не и oбрaзлoжение зoштo.. Ехеее имa еден куп рaбoти дa се пишaт зa еден филм.
Ок ќе знам за во иднина.. Фала :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
@Хоуп* ме занима како ги даваш оние оцени на филмовите 7.7, 8.1 и тако даље. Разбирам да е филм меѓу оцена, 7.5, 8.5, ама ова не. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
  • Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
@Хоуп* како ти се допадна Angels with Dirty Faces? :)
Не ти одговорив порано пошто уште 15 мин ми останаа да го догледам и сега ти си крив што го прочитав крајот.
Од сите тие што ги гледав, највеќе ми се свиѓаше заедно со тој со бејби Џејн. (Да го гледаш)

Него го најдов кога барав филмови со Богарт, пошто дефинитивно ми е еден од најдобрите (ако не и најдобар) актери од тоа време и не сакав да ми помине некој филм негов неизгледан. И мислев дека најдобрите сум ги изгледала и дека ме чекаат некои просек филмови, ама се зезнав за овој. Тој со гавранот не ми се свиѓаше толку многу како овој. Ете и со 9 го оценив. А и за 10 е. Роки фаца лик, а и женската ептен убава. Си ги запоставивме муабетите за убавината на старите глумци :D
Ќе ти пишам пак кога ќе го изгледам до крај, мада сега се разочарав кога несакајќи прочитав што се случило.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr