Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Го изгледав и North By Northwest ама ме мрзи да пишувам рецензија.
Ова е веќе нешто друго, жал ми е дури да гледам како се модернизираат филмовите, баш му ги сакав филмовите на Хичкок дека ми беа такви едноставни а моќни. Тука ептен се потрудиле, не е веќе една соба и напнатост, тука е веќе нешто друго, повеќе акција, повеќе ликови, повеќе места, нема веќе замаглена позадина :rofl Глумецот се знае да не зборам веќе, малце подостарен, ама исто толку добар, шармантен, харизматичен, единствен....За глумицата оставам на господата од погоре да ја искоментираат :zelen

Вечер на репертоар ми е Suspicion, па после To Catch a Thief и тука ќе уживам малце во лепотата на Грејс и Грант и на крај The Man Who Knew Too Much зошто можеби Грант е најубавиот актер кој го имал Хичкок, ама Џејмс Стјуард е најдобриот.

Не го имам гледано тој, требаше да ставиш слика па да искоментираме :) ок алтаир го има гледано...
А за оние погоре не кажа дали се лични или не чинат?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Што се зезаш сега, така тргнал муабетот тогаш. :zelen

Е ако де, да си продолжиме...:zelen
Сега пошто не стави слика ја најдов на имдб...ваљда е таа...
http://www.imdb.com/name/nm0001693/mediaindex?ref_=nm_phs_md_sm

Настрана сликиве од поодминати години, шо знам... ништо посебно, да не речам бледуњаво, просек ваљда...

А пред 2010 која би можела да и е конкуренција? :)
Јас мислам дека ни тогаш нема.

Сигурни Вивер :rofl (kidding)

Макар да се менуваат и перцепциите за лепота...
tumblr_lmupkumSp71qkwbyqo1_500.gif

tumblr_mb6g97U0IZ1rhlxeeo1_500.gif

tumblr_inline_mvwwseTB6p1rsud01.gif

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Е ако де, да си продолжиме...:zelen
Сега пошто не стави слика ја најдов на имдб...ваљда е таа...
http://www.imdb.com/name/nm0001693/mediaindex?ref_=nm_phs_md_sm

Настрана сликиве од поодминати години, шо знам... ништо посебно, да не речам бледуњаво, просек ваљда...

Сигурни Вивер :rofl (kidding)

Макар да се менуваат и перцепциите за лепота...
tumblr_lmupkumSp71qkwbyqo1_500.gif

tumblr_mb6g97U0IZ1rhlxeeo1_500.gif

tumblr_inline_mvwwseTB6p1rsud01.gif

Па која е разликата меѓу Грејс и оваа? Слабички со убави лица...
Ингрид е шармантна, интересен акцент има, ама широки и се рамењата и ептен е голема ко за жена :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па која е разликата меѓу Грејс и оваа? Слабички со убави лица...
Ингрид е шармантна, интересен акцент има, ама широки и се рамењата и ептен е голема ко за жена :D

Кај Грејс има совршенство во фаца, значи ако некогаш постои генетски инженеринг за да се создаде совршено лице тогаш неа би ја клонирале... а оваа другата не знам, непрепознатливо делува, анонимно, барем вака на имдб, на филм може е инаку...

Ингрид е жена а не девојче, да сработи на нива, да замеси нешто да намести исчашен зглоб ако треба :zelen

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Кај Грејс има совршенство во фаца, значи ако некогаш постои генетски инженеринг за да се создаде совршено лице тогаш неа би ја клонирале... а оваа другата не знам, непрепознатливо делува, анонимно, барем вака на имдб, на филм може е инаку...

Ингрид е жена а не девојче, да сработи на нива, да замеси нешто да намести исчашен зглоб ако треба :zelen
Таа последната од последниот филм не ми се свиѓаше воопшто, не остави утисак на мене никаков ко пример Грејс. Ја спомнав онака дека сте се дрзнале погоре да коментирате за мојот вкус :zelen Сеуште не сум сретнала некоја вредна ко Грејс за да ја коментирам тука нејзината убавина. Во потрага сум.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Таа последната од последниот филм не ми се свиѓаше воопшто, не остави утисак на мене никаков ко пример Грејс. Ја спомнав онака дека сте се дрзнале погоре да коментирате за мојот вкус :zelen Сеуште не сум сретнала некоја вредна ко Грејс за да ја коментирам тука нејзината убавина. Во потрага сум.

Поинаква е перцепцијата кај женско и кај машко, затоа :)
Плус мажите се дискриминирани во тој поглед, ако машко искоментира за машка лепота тогаш сите мислат дека има сомнителни склоности а ако женско коментира за женска лепота тогаш е ок :x

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Поинаква е перцепцијата кај женско и кај машко, затоа :)
Плус мажите се дискриминирани во тој поглед, ако машко искоментира за машка лепота тогаш сите мислат дека има сомнителни склоности а ако женско коментира за женска лепота тогаш е ок :x
Вие така сами си правите, јас кое машко и да го прашам за изглед на друг маж ми вика не сум п***р да ти кажам. Ко демек само п***р може да каже за некој маж дека е ок, или кој ќе каже п***р е. Глупости.
Што мислиш ти за Кери Грант? :p

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Вие така сами си правите, јас кое машко и да го прашам за изглед на друг маж ми вика не сум п***р да ти кажам. Ко демек само п***р може да каже за некој маж дека е ок, или кој ќе каже п***р е. Глупости.
Што мислиш ти за Кери Грант? :p

не сум п***р да ти кажам :D

Па онака, лепотан во секој случај, нешто како прототип за англиски џентлмен, го има тој став, тој гард и некоја ноншалантност (за акцентот не сум сигурен)
За Делон и тој другиот не кажа, да видиме дали перцепцијата се менува со време баш ме интересира :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
не сум п***р да ти кажам :D

Па онака, лепотан во секој случај, нешто како прототип за англиски џентлмен, го има тој став, тој гард и некоја ноншалантност (за акцентот не сум сигурен)
За Делон и тој другиот не кажа, да видиме дали перцепцијата се менува со време баш ме интересира :)
Делон, јас сум по црните машки и вака плави очи не ми се привлечни, плави мажи не сакам, така да и овој не ми е по вкус.
Другиов, нема ништо надежно на него вака со сликава, ама не ја тргам можноста да ми биде ок ако го гледам во филм, знаеш шарм ова она, има некоја искричка минимална. Кој би рекол дека во 4 сабајле ќе раздлабочувам по форуми кој колку бил убав од мажи што веќе не постојат на овој свет :D