Филмски клуб

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И еден огромен пропуст кој ме изиритира во филмот е што нивната приказна беше на сите национални телевизии, сликата на Ејми ја имаше на секој чекор, рајата ја познава многу одамна (значи јавна личност) него го препознаваа каде и да појдеше, а Ејми ја смени бојата на косата за нијанса потемна од нејзината (значи ништо драстично) и ја потскрати 3-4 сантими, одеше на бензиски, маркети, мотели се дружеше со таа типката и никој, апсолутно никој не ја препозна ?! Стварно?!
И мене ме изнервира ова. Мислам глупо стварно, девојката ја гледаа насекаде и пак не ја познаа тие двајцата млади. А овој секој го позна иако беше два пати на тв.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
И мене ме изнервира ова. Мислам глупо стварно, девојката ја гледаа насекаде и пак не ја познаа тие двајцата млади. А овој секој го позна иако беше два пати на тв.
Пропустот во тоа е што не е доволно истакнат тој дел, девојката ја препознава кога и ги зимаат парите она и вика дека цела полиција ја бара поради тоа нема да ги пријави ни нив, иако Ејми пробува да се здебели за да не личи на себе воопшто

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://forum.crnobelo.com/threads/Ф...ја-внимание-спојлери.4684/page-29#post-307645

Колку ми е криво значи што ми дрдореа за филмов пред да го гледам па не видов ништо што не очекував. Баш ме занима како ќе си го доживеев.

Јас имам еден другар кој намерно кажува шо ќе се деси само за да иритира, ако падне муабет за некој нов филм :mad:

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Пропустот во тоа е што не е доволно истакнат тој дел, девојката ја препознава кога и ги зимаат парите она и вика дека цела полиција ја бара поради тоа нема да ги пријави ни нив, иако Ејми пробува да се здебели за да не личи на себе воопшто
Пa дoбрo не е некoј прoпуст сегa филм е мoрa и некoи ситни нелoгичнoсти дa имa зa дa се oдвивa прикaзнaтa кo штo требa.. Не е тoлку стрaшнo еве и мене дa ми излезе чoвек штo гo бaрa целa земјa и целo време дa гo гледaм нa тв и бaшкa ич дa не е изменет немa дa гo пoзнaaм :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Типката добро си израчуна, од една страна знаеше дека нема да најде партнер како сопругот уште еднаш во животот, евер, некое ниво на комплементарност кое гарантира каков-таков нормален живот па затоа и толку трагично го перцепираше неверството, а веројатно исто важеше и за сопругот, и тој тешко би нашол некоја со која би имал каква-таква посилна поврзаност отколку секс (иако се обидуваше со некои женски ова она) и на крај сфати дека тоа е тоа, само што не мораше да направат толкави драми и срања, требаше да седнат и да се соочат со тоа :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Типката добро си израчуна, од една страна знаеше дека нема да најде партнер како сопругот уште еднаш во животот, евер, некое ниво на комплементарност кое гарантира каков-таков нормален живот па затоа и толку трагично го перцепираше неверството, а веројатно исто важеше и за сопругот, и тој тешко би нашол некоја со која би имал каква-таква посилна поврзаност отколку секс (иако се обидуваше со некои женски ова она) и на крај сфати дека тоа е тоа, само што не мораше да направат толкави драми и срања, требаше да седнат и да се соочат со тоа :zelen
Болдот, ако седнеа и се соочеа со тоа, немаше да биде интересен филмот :zelen
Иначе ќе извинете вака што упаднувам, ама мислам дека беше крајно безобразно што пишуваше по википедија и сличните страни дека крајот ќе биде различен од книгата ( на едно место прочитав и дека Ејми нема да ја раскажува приказната ами некој друг), за џабе си ги дадов парите за во кино :( Се до последната минута очекував нешто да се случи. Си викав еј нема шанси да лажеа овие, мора да има друг крај. И не и не...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Уште не научивте дека кога треба да се гледа филм на Финчер или трилер/мистерија не треба да се чита ништо ни да се зборува со другари. Како може да лажат на википедија или каде било, тие одма пишуваат рецензии од кога ќе го изгледаат филмот. Читајте и следен пат.

Јас на пример никаде не читав и филмот ми беше супер. За тоа што не ја познаваше никој ми сметаше, да не ве цитирам сите ама јас сакам се да е перфектно, ете тоа не беше и ме нервираше кога ќе го познаеа него, а неа ја познаа дури кога и ги земаа парите.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Пошто е Нова Година и денови кога се слави и се одмара и сигурно никој нема да застане да гледа филм, па најмалце да коментира за него и да бидеме фер према следниот член ќе направиме пауза до следниот понеделник. Парламентот се распушта до следна недела и СРЕЌНА НОВА ГОДИНА НА СИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ФИЛМСКИОТ КЛУБ :zelen
На кој му е ќеф да коментира до тогаш нека си коментира за Gone Girl или за претходните филмови :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr