The Tall Man
Прво не малце многу каснам со коментарот за но не го запав јеј
Прво што ми дојде на ум да пишам е дека Џесика Бел дава една од најдобрите изведби до сега,(според мене).
Ми се допадна целата приказна и како има толку многу прашања за општеството и причини поради кои почнува да ги прави сите работи.
Заплетот ми беше интересен, и кога се дознава дека она всушност е вмешана во целото киднапирање.
Мислиме дека е уште еден мистерија трилер/хорор филм, но позади него се крие суровата реалност која сепак на некое делче во земјава се крие.
Причината за киднапирањето за да се спасат децата од такво место во кое и пиле нема име, гледајќи го филмот и ја одобрував незнам како ,но со мислата дека ете можеби некаде ќе имаат подобар живот и таа мрежа и тие нови семејства ќе им го овозможи тоа, но од друга страна сепак нивните родители ќе направат се што можат за своето дете и незаменлива е нивната болка по своето дете.
Како и да е, филмот не е од денес за денес, има добра поента и добра порака, мене ме остави со куп прашања во глава.
Одличен избор
@Outrider и супер тема за дискусија
Gone Girl
Мило ми е што ви се допадна, бидејќи прво ја читав книгата, неможев да го доживеам филмот како неа. Мислам дека ќе добие оскар.
Бен Афлек многу добро го доловува својот лик според книгата, постојано се труди да стане приземјен да не полуди, не знае како да се постави пред народот дали да се смее дали да не се смее што е прикладно. Ејми е толку перфекционистички изопачена што го доведува до лудост својот маж.
Самото наметнување за перфекционизмот од своите родители во своите книги, ја прави огорчена бидејќи тие во секоја книга "Неверојатната Ејми " измислената Ејми е подобра од вистинската ќерка Ејми. Нејзината перцепција за совршен крај посовршен и од книгите ја доведува до лудило да се прикаже себеси како невина добра домаќинка убиена и фрлена во езерото.
Второ изневерувањето од својот маж, ко да не и беше доволно у психа притисокот од родителите, па мислеше дека не е доволна и за него. Сепак и самата нејзина професија (мислам дека беше нешто поврзано со психијатар + новинарство, пишување тестови/ квизови психолошки) ја прави да го намести своето убиство до секој последен детал.