Фан клуб на Арсенал

Dolce

Староседелец
9 октомври 2012
25
5
603
Тоа е тоа Гибс бравоооо (bravo)
ова беше мелем за очи...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не можев да гледам денес. Мило ми е што Гибс покажува да ка вреди иако многумина веќе го отпишаа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Dolce

Староседелец
9 октомври 2012
25
5
603
И мене ми е мило, но Жиру сите можности за гол ги промаши. не покажаа некаква игра посебно првото полувреме кое бесе тапа од нача страна. И да не заборавам имаме бог на голот :)

Thrashbt

Староседелец
6 октомври 2012
233
86
1,038
31
Битола
И да не го заборавиме денес Озил, кој продолжва да игра фантастично. 10 - та асистенција сезонава во Премиер Лигата.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Добар беше Гибс, Дебиши солиден во одбрамбени задачи ама се гледа дека не е офанзивен бек, Санчез мизерен, Казорла право зомби уште што не почна да мумла и да се тетерави по теренот (facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мене Санчез многу ме нервира, не можам да гогледам како игра. Затоа и не го следам Арсенал. И тој Казорла со тоа носот голем како кула исто не можам да го гледам, какви се овие фудбалери, ни фаца има за спортист ни ништо, тој само за во биртија е.

Dolce

Староседелец
9 октомври 2012
25
5
603
Тоа што се влечкаа по теренот не ме нервираше толку колку промашените шанси на Жиру, ама ајде како така бод си е бод можевме сега пред сити да бидеме ама јбг се дешава, наредното коло очекувам подобра игра и дедо малку нека удре некоја шлаканица...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Тоа што се влечкаа по теренот не ме нервираше толку колку промашените шанси на Жиру, ама ајде како така бод си е бод можевме сега пред сити да бидеме ама јбг се дешава, наредното коло очекувам подобра игра и дедо малку нека удре некоја шлаканица...

Како може Жиру да те нервира повеќе од некој кој воопшто не се залагал на утакмица и поради кој делува дека Арсенал играше со 2-3 играчи помалку?
Казорла до таа мера беше ужасен што на полувреме беше заменет со Фламини. Nuff said :rofl
Санчез изгуби еден тон топки, куп неуспешни дриблинзи и килави додавања.
Начо цело полувреме го преспа, во второто се разбуди тек.

Жиру имаше 4 шанси. Една беше пречката (со Фертонген качен на грб, кој мораше да добие картон во неколку наврати) една одбрани Љорис, една беше после мизерен полунизок корнер кога протна нога и од ништо створи шанса (профуче 10цм над статива) и една навистина беше негова ужасна грешка, кога се ослободи од Фертонген и остана сам на 5м а шутираше 2-3 цм од статива - тоа е стварно неопростив промашај и мораше да го даде.

Тежок е животот на `сидрашите` :zelen физички најзахтевна улога имаат, Бентеке и Грациано Пеле се слични случаи (донекаде и Лукаку) цело време мораат да се тегнат со 3-4 одбрамбени, посебно централни дефанзивци кои обично се телесини од 100кг.

Dolce

Староседелец
9 октомври 2012
25
5
603
:D

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider