Убиен матурант во Ѓорче Петров

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Соживотот постои. Само некому не одговара да има соживот.
Соживот нема ни на форумов,најболно е за една мајка да и го вреѓаат синот,а некои безскрупулозно го сторија тоа,Единствено ако немаат деца,т.с.не се родители па не свакаат какви коментари дадоа.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Се разбира дека НЕ,но навистина не ми е јасно зошто ги напаѓате толку полицајците.Многу ми е криво што немате чувства ни за една мајка и за нејзиниот син,си правите неумесни коментари,кои јас никогаш не би ги направила на никој,ниту на тој што не го гледам,ниту на некој во очи .Продавате култура и жалост,а ваму се изнасмеавте на работно место-полиција.Срам да ви е.

http://www.makdenes.org/content/article/25268040.html

Точно, треба да се срамиме што немаме почит за ликови кои тепаат стари жени кои си го бараат своето, неисплатени плати и придонеси со години...
Тоа треба да се сака и поштова...

Соживот нема ни на форумов,најболно е за една мајка да и го вреѓаат синот,а некои безскрупулозно го сторија тоа,Единствено ако немаат деца,т.с.не се родители па не свакаат какви коментари дадоа.

Да не е на видеото нечиј син каде што пендречи стара жена?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Полицијата не е созреана до украински степен. Ние за украина сме сеушта во османлиски времиња. Факт е дека полицијата има врзани раце од власта. Плус дрќавава е толку коруптирана и политизирана.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Насилство не оправдувам по никоја цена и
Цитирај ме мене и јас ке ти објаснам зш алудираш како си навредена од мене ;)
Како прво ако си мајка на син кој е полициец ок, незакачуваме ордени овде, второ животот е суров и не само ти и твоето семејство сте минувале низ тешкотии и неправди верувај сите го искусуваат тој дел од животот на еден или на друг начин и своите проблем сесекогаш најголеми и најболни во однос на туѓите проблеми. Трето насилство не оправдувам па макар и по наредба на друг ти реков кај нас не е загордеење да си полициац зш насилство покажуваат врз деца, малтретираат граѓани и без да се докаже дека се виновни за нешто, корумпирани се а за образование да не прајме муабет речиси сите насилници со некој си 6 месечни курсеви као демек поминале и оп полицаец. Кај нас полицијата штити одредени граѓани а не сите а лежат на грбот на сите граѓаните. Соживот има ама исфилуван и затоа ни е кревка државата ама кој е крив за тоа ?
Ни треба здраво општество каде секоја институција ке си врши работата како што треба, ни требаат закони а не закони полни со дупки, ни треба мн повеке во секое делче од тоа што се нарекува држава.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Се разбира дека НЕ,но навистина не ми е јасно зошто ги напаѓате толку полицајците.Многу ми е криво што немате чувства ни за една мајка и за нејзиниот син,си правите неумесни коментари,кои јас никогаш не би ги направила на никој,ниту на тој што не го гледам,ниту на некој во очи .Продавате култура и жалост,а ваму се изнасмеавте на работно место-полиција.Срам да ви е.
Не не... ете можеби премногу генерализира(в)ме кога спомнавме за СИТЕ џандари, бидејќи тоа секако не е така. Но... од моето поскромно искуство и оноа што го имам чуено од другите а ете и тука донекаде соџвакано прочитаното, ми ја покажува сликата која ја отцртуваат истите.
Да премлатиш човек бе за тоа што погрдно те нарекол. Па ни у средно тоа не го правевме.
Останувам на мојот пост погоре околу двојните аршини, злоупотребата на должноста, насилството пред се`.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Скопје, луд свет ! Не сакам никој да навредам напротив како град сите шо ме знаат добро знаат дека поќе го сакам Скопје него мојава Битола, ама како лудо се живеј да ти е страв од куќа/стан да излезиш дане те убијат. На секој чекор опасност секој ден убиства, загинати млади ??? Кадее одите бе Скопјани ? Жално. А кога ќе се спомне Албанци тогаш и јас го прифаќам ова бидјеќи за мене нема случајност ко ќе во прашање оваа етничка група. Дефинитивно оваа има етнички карактер и целта е една дестабилизација, етничка нетрпеливост и нетолеранција и избувнување на евентуалент конфликт. И што сето ова ќе се заборави па по 2 месеци ќе биде истото и на то ќе се фрли око и така секој ден ќе гинат Македонци, а ќе убиваат Албанци.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Gemini

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Соживотот постои. Само некому не одговара да има соживот.
Со кого има соживот? Со тие што без причина убиваат и тепаат македонци и за тоа никој не ги казнува? Со терористи и планинци ни имало ни ќе има соживот. Јас искрено им посакувам на цело собрание и цела шииптарска полиција бел ден да не видат, децата да не им дочекаат матура, да плачат и они како што плачат родителите на Ангел и на убиените кај смилковци.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Со кого има соживот? Со тие што без причина убиваат и тепаат македонци и за тоа никој не ги казнува? Со терористи и планинци ни имало ни ќе има соживот. Јас искрено им посакувам на цело собрание и цела шииптарска полиција бел ден да не видат, децата да не им дочекаат матура, да плачат и они како што плачат родителите на Ангел и на убиените кај смилковци.
Па добро е. Гледам дека етикетира цел етникум заради низа на инциденти.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Не не... ете можеби премногу генерализира(в)ме кога спомнавме за СИТЕ џандари, бидејќи тоа секако не е така. Но... од моето поскромно искуство и оноа што го имам чуено од другите а ете и тука донекаде соџвакано прочитаното, ми ја покажува сликата која ја отцртуваат истите.
Да премлатиш човек бе за тоа што погрдно те нарекол. Па ни у средно тоа не го правевме.
Останувам на мојот пост погоре околу двојните аршини, злоупотребата на должноста, насилството пред се`.
Точно не се сите исти, на некои тарифата е 50 евра на други 100 зависи од наша среќа кој ке ни се погоди ама кратовци се вон верата :zelen

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не успеав да исчитам се што е напишано,можеби е малку вон темава но и е околу неа.
Пред некој ден,спремајки се наутро за на работа,понекогаш знам да го уклучам телевизорот на некоја од утринските програми да слушам дур да излезам од дома.
Во една од оние утрински програми кога се јавуваат слушатели,еден слушател се јави и рече дека доколку нешто ни е украдено и има вредност под 1000 денари,тогаш законот бил воопшто полицијата да не реагира туку сами да си бркаме работа по судови.
А кого јас да тужам кога незнам кој ми го украл она што е под 1000 денари вредност според законите на нашава држава?
Да се навратам на темава.
Имаше по социјалниве мрежи дека детево не требало да ја преземе работата на полицијата во свои раце и не требало да го брка престапникот.
Бре!
А ако таа полиција одлучи дека вредноста за неговиот велосипед е под 1000 денари?
Па ајде нека ми влезат пет пат во куката,нека ми украдат во рок од една година работи една по една и се под 1000 денари,полицијата нека не реагира,а јас гледајки го крадецот пред очи да го оставам да ми зема што сака?
Ќе ги фателе ,,ситните,,престапници тогаш кога ќе почнале да не се задоволуваат со ситното туку кога ќе удреле на крупно.
Исто не ми е јасно,зошто сите работи ги поврзуваме на верска и национална база?
Како смао тогаш ни одговара да сме сплотени сите заедно еден до друг.
Не се сите Македонци исти,како и што не се сите Албанци исти итн.