Убиен матурант во Ѓорче Петров

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
За ова убиство се говори и на вести,и новини и форуми,а за девојчето што се бореше за живот,тој предмет го сокрија под тепих,а ете и вие за него не коментирате.Сите случуаи треба да се обелоденат,а не некои да се кријат.
Кое девојче? Иначе сето тоа е вина на медиумите, си објавуваат вести што на нив им одговараат или што им наредуваат.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ситуацијата во Ѓорче е страшна моментално.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Веројатно цајканите млатат и апсат раја...на нет малку, на тв ништо, мрак.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Па не би рекол дека имало непромисленост при случајот кога жртвата молела да биде поштедена, а цајканот продолжил да тепа, не било тоа еден-два удари кои трагично довеле до смртни последици туку сосема намерно газење и млатење до смрт. Но тоа не е воопшто чудно, во таквите структури најчесто се вработуваат лица со социопатски тенденции. Штета што ретко налетуваат на ликови како Хари Робертс.
Па и тоа што викаш...ама е уште пострашно зашто тој таквиот треба демек да претставува олицетворение на заштитник. Лично другар, чиј татко е полицаец, ми има кажувано дека ги држат во касарни и мораат да го испробаат дејството на секоја дрога за да знаеле отприлика со каков лик би се справувале ако истиот бил под дејство на дрога. За жал, на многумина им се допаѓале тие дејства...останатото е историја.
Ситуацијата во Ѓорче е страшна моментално.
Што, побогу, се случува? (worried) Јас само налетав на информации дека полицијата фрлала шок бомби по тие што протестирале и имало доста повредени и приведени. И дека лепотанов го признал убиството, ама не можеле да го најдат ножот со кој било извршено.
Ах, недоволно докази, I see where this is going. :banghead

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па и тоа што викаш...ама е уште пострашно зашто тој таквиот треба демек да претставува олицетворение на заштитник. Лично другар, чиј татко е полицаец, ми има кажувано дека ги држат во касарни и мораат да го испробаат дејството на секоја дрога за да знаеле отприлика со каков лик би се справувале ако истиот бил под дејство на дрога. За жал, на многумина им се допаѓале тие дејства...останатото е историја.

Што, побогу, се случува? (worried) Јас само налетав на информации дека полицијата фрлала шок бомби по тие што протестирале и имало доста повредени и приведени. И дека лепотанов го признал убиството, ама не можеле да го најдат ножот со кој било извршено.
Ах, недоволно докази, I see where this is going. :banghead

Не ми се верува до толку да се избламираат (макар да ништо не се знае) и да не го осудат, само што убијците тука излегуваат за 8-12 години од робија ради икс причини и се враќаат меѓу рајата, `рехабилитирани`.

Инаку класика, цајкани тепаат раја, медиумски мрак, мегафоните на пастирот ќе сеат магла... интересен е еден феномен кај гласноговорниците на власта а тоа е што скоро кај сите - морално-етичката наказност е надополнета со физичка наказност, брадосани свињи со харизма на застојано гомно во јавно веце, запечени мрсни топки со дикција на ретардирано циганче за кои не треба ГПС, неможат да бидат загубени бидејќи ако нивната локација биде непозната барем 24 часа веднаш ќе бидат лоцирани - завлечени во анусот на рандом политичар кој е на власт, огледалата се нивни природен непријатели и можеме само да тажиме врз судбината на огледалата кои се принудени да ја реклектираат фекалната слика назад кон очниот апарат на наказите...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Electra

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
@Electra Над 500 специјалци имало на терен, со солзавец, удари и шок-бомби ги растерувале толпите. Изгасено било, или сеуште е изгаснато уличното осветлување таму. Џипови, оклопни возила, се дешавале срања ептен.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Outrider

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@Electra Над 500 специјалци имало на терен, со солзавец, удари и шок-бомби ги растерувале толпите. Изгасено било, или сеуште е изгаснато уличното осветлување таму. Џипови, оклопни возила, се дешавале срања ептен.
Во право си ,Ептем срање отиде работава.со некои дебили што сакаат да тераат кобајаги правда,па кршат и демолираат излози и коли,прават штети непотребни на други недолжни луѓе.Колку и да фрламе критики по нашава полиција,мораме да признаеме да не беа тие,оние налудничави ке го запалеа цел Сарај.Има повредени полицајци,а зошто,дека треба да одржи ред и мир,а некој пљука по него.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Во право си ,Ептем срање отиде работава.со некои дебили што сакаат да тераат кобајаги правда,па кршат и демолираат излози и коли,прават штети непотребни на други недолжни луѓе.Колку и да фрламе критики по нашава полиција,мораме да признаеме да не беа тие,оние налудничави ке го запалеа цел Сарај.Има повредени полицајци,а зошто,дека треба да одржи ред и мир,а некој пљука по него.
Тие налудничави луѓе не го прават тоа од гнев и омраза, туку од страв. Полицијата не може апсолутно никако да ја гарантира нивната сигурност, што е уште полошо, може и да ги претепа ако се побунат. За разлика од другата страна, која добива многу понежен третман. Пријател што живее таму и поминал од местото на протестите, ми кажа дека мавале по жени и деца безвезе.
Најубаво, од утре сите по нешто за самоодбрана у нас, па сега дали од криминалец, дали од полиција, треба да се браниме од нешто...

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Насер Ешрефи признава дека го убил Ангел Петковски, но вели дека тоа било во самоодбрана и дека ножот не бил негов, туку прво тој бил со нож нападнат од Ангел Петковски, ја пренесува весникот Коха изјавата на адвокатот на семејството Ештреф.

Срамота!!! Знаев дека вака ќе ги испревртат работите! Мизерна држава :banghead

• Ми се допаѓа
Реакции: Violet