Убиен матурант во Ѓорче Петров

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
прашав како би ти било,кога би имала син полицаец и да ти го пљукаат и гаѓаат со камења подивени луѓе,така правда не се бара.
Во оваа држава знаеме како се станува полицаец и доколку еден ден имам син верувај нема да биде воспитан на тој начин што би му се јавила желба да е полицаец. Еве кажи како се бара правда?
Нешто гние во државата ама што па неможеме на ниедно поле да мрднеме во нагорна лијани него од стагнаци почнавме и да тонеме. Убиството не е само проблем кој ке се реши со донесување на казната на убиецот туку е од подлабоки размери и тие проблеми кои влечеме и протукуваме со години верувај уште мн мајки ке бидат завиени во црно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Таа Мајка Тереза видела многу неправдини во својот живот,многу болки неправедно нанесени,и само поради тоа САКАМ да не се продлабочува трагедијава во погрешни насоки,за некој безмилосни се добредојдени.Можеби таа мајка има син полицаец,кого вчера го пљукаа и гаѓаа со камења а он мора,има наредба да воспостави ред!?

Ух, тоа зависи од перцепција. Ако некогаш во иднина судбината се пошегува со мене и евентуалниот син стане цајкан - би се сметал самиот себе за голем фејл како родител, тотален фејл. Подобро да биде peder или лезбача него цајкан.
Наредбата оправдува млатење на жени и деца? Така се самооправдувале сите морони од памтивек, од конц логорите до Руанда, `наредба беше`. Ако некој се вработил во организација која бара апсолутна послушност и постапување према зададена команда - тој према мене го отфрлува правото да се нарекува човек и така и треба да биде третиран.

Замислувам, цајкан да ми седи дома по цел ден, ебате живот... (facepalm)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ух, тоа зависи од перцепција. Ако некогаш во иднина судбината се пошегува со мене и евентуалниот син стане цајкан - би се сметал самиот себе за голем фејл како родител, тотален фејл. Подобро да биде peder или лезбача него цајкан.
Наредбата оправдува млатење на жени и деца? Така се самооправдувале сите морони од памтивек, од конц логорите до Руанда, `наредба беше`. Ако некој се вработил во организација која бара апсолутна послушност и постапување према зададена команда - тој према мене го отфрлува правото да се нарекува човек и така и треба да биде третиран.

Замислувам, цајкан да ми седи дома по цел ден, ебате живот... (facepalm)
Многу невкусно,да можам и јас би те измлатарила,зошто вреѓаш професии?

• Ми се допаѓа
Реакции: Violet

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Тоа е само став, констатација, а твојата реакција совршено ја доловува поентата која претходни генерации ја земале како евангелие - milicaecot ima pravo da ti udre kotek hehe. Макар да досеа колку што знам немало во породица такво нешто, се надевам дека нема да мавне некој рецесивен ген во иднина ама и да се деси тоа, поарно даунов или миџет...

Тоа е таа благородна професија.

Можеби и тој дечкото на плоштад во Скопје кој го молел цајканот да го поштеди или неколку роми кои ги убиле од ќотек и фрлиле во Вардар се само изливи на разочараност на поштените цајкани од тоа што рајата не е доволно захвална...
Тоа што ждерат без пари во сендвичари, локаат по биртии, си имаат `свои` заштитени дилери по маалата и се возат муфте не значи ништо секако...

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Ете видовме дури и вреѓањето да се казни со насилство а никако да се осврнеме на тоа да спречиме да не дојде до вреѓање а акомо ли до насилство. Никако од тебе конструктивно мислење за барање правда...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А би измлатила некој кој протестира мирно?

Ма све би они то измлатили и похапсили и готова прича :(

А пред месец два, онаа стечајката во Куманово, жена на 60 години кога ја влечеа по улици и ја затвараа како стока затоа што бараше неисплатени плати?(facepalm)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А би измлатила некој кој протестира мирно?
Се разбира дека НЕ,но навистина не ми е јасно зошто ги напаѓате толку полицајците.Многу ми е криво што немате чувства ни за една мајка и за нејзиниот син,си правите неумесни коментари,кои јас никогаш не би ги направила на никој,ниту на тој што не го гледам,ниту на некој во очи .Продавате култура и жалост,а ваму се изнасмеавте на работно место-полиција.Срам да ви е.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
1. Убиецот (демек го нападнале со нож претходно, а тој нели така, шетал покрај кејот (n)) мора да лежи затвор пропишано со закон !!! Секоја манипулација е лош пример за државност која стои според мене на стаклени нозе !
2. Тоа што убиецот е Албанец, дава многу бензин на огнот во Македонија.
3. Јавна тајна е дека постои омраза помеѓу Албанци и Македонци, а ова е опасна искра !!!
4. Се знае дека никој нема да ви дозволи да протестирате за било што ако тоа може да промени било што во Македонија !!! Затоа имате специјалци и за најбанални протести, мора да се заплаши човекот !!!
5. Полицијата слуша наредби од министер поставен од партија која во тој момент е на власт. Најдете вие НЗС !!!
6. Во Македонија секогаш се е политички обоено од спротивниот табор ако нештото води кон промена, според медиумите ова - за кои слободно ви велам дека се обична „жута штампа“ и не вреди да ги читате и гледате !!!
7. Се додека човек се плаши дека ќе го изгуби сувиот леб и малку маргарин што го добива за своето работење и животарење - ќе има омраза и гнев кон ова или она, што може лесно да се искористи за раздели па владеј !!!

Штета што имало убиство, згора на се пак убиен е млад човек - Македонија е мала земја и вакви настани го поларизираат негативно човекот...