Толкување на сонови

Marinela

Истакнат Член
15 ноември 2012
4
0
301
Денеска баш попладневно одмарање сум заспала и сонувам како со моиве родтители стоиме пред маркет и се вртам на десно и го гледам дедо ми (кој почина пред речиси една година) и со насмевка на лицето срека во душата зошто повторно го гледам и се приближувам и го гушкам од среќа и му велам дека премногу ми фали и го сакам.Заминува,се врти и ми се насмевнува,влегува во маркетот.Се вртам назат за да му кажам на татко ми и ги гледам баба ми и дедо ми ( исто така починати) и среќа му велам на татко ми еве ја мајка ти те бараше.Се вртам на лево и ја гледам мајка ми и и кажвам плачејки дека го видов нејзиниот татко,ми вели мајка ми-не плачи се е во ред,не плачи.Ме фаќа за рака и тргнуваме зад една зграда полу мрачно,и одеднаш не следи една полу човек полу сенка.Мајка ми се врти за да му помогне и наеднаш изговара некакви чудни зборови се свртев така толку исплашена и и велам оди брзо тоа е црна магија не следи сака нешто од нас.Така одејки низ темнината се гледам наеднаш како спијам во дневната на креветот и пробувам да се разбудам викајки по сестра ми.Во раката држев нечија рака,скелет,коска исплашена пробувам да ја тргнам од мене и наеднаш ми се појавува нечиј лик.Почнав да чуствувам по грбот како некој ме гали и наеднаш се разбудив со некаков крик. :) Има некој поима сто како е со толкуванјето на сонот и поточно за тоа да се гледас како спиеш додека телото ти е во кома а свеста будна ?

Marinela

Истакнат Член
15 ноември 2012
4
0
301
Не веруваш во нешто натприродно а сакаш објаснување, не може така, мора да веруваш иначе и да ти го објасни некој сонот ти нема да му веруваш, и темата во канта ќе ни е. :(

Иначе лифтот и возењето нагоре имаше врска со работа мислам, другово не знам ама многу чуден сон.
Не мора да има такво значене ако не веруваш во такви натприродни моќи дека нема да разбереш.И јас не сум верувала се додека не ми се случија или пак додека не ми ги објаснија инаку ако не ти некој објасни и кажи ке бидеш во заблуда ке незнаеш што ти се случува

Marinela

Истакнат Член
15 ноември 2012
4
0
301
Сонував дека никој не ме сака, ни партнерот не ме сакал, никој ауу грдо чувство во сон , треба да е обратно на јаве или ?
Срц мене тоа највеќе ми врти дека имаш некој страв од социјализацијата,страв да не изгубиш некого или пак да останеш сама

Marinela

Истакнат Член
15 ноември 2012
4
0
301
што значи да сонуваш како ти се скршиле ноктите? - пред некој ден сонував како на 2 нокта по мал дел ми се скшил, а наредната ноќ како на 5-6 нокти целата надградба ми е одкорната (иначе надградба имам на ноктиве) :) фала....;)
Срц јас како што знам на твој лични нокти ако ти се крсат е нечија болест ама да ти се крши надградбата на ноктите тоа е опсесија за ноктите да не ти се скршат :D

natnat

Нов член
23 август 2014
18
2
3
32
Здраво
Сонував грмотевици во дворот на тетками но одеднас дилно плусна гром никој не беше повреден сум се пикала во мажот ми и детето било таму потоа се стана јасно беше сончево само по малце подгрмнуваше ако знае некој нека протолкува фала ви @malo

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Здраво.... во четвртокот спрема петокот мајка ми го сонувала дедо ми гол само кај интимните делови како се качува по скалите нагоре накај нас (а он е починат), и истрчала да заклучи врата (а горе на спрат била со татко ми и брат ми),, јас сум се бањала доле и одма стрчала да ми се јави преку мобилен да не излегувам да не се исплашам, и одеднаш дедо ми и рекол немај гајле по Тренда дојдов (а така се вика сестра му, а она сеуште е жива) и така се разбудила.
Потоа го сонувала мојот бивш дечко како со пушка се качувал накај нашите скали и како нашето куче ја скинало мрежата од боксот и скокнало врз него и пукнала пушката, мајка ми истрчала и го нашла бившиот како лежи на скалите, а кучето ја држело пушката со предните нозе и стоело накај него, и му викнала да се тргне, и како од доле од двор од кола излегуваат неговите родители и и викаат на мајка ми "ве молам спасете го син ни" и мајка ми им рекла дека нема да дозволи ништо да му се случи, и како одеднаш сме се појавиле јас, брат ми и татко ми и сме вриснале и се разбудила :)
Што би значело ова? :/

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Здраво.... во четвртокот спрема петокот мајка ми го сонувала дедо ми гол само кај интимните делови како се качува по скалите нагоре накај нас (а он е починат), и истрчала да заклучи врата (а горе на спрат била со татко ми и брат ми),, јас сум се бањала доле и одма стрчала да ми се јави преку мобилен да не излегувам да не се исплашам, и одеднаш дедо ми и рекол немај гајле по Тренда дојдов (а така се вика сестра му, а она сеуште е жива) и така се разбудила.
Потоа го сонувала мојот бивш дечко како со пушка се качувал накај нашите скали и како нашето куче ја скинало мрежата од боксот и скокнало врз него и пукнала пушката, мајка ми истрчала и го нашла бившиот како лежи на скалите, а кучето ја држело пушката со предните нозе и стоело накај него, и му викнала да се тргне, и како од доле од двор од кола излегуваат неговите родители и и викаат на мајка ми "ве молам спасете го син ни" и мајка ми им рекла дека нема да дозволи ништо да му се случи, и како одеднаш сме се појавиле јас, брат ми и татко ми и сме вриснале и се разбудила :)
Не знам што е точно ама штом е сонувано четврток спрема петок лошо е. Добро ќе е ако сонувала петок спрема сабота, или сабота спрема недела, дека викенд нели. :)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
По Тренда дошол... можеби најава за смрт ...

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Не знам што е точно ама штом е сонувано четврток спрема петок лошо е. Добро ќе е ако сонувала петок спрема сабота, или сабота спрема недела, дека викенд нели. :)
Хмм....за нареден пат ќе знам ;)