Толкување на сонови

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Благодарам за советите @malo!Само мене не ми е јасно со премногу непотребното во материајлма смисла што морам да го исфрлам или дадам за да можам наместо сето тоа празнината да ја пополнам со она што на мене навистина ми треба.Дали тоа непотребно материјално се однесува на пари и на други материјални богатсва или може и на непотребни стари предмети,алишта,чевли,чинии и другиматериајлни работи бидејќи јас не сум вработена и сум социјален случај?Благодарам многу!
Се што чуваш со години, а воопшто не ти е потребно. Можеби е тоа облека, разни предмети... старите предмети насобираат негативна енергија и не дозволуваат нештата околу тебе да се променат на подобро. Ти подсвесно знаеш дека имаш премногу непотребни нешта, а многу малку потребни. Исфрли го сето непотребно, дај го некому, подари го (добра идеа би било да ги дадеш на ромчињата од сонот), после некое време ке се увериш дека полека, полека домот ке ти се наполни со навистина потребни предмети. На тој начин ке се промени енергијата која те опкружува, ке се промени расположението и твојата психичка и емотивна состојба, а сето тоа полезно ке делува и на твоето физичко здравје.

Сонував дека одам на некое свето место. Свето место хм... изгледот беше средновековен, но над мене небото се движеше, како река. Малку матно.
Неколку чекори направив и ме зачекаа неколку момци, т.е. не зачекаа бевме тројца, но само мене ме фатиле и ме прободија со нож во бубрезите.

Делува смешно, но може некој да го протолкува?
Овој сон можеби покажува нарушена здравствена состојба. Бидејки болката била во бубрегот не е лошо да се провериш.
Можеби се работи само за обичен страв од смрт, болест или болка...
Ако овој сон (или сон сличен на овој) ти се појави неколку пати, тогаш обавезно на лекар.

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Struggler

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Ја сонував мајката на мојот бивш дечко...како мајка му и татко му ме одминуваат со кола, ме здогледуваат и застануваат. Излегуваат од кола и мајка му доаѓа накај мене и ми зборува нешто како на мојот бивш не му бил сеедно што не сме заедно, не можел ни да спие од што му недостасувам и како во контекст јас да бидам таа што ке се потруди да се смириме иако се поминати 4 месеца, а јас на тоа и одговарам дека неможам повеќе да го молам,а он да ми држи инат, дека доволно до сега направив за да ја спасам нашата врска, а сега он е на ред доколку навистина му значам...........само на овој дел од сонот се сеќавам, иначе ни сум ја видела, ни сум размислувала на мајка му веќе долго време па да кажам дека
подсвесно на тоа што сум размислувала тие денови, тоа да сум го сонувала.........
Што би можело ова да значи? :eek

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Ја сонував мајката на мојот бивш дечко...како мајка му и татко му ме одминуваат со кола, ме здогледуваат и застануваат. Излегуваат од кола и мајка му доаѓа накај мене и ми зборува нешто како на мојот бивш не му бил сеедно што не сме заедно, не можел ни да спие од што му недостасувам и како во контекст јас да бидам таа што ке се потруди да се смириме иако се поминати 4 месеца, а јас на тоа и одговарам дека неможам повеќе да го молам,а он да ми држи инат, дека доволно до сега направив за да ја спасам нашата врска, а сега он е на ред доколку навистина му значам...........само на овој дел од сонот се сеќавам, иначе ни сум ја видела, ни сум размислувала на мајка му веќе долго време па да кажам дека
подсвесно на тоа што сум размислувала тие денови, тоа да сум го сонувала.........
Што би можело ова да значи? :eek
Можеби не си размислувала за мајка му, ама можеби сеуште мислиш на него. Нема некое посебно значење сонот, само покажува дека гордоста ти надвладеала над чувствата и те оддалечува од него, а и дека сеуште сакаш да сте заедно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ivki4ka

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Синојка сонував многу измешани работи....сонував како сум во близина на некоја црква, како таму е и мојот бивш дечко но немаме некој меѓусебен контакт. Одеднаш се наоѓаме јас и он во црквата, и гледам како во едниот кјош од црквата има многу гробови но само земјата и крст на гробовите, без споменик и како 2-3 луѓе ги вадат сите крстови еден по еден и ги оставаат на еден куп за одпосле да пуштеле вода и да го преплавеле тој дел, како тоа да било обичај за задушница. Се сеќавам само дека бившиов мој се обидува да се смири со мене, и како јас малце му укажувам дека сум му лута. Одеднаш се гледам јас со него гушната во ливадата позади црквата,сме се смириле, и како одеднаш пука зидот од црквата што граници со ливадата каде што стоиме гушнати и од таму надоаѓа силен бран на вода која не носи мене и него. Водата е многу брза и разбранета и ги преплавува сите. Но во секој случај ние остануваме живи иако ми требаше малку време додека да го најдам него зошто водата не имаше разделено на различни страни и мислам дека немаше жртви.
Што би можело ова да значи? :(

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас многу често сонувам кученце, неколку пати месечно. Понекогаш само ќе видам мало кутре, понекогаш ќе му се израдувам, понекогаш го галам, понекогаш си играм со него,.. Од семиотичка гледна точка (како што у принцип си толкувам сон) би рекла дека можеби ми фали пријател. Или пак е чиста случајност, со оглед на тоа дека речиси секој ден гледам по некое клипче со кученца. (wasntme)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Јас многу често сонувам кученце, неколку пати месечно. Понекогаш само ќе видам мало кутре, понекогаш ќе му се израдувам, понекогаш го галам, понекогаш си играм со него,.. Од семиотичка гледна точка (како што у принцип си толкувам сон) би рекла дека можеби ми фали пријател. Или пак е чиста случајност, со оглед на тоа дека речиси секој ден гледам по некое клипче со кученца. (wasntme)
Можно е да ти фали пријател или поточно ти фали некој кој ке те сака онаква каква што си. Дали често помислуваш дека луѓето кои се околу тебе ти лицемерат поради нешто или пак чувствуваш дека мораш постојано да ги придобиваш за да бидат покрај тебе?

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Синојка сонував многу измешани работи....сонував како сум во близина на некоја црква, како таму е и мојот бивш дечко но немаме некој меѓусебен контакт. Одеднаш се наоѓаме јас и он во црквата, и гледам како во едниот кјош од црквата има многу гробови но само земјата и крст на гробовите, без споменик и како 2-3 луѓе ги вадат сите крстови еден по еден и ги оставаат на еден куп за одпосле да пуштеле вода и да го преплавеле тој дел, како тоа да било обичај за задушница. Се сеќавам само дека бившиов мој се обидува да се смири со мене, и како јас малце му укажувам дека сум му лута. Одеднаш се гледам јас со него гушната во ливадата позади црквата,сме се смириле, и како одеднаш пука зидот од црквата што граници со ливадата каде што стоиме гушнати и од таму надоаѓа силен бран на вода која не носи мене и него. Водата е многу брза и разбранета и ги преплавува сите. Но во секој случај ние остануваме живи иако ми требаше малку време додека да го најдам него зошто водата не имаше разделено на различни страни и мислам дека немаше жртви.
Што би можело ова да значи? :(
Опседната си со дечко ти. Штом толку често го сонуваш пробај барем да искомуницираш со него, ако имате шанса да се смирите направете го тоа или едноставно сврти нов лист во животот и заборави го. Сите тие цркви и гробишта... сето тоа покажува дека неубаво се чувствуваш, водата е добра, таа симболизира исцелување во случајов и подсвеста многу јасно ти кажува дека тој процес нема да биде безболен, но е неопходен ако сакаш да си го зачуваш здравјето и да не предизвикаш проблеми ниту на себе си, ниту нему.

• Ми се допаѓа

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Опседната си со дечко ти. Штом толку често го сонуваш пробај барем да искомуницираш со него, ако имате шанса да се смирите направете го тоа или едноставно сврти нов лист во животот и заборави го. Сите тие цркви и гробишта... сето тоа покажува дека неубаво се чувствуваш, водата е добра, таа симболизира исцелување во случајов и подсвеста многу јасно ти кажува дека тој процес нема да биде безболен, но е неопходен ако сакаш да си го зачуваш здравјето и да не предизвикаш проблеми ниту на себе си, ниту нему.
Па баш напротив, повекје од месец ипол јас воопшто се немам обидено ни да стапам во контакт со него, ни да прашам за него...си продолжив со животот, не до степен да прифатам нова врска...едноставно оставив на тоа што биде-биде......

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Па баш напротив, повекје од месец ипол јас воопшто се немам обидено ни да стапам во контакт со него, ни да прашам за него...си продолжив со животот, не до степен да прифатам нова врска...едноставно оставив на тоа што биде-биде......
Но твојата подсвест не го покажува тоа, се чувствува дека сеуште патиш, можеби не сакаш да си признаеш? Мој совет - биди искрена кон себе, не ги голтај солзите и не ги покривај чувствата, еден ден ке ти натежнат многу.

• Ми се допаѓа

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
@malo Сонувам куче две вечери по ред, првата го шеткам, а вторава пак со мене е и со партнерот, но почна да завива на некоја песна што свиреше во позадина заедно со партнеров