Толкување на сонови

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сонов не го сонував јас, туку жена од околу 45-47год., но кога ми го раскажа се одлучив да го пишам на форумов за дали некој би го знаел неговото значење.
Доколку знаеш, би ми било мило да ми го протолкуваш.
Фала ти однапред. :)
Немаше мачки во сонот?

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Знам секој сон да го протолкувам ама ако имало мачки е полошо, затоа прашав. Секое добро. :)
Не немаше мачка.........така да пиши ми го значењето на сонот штом знаеш да го протолкуваш......

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Дали знае некој од вас што значи сонов........
Сонувам како стојам во дворот на едни комшии, и гледам друга комшика како од нивниот двор собира трева, во рацете насобрала поголема количина и како тргнала накај нас за да ја однесе тревата на нашите зајчиња (во секојдневниот живот јас дома чувам 2 бели зајчиња-од украсните, што не растат).
Потоа, како одеднаш се наоѓам кај некоја куќа со пластични олуци и како ги одмрзнувам олуците и го бутам мразот, и како последниот олук кога се отпушти со вода ми ги наполни нозете до колена и наеднаш се свртев и видов една голема четвртаста кошница, а над неа уште една помала округла платнена кошница. Во големата кошница како во еден ќош се стуткале 2 бели зајачиња, а на другиот ќош уште едно бело зајче, и сите три биле исплашени
(иначе ние дома чуваме само 2 бели зајачиња), а во кошницата над нив некаква птица што колка во округлата кошница над нив што беше. Јас тргам накај нив со цел да ги спасам зајчињата да не ги повреди и нив иако сум целата мокра од водата од олукот. Во тој момент наеднаш птицата одлетува со кеса со алишта фатени на клунот (значи во кошницата над зајчињата каде што колкала птицата имало кеса со алишта, но во сонот тоа не можев да го видам се додека птицата не одлета со се кесата алишта).
:^)
Поврзано е со семејството, можеби некој од најблиските ке се оддели, можно е да станува збор за стапување во брак или да се промени местото на живеење поради работа или некои други околности. Личноста што го сонувала сонот нема да се чувствува најдобро. Од една страна ке ги прифати сите обврски поврзани со ситуацијата, но ке добие малку за возврат. Можно е да се претера со емоциите и сето тоа да има последици по здравјето.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сонував како колата во која што сме јас и брат ми има сообраќајка, и како сите други успеваме да се спасиме освен он, но јас неможам никако да го прифатам тоа и како го кревам во раце за да трчам накај болница и како одеднаш брат ми ми прозборува и сфакјам дека иако тоа му се последните сили и е во многу критична состојба сепак не е мртов (:| и почнувам да трчам да барам некоја помош додека другите со нас веќе се одкажаа од него и надежта да се спаси....и така се разбудив....целата препотена од претрпениот страв :) и не знам што се деси со брат ми....иначе во сонот сите плачеа, особено јас....

Што би значело ова? :(
Брат ти се соочува со некаква промена (позитивна). Најверојатно го гледаш или го чувствуваш тоа. Убаво е значењето на сонот иако има еден дел кој што кажува дека шериодов ке имате караници или вие двајцата или тој со неговата околина.

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Поврзано е со семејството, можеби некој од најблиските ке се оддели, можно е да станува збор за стапување во брак или да се промени местото на живеење поради работа или некои други околности. Личноста што го сонувала сонот нема да се чувствува најдобро. Од една страна ке ги прифати сите обврски поврзани со ситуацијата, но ке добие малку за возврат. Можно е да се претера со емоциите и сето тоа да има последици по здравјето.
Фала :)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Сонував дека никој не ме сака, ни партнерот не ме сакал, никој ауу грдо чувство во сон , треба да е обратно на јаве или ?