Среќен 8ми март, дами!

Smile

Истакнат Член
6 февруари 2013
84
190
143
Марија Реми Sarah lady_blue violetmoon Bum-Bum Anastasija JaMi Angiie Lena Smile Kitty alba Selene melpomena И ОСТАНАТИОТ ДЕЛ ОД ДЕВОЈКИТЕ (големо извинување што не ми текна на никовите од сите)


Добравечер мои дами.
Ова писание ви е посветено вам. И кога викам „вам“ тоа се однесува на најсовршеното битие кое чекори на планетава. На вас жените и девојките.
Јасно ми е дека половина од вас не го празнуваат овој празник, сметајќи дека тоа е ден само за мајките, но јас не сметам така.
Исто така кристално јасно ми е дека половина од вас ќе речат „Баш ли овој ден треба да се воздигнува жената?“ и во право ќе бидат, и јас стојам зад тоа дека жената треба да се чува над дланка ден и ноќ, 365 дена во година, но сепак ова е ден кој слободно може да се каже колективен роденден на жените/девојките, кој би требало да се прослави.
Некогаш си викам, срамота. Како можел човекот(читај кретенот) да биде толку слеп и да не им дава право на најсветите нешта што газат по земјава? И никогаш не можам да најдам објаснување, само секогаш можам да го повторам зборот „срамота“.

Вечерва сакав само да ви посакам утре да го имате најубавиот ден. Сакам да ви посакам утре да застанете пред огледало и да си речете „Да, јас сум дел од најсовршениот облик на живот што постои на планетава. Да, јас сум мајката во чија утроба се зачнува човештвото“ и ви посакувам да бидете среќни.

Нека ви е вечен денот мои дами.
Што и да кажам не би било доволно за да ти ја искажам благодарноста која ја чуствувам во моментов. Имај прекрасен ден со твоето семејство :)
Ти благодарам !
 
  • Like
Реакции: Arkantos

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Марија Реми Sarah lady_blue violetmoon Bum-Bum Anastasija JaMi Angiie Lena Smile Kitty alba Selene melpomena И ОСТАНАТИОТ ДЕЛ ОД ДЕВОЈКИТЕ (големо извинување што не ми текна на никовите од сите)


Добравечер мои дами.
Ова писание ви е посветено вам. И кога викам „вам“ тоа се однесува на најсовршеното битие кое чекори на планетава. На вас жените и девојките.
Јасно ми е дека половина од вас не го празнуваат овој празник, сметајќи дека тоа е ден само за мајките, но јас не сметам така.
Исто така кристално јасно ми е дека половина од вас ќе речат „Баш ли овој ден треба да се воздигнува жената?“ и во право ќе бидат, и јас стојам зад тоа дека жената треба да се чува над дланка ден и ноќ, 365 дена во година, но сепак ова е ден кој слободно може да се каже колективен роденден на жените/девојките, кој би требало да се прослави.
Некогаш си викам, срамота. Како можел човекот(читај кретенот) да биде толку слеп и да не им дава право на најсветите нешта што газат по земјава? И никогаш не можам да најдам објаснување, само секогаш можам да го повторам зборот „срамота“.
Вечерва сакав само да ви посакам утре да го имате најубавиот ден. Сакам да ви посакам утре да застанете пред огледало и да си речете „Да, јас сум дел од најсовршениот облик на живот што постои на планетава. Да, јас сум мајката во чија утроба се зачнува човештвото“ и ви посакувам да бидете среќни.

Нека ви е вечен денот мои дами.
Ти благодарам на убавите зборови, многу убаво од твоја страна :)
 
  • Like
Реакции: Arkantos

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
641
93
Навистина внимателно од страна на Arkantos што се сети и посвети време за да го напише овој пост. Ти благодарам :)
Воедно на сите останати девојки и жени ви го честитам празникот. Нека ви е среќен 8ми март :*
 
  • Like
Реакции: Arkantos