Состанок „од соништата“

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Помалку или повеќе, секој има појдено на состанок на кој посакал да пропадне во земја или да се врати дома слеп, шут и сакат, за веќе никогаш да не се сретне со „избраникот“ на неговото срце.
Некои ја доживуваат ваквата ситуација комично, некои трагично и кубат коси. А вие?
Отворете си ја душичката, искажете си ја ужасијата. Ем ќе ви олесни, ем ќе се насмееме.
Мозочните клетки ми се пред умирање и не сум способна за подобар вовед. Битна е поентата. :D

Да го скршам мразот, ќе си го копирам мислењето од друг форум.
Подолго е, оти таква убитачност во неколку реда не ја собира.

Епа вака децо. Тоа требаше да биде нешто ко демек врска, ама се сведе на само 2-3 најужасни „состаноци“ што некој воопшто може да ги посака и изрежира.
Имав некои 15-16 години и се допишувавме некое време со лепотанот, јас - црпка невидена, тој бетер, и ајде се договоривме ко демек да се видиме.
Ноември беше, чинам, оти беше прилично студено. Договорот беше да ме пречека пред школо, оти бевме различни смени, а јас бев втора и беше веќе ноќ.
Излегувам јас, се потпирам на ѕидчето и чекам онака незаинтересирано. Кд одозгора иде Дунав. Ризик јак, мила душа, и да погинеш, колко можеш ќе се спасиш.
Типов се приметува уште од 50 метри далечина. Беше накај 2 метри висок ко ништо, и кога одеше - ѕенѕаше, подрипнуваше онака весело и со еден смешен полуосмех.
Бонус - косата му беше удрвена и залижана наназад и имаше полупубертетски брк.
Ко го видов од далеку, си фатив џадето надолу да бегам, кога ете ти го ми врти на мобилен „Не си оди, извини што доцнам, позади тебе сум, идам.“ Е, у материну!
Се завртов со една грев кисела фаца ко три лимона со лук да сум изела и од километар пружив рака само за да не ми се доближи. Ко ме повлече типов кон него, ко ме разлигави... :|
Дали 3-4 секунди траеше, ама за мене беше вечност бре!
И после тоа иде свечени моменат, ја опалува најјаката можна реченица: Стварно извини што доцнам, морав да се дотерам, да ти бидам убав, а и омиленава јакна ми се сушеше. Абе? :frantic :D
Омилената јакна намерно ја испуштив во горниот опис, оти заслужува посебно место.
Јакната беше подебела од оние монткине и беше дреч портокалова ко на комуналцине. Згора на тоа, тој милувал ракавите подсоберени нагоре да ги носи оти било пофраерски, а и топло му било вака.
Абе лепотан! Пу, среќничка.
Прошетавме 2 круга без 2 реда муабет и си ја опалив накај дома.
Прво нешто што направив, се изгледав во огледало да не случајно ми излегол херпес, застанав пред шоља и плукав ко будала, па после испостискав паста, и, да не претерам, едно 10 минути миев заби, непца, јазик, усна шуплина, па дури и внатрешната страна на образите и кожата околу устата. :D
После со денови го одбегнував типов, ама втор пат ме начека во небрано и морав пак да потрошам скапоцен половина час со него. И за тоа време ми расправаше зашто не сум слушала турбо-фолк, колку бил тапа физика и математика и одеднаш ми го зеде телефонот да пренесувал сликички, ќе ми го врател утредента, чисто колку да имал изговор пак да ме види. :^)
Ништо ај, нека иде кога пошло.
Се вклучувам сабајлето на МСН, ете ти го цел накурчен ми пишува:
- Мори циганке една, што ме лажеш ти мене?
Јас 3 реда муабет му немав направено, што па сега го лажам?
Ко ќе видиш, Ајнштајн ми нашол слики од Лима во телефон, си ги пренел, и по не знам која логика и при кои очи, се фалел по другари „Видете од женска ми какви слики имам“ (facepalm)
Овие после му кажале која е, и сега ем шуто, ем се боде, јас сум му крива што е слепо и просто.
Морав да го видам уште еднаш за да си го земам телефонот и нешто ми се избаци сум доцнела, па кога го подбрав, го отерав у 300 материне со секакви навреди и си појдов.
До дома идеше по мене прашувајќи ме што ми е и извинувајќи се. :giggle
Од тогаш, еве 5-6 години очи му немав видено до вчера, и кога ме виде, се здрви ко курац во ладна вода, наведна глава и чур да го нема. Уште си ја држи селската појава, пу пу.

Ах, најубавите денови од мојот живот. (inlove)
NOT!
Пребарував, ама не наидов на ваква тема. Ако постои, знаете што да правите.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Колку глупав текст, ама ова цитираново поглупаво амин...изгледа момево не видело курац и не допрело ладна вода. Ни метафорично ме можам да го протолкувам.
се здрви ко курац во ладна вода

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Колку глупав текст, ама ова цитираново поглупаво амин...изгледа момево не видело курац и не допрело ладна вода. Ни метафорично ме можам да го протолкувам.
Епа лепотан, кај нас в село постои тој израз, за вас градските, неглупите и едуцираните курци не знам, вие ваљда имате пософистициран и поверодостоен израз ко „Се здрви ко величенствениот меч на Мајорот“, за нели, да се долови компарација со максимално дрвљење.

• Ми се допаѓа
Реакции: kones and slb_bobo

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Епа лепотан, кај нас в село постои тој израз, за вас градските, неглупите и едуцираните курци не знам, вие ваљда имате пософистициран и поверодостоен израз ко „Се здрви ко величенствениот меч на Мајорот“, за нели, да се долови компарација со максимално дрвљење.
Абе веруј мајорот го брца у ладна вода стално и не му се здрвува, башка он не фаќа пастрмки со јадица туку го пушта во ензероно, али ипак не е у право пошто се здрвуе курац у ладна вода јас сум пробал кај нас в село на чешмата пошто таа вода е доста ладна и кога пунеа неестине стомните јас за да привлечам пажња го фрлив еднаш у коритото кај шо пие вода добитокот и ми се здрви курацот ко курац у ладна вода, е баш така исто.

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and parvati

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Не сум имала ужасни состаноци, меѓутоа сум имала еден во кој посилната половина имаше интересен имиџ... Чуден!
Дотогаш имав сретнато панкери, скинери, рапери, рокери и што уште не, но вакво нешто ни на сон не ми се сонило. Дечкото кога го упознав беше нормален дечко, студираше на машински и носеше нормална облека. После неколку месеци од запознавањето, се договоривме да пиеме кафе негде во град. Јас скоцкана го чекам кај фреш и ѕиркам од рекорд дали некој доаѓа. Ми се стори позната фаца како доаѓа накај мене со лампионска, избричена глава. Немогуче! Замижувам уште еднаш за подобар зум и се молам да не сум во право. Ма јок! Тоа е он.

Како се приближува ја тонам ама буквално тонам у земја. Типот беше "скоцкан" во следниов редослед:
-Избричена глава.
-Капут.
-Кожни ракавици.
-Бела кошула.
-Панталони.
-Шпиц кондури.
-Златна алка.

Ок. Идеме даље. Седнуваме веднаш во првиот кафич и нарачуваме. Порачав мало еспресо за побрзо да го испијам и да киднам од видно поле. Не можев да одолеам, а да не прашам зошто ваква голема промена настанала во стилот. Дечкото го имаа излажано дека страшно потсеќа на типот од филмот HITMAN. Му фалеше само вратоврска и пиштол за да биде комплетен. Веројатно и бар код на тилот.
Спомнав аха и испарив после еден долг час пиење кафе. Да потенцирам дека филмот никогаш не го изгледав. Енд оф стори.
Како изгледаше дечкото сликовито:

Hitman_071206085502428_wideweb__300x420.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: kones

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Electra ако е типот на форумов јако ќе биде кога ќе ја прочита темава. Сигурно си мечтаела за таков состанок :p
Сум немала јас вакви состаноци, сТрам ми беше да излегувам со машки шо не ми се другари. Смотана :D

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Ние вака викаме лепотице : не стегај се, појќе ќе те болит.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Пред некоја вечер читајки на интернет за лоши состаноци ми текна на моите искуства...
Ооо мај гад....катастрофа...
Значи тука можете да ни раскажете за некој состанок кој и не поминал баш како што сте очекувале!

Ајде јас ке почнам...

Се запознавме со дечкото на нет...
Симињање звезди од небо, колку бил богат,што се ке ми купувал незнам кај ке сме оделе....буквално бев тотално заљубена..на 14 год ја ке се мажам за него...А он беше и те како постар од мене...
И после една година постојано четување на фб,мсн,скајп решивме да се видиме...
Идам тамо...кога што да видам...3 глави понизок од мене,брадичка незнам али уужас..таков мириса на некојси парфем од километар...И ај ке идеме у некој кафич да пиеме кафе...идеме тамо дечкото целаа вечер си ги држеше рацете под газ и збореше ,зборешее оговараше...комшиите какви биле,скржави незнам чичкови тетки глупости..и цела вечер се тресеше за на крај да ми рече..ама јас морам да одам во вц ќе се помочам...и јас таква океј...и се враќа он и ај да платиме ..и он ми вика..ај те молам плати ти јас имам 1000 и јас таква окејјј ...и давам пари и остава келнерката кусурот на маса а он си ги зема парите...И викам ај јас ке идам и он ми вика..епа ај ја ке идам до колата...колата ми е позади Корчагин...а ние во парк ...кафичот пред парк...и јас таква..а зашто толку далеку и он ми вика..епаада не плаќам паркинг...
Значи не дека сум материјалистка алии бооже па немора да лажеш .....
Од тогаш ни го видов ни го слушнав....го блокнав секаде....
Доаѓаше 2 3 пати кај мене во школо..али бегав...:sram

Иии уште една случка...во Валандово на турнир...
Да се видам со еден дечко и сеа идам јас тамо и коа го гледам он доаѓа....набилдан огроменн а јас мала бев...кога го видов страв ме фати па коа почнав да бегам..он по мене...па да се бркаме...абее брукиии :giggle