Смртна казна

Воведување смртна казна во Македонија?

• Вкупно гласале
    64

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
ЗА
Зошто има луѓе што им пресудуваат на др.животи, луѓе кои се прават дека се Господ. Тогаш би била ЗА смртна казна.

• Ми се допаѓа
Реакции: InnaLaurie

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
ЗА
Зошто има луѓе што им пресудуваат на др.животи, луѓе кои се прават дека се Господ. Тогаш би била ЗА смртна казна.
А ти се поставуваш Господ да донесуваш погубување на неговио живот:eek
Контрадикторна си:D

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
А ти се поставуваш Господ да донесуваш погубување на неговио живот:eek
Контрадикторна си:D

Не, не се поставувам, јас дури и не можам да згазнам мравка а не човек да утепам пу пу скараја да е. Сакав да кажам дека на убијците треба да им следува смртна казна

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Не, не се поставувам, јас дури и не можам да згазнам мравка а не човек да утепам пу пу скараја да е. Сакав да кажам дека на убијците треба да им следува смртна казна
Да осудиш некого требаат докази а не секогаш правите убијци ја добиваат заслужената казна,верувај ми ако ме пратеше поголем грев е да убиеш некого што воопшто не го заслужил тоа

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ако под „само еден“ мислиш на Господ, онда изглеа он бил зафатен дента кога, рецимо Тед Банди решил да го мења.

Убиства се дешаваат и тоа не само кога Господ ќе реши, туку и секојдневно, од страна на индивидуи кои шетаат по земјава и на најгрозоморни начини. Никој не вика дека за секое кривично дело казната треба да биде смрт, ама за некои - и те како треба
го почитувам твоето мислење но сепак моето размислување е поинакво