Смртна казна

Воведување смртна казна во Македонија?


  • Вкупно гласале
    64

InnaLaurie

Истакнат Член
12 март 2012
281
322
363
27
На некој пуст остров
Насловот кажува се.. Дали сте за или против смртната казна? Ке ве замолам да образложите. Ова ми е за проект за матура, па сакам да спроведам анкета на овој форум, ако темата смета слободно канта.
 

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,632
113
Македонија
Да јас сум за смртна казна и тоа за: педофилија, сериски убијци, убиство со умисла и тн...значи една од поголемите причини што барам смртна казна за овие дела е што државата троши на нив...на пр оброци,вода ова она...значи ме боли што уопште некој дава пари за нив...ма тоа треба да се убије !!!!!
 

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Сум ЗА смртна казна, но да има цврсти докази за тоа... Зошто некој што одзел толку животи да има право да живее? И да се осуди доживотно зошто им е, само трошок плус што ке го хранат толку години, како да одгледуваат животно од кое немаат никаква корист.
И не само убијците туку и педофилите, заслужуваат смртна казна, бидејки и тие на некој начин уништиле нечиј живот.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: InnaLaurie and Hexasto

iva89

Полноправен Член
27 февруари 2012
76
75
18
Сум ЗА ама за сериските убијци, педофилите, за убиство со умисла под тешки околности ( со масакрирање, изживување итн.), која е поентата на доживотна казна затвор, само држење место и бесплатна храна? Тој на крај и така ке умре таму, само го одложуваат процесот,а и ми се гади од такви "луѓе", тоа се болни умови што не заслужуваат да плукнеш на нив.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: InnaLaurie and JaMi