Слаби оцени

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Во прва хемија ми пишаа 2ка у дневник :D Кога нејќе хемија нејќе! На крај врски малце и поправена :cool: Онака ми се сите 5ки до сеа :D

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
јас една двојка по матеамтика... ама не по моја вина...

Единици немам, 2ка една (по спорт :banghead ), друго се ми се 4ки и 5ки.
за да немаш 2 по физичко... трчај појке...

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and UnFleur

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Прашај дали сме имале високи а не слаби оцени:rofl највисока у средно ми беше 3ка па ипак еве здрав и жив сум:)..не се замарајте со оцени многу..

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Boyka

Истакнат Член
14 февруари 2012
258
735
93
Skopje
јас отсекогаш сум имал по 7-8 кецови на полугодие и на крај ке научам 2-3 лекции за двојче (happy)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Во средно баш и не може убаво да се одреди успехот на ученикот, бар тоа е мое лично мислење, затоа што сеуште постои тоа, класната ми поправи, па сите ми се петки неможе физика да имам единица, ај ќе ми ја поправат на совет итн.

т.е кога ќе видиш и на факс не се реални и објективни оценките, голема улога игра и среќата.Во глобала целиот систем на оценување на знаењето не ми се допаѓа.
Од секогаш сум гледал да научам за себе, да речам батка јас ова го знам за себе ти ако сакаш и нула стави ми јас знам дека знам.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ако ви кажам дека од прво одделение, до матура не сум имала ни една четворка (не рачунам писмени наравно) ќе ме направите бубач :pomos А вистината е дека никогаш не сум дремела над книги. Во средно не можев да се приберам од кафичите, маалските кафиња....а сепак бев една година дури и предложена за ученик на генерацијата. :giggle

Капирам брзо, што знам. Ми работи мозочето...мене ми било доволно еднаш да читнам, и секогаш кога сум одговарала највеќе со свои зборови сум кажувала...Пошто она што сум го читнала било само некоја база.

Јас мислам дека многу голема грешка е да форсираш притисок на децата да учат, па да применуваш не знам казни...Да му бидеш ко диктатор над глава и да ги координираш неговите оцени. Не дека треба да го пуштиш од раце нормално, ама се во граница на нормалното.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos, Bum-Bum and 4FUN

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
На тестови сум добивала и 1 а во дневник најслаба ми била 3 :)