Скопски фестивал 2014

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не навлагам во неговите изјави,статуси,партиска,верски или национални определба, ама Тони Михајловски ни е еден од најдобрите македонски глумци, човекот е талент кој не го добиваме често.

Далеку е од глупак. Е сега не знам што е дефиниција за тебе за глупак.
Актер да, пеки. Шоумен, пробува да го засени Џамбаз, не му оди. Музичар? шо знам, јас барем не можам да го замислам во тоа поле.
Тоа што Евровизијата има свои политики и се претвора повеќе во реално шоу а не во музичко (што беше првенствено до некое време) не ни дава за нас за право да го оправдуваме учеството на Тони во наше музичко шоу.
Целата грешка потекнува што ние скопскиот фестивал го поврзуваме со евровизијата, и затоа оттука мораме да се повинуваме во истите политики што ги има европското (реално) шоу. Макфест дише на апарати и буквално е „саботиран“ од скопскиот поради скриената желба на публиката да гледа дворски шутови како се глупираат на сцена, додека реалната ситуација кажува дека буквално Македонија не може економски да си дозволи два фестивала во годината, па затоа ќе кратиме каде што публиката ќе фрли помалку пари на телевоутинг.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Актер да, пеки. Шоумен, пробува да го засени Џамбаз, не му оди. Музичар? шо знам, јас барем не можам да го замислам во тоа поле.
Тоа што Евровизијата има свои политики и се претвора повеќе во реално шоу а не во музичко (што беше првенствено до некое време) не ни дава за нас за право да го оправдуваме учеството на Тони во наше музичко шоу.
Целата грешка потекнува што ние скопскиот фестивал го поврзуваме со евровизијата, и затоа оттука мораме да се повинуваме во истите политики што ги има европското (реално) шоу. Макфест дише на апарати и буквално е „саботиран“ од скопскиот поради скриената желба на публиката да гледа дворски шутови како се глупираат на сцена, додека реалната ситуација кажува дека буквално Македонија не може економски да си дозволи два фестивала во годината, па затоа ќе кратиме каде што публиката ќе фрли помалку пари на телевоутинг.

Стварно не знам зашто сум цитиран, кога и двајцата се согласуваме дека е добар глумец.Јас го ценам човекот по тоа што го направил и прави, а има доста филмови позади него со одлична глума. За другото не ни коментирав, кој ке пее, каде ке пее,нивно си е, секој си ја знае својата полтика.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
1. Совршена бура – Даниел Кајмакоски
2. Брод што тоне – Тамара Тодевска
3. Сè што ти ветив – Димитар Андоновски
Вака нешто ќе заврши едеен од овие тројца ќе не претставува во австриската метропола :)
Па пошо Даниел си живеел во Виена убо би било пак да си ја посети вака работно хаха, шала на страна ако има добра песна оти да не биди Даниел :)

*Hera*

Староседелец
18 септември 2013
33
32
1,018
Kicevo
М, зошто Тони сеЉак?
Имате вие слушнато дел од песните што Тони ги има напишано?
- еве една од нив. Не знам за вас, ама овој текст ми е еден од подобрите што се излезени во годините наназад....

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
М, зошто Тони сеЉак?
Имате вие слушнато дел од песните што Тони ги има напишано?
- еве една од нив. Не знам за вас, ама овој текст ми е еден од подобрите што се излезени во годините наназад....
Не е сељак туку е глуп сељак. Не сум слушнал јас песни што тој ги напишал и нема ни да слушнам, едноставно човекот е глуп за мене. Гледај Опуштено и ќе видиш, почнувајќи од тоа неговото смеење па се до давање глупи коментари за гостите негови. Не да е глуп, бесконечно е глуп, нема граница неговата глупавост.

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Не е сељак туку е глуп сељак. Не сум слушнал јас песни што тој ги напишал и нема ни да слушнам, едноставно човекот е глуп за мене. Гледај Опуштено и ќе видиш, почнувајќи од тоа неговото смеење па се до давање глупи коментари за гостите негови. Не да е глуп, бесконечно е глуп, нема граница неговата глупавост.
Абе незнам како да ти кажам ама обично најглупите песни и ликови победувале на евровизија. Немам нишо против Тони ниту па ми е фаворит, ама боље да се дешава нешо глупо на сцена отколку да се лигави ДаниелЧО и да се смешка нон стоп ко ретардиран. Ние и онака ќе се избламираме така да не мења нишо кој ќе биде пратен на евровизија. Да не беше фестивалов моментот каде шо ќе се избира претставникот, тогаш немаше да размислувам вака, тоа сигурно.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Абе незнам како да ти кажам ама обично најглупите песни и ликови победувале на евровизија. Немам нишо против Тони ниту па ми е фаворит, ама боље да се дешава нешо глупо на сцена отколку да се лигави ДаниелЧО и да се смешка нон стоп ко ретардиран. Ние и онака ќе се избламираме така да не мења нишо кој ќе биде пратен на евровизија. Да не беше фестивалов моментот каде шо ќе се избира претставникот, тогаш немаше да размислувам вака, тоа сигурно.
Разбирам јас дека се глупости ова, секако цела евровизија е една голема глупост во боја. Одамна немам слушнато некоја добра песна на евровизија, освен на Финска пред 8 години тие металците ми се допаднаа, другово за никаде е.
Зборот ми беше за Тони демек он бил добар актер и супер човек, а уствари нема врска.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Тони си е Тони, и нека си седи дома,мајкаму не ја бара на евровизија,макар да нема правило во таа глупава претстава,која шушумига може се да изненади и да стане победник,но такво нешто на Македонија нема никогаш да и се деси,се додека постои овој свет.Јас сакам да иде Даниел....сепак е младо мило и харизматично момче и има солиден глас.Песната на Тамара е убава,но не е за евровизија...некако е еднолична,незапамтива и непевлива,а и она не е некоја фаца за гледање.Гласам за Даниел.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
rennata или sarah mace би биле добар претставник за нас

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
rennata или sarah mace би биле добар претставник за нас
Ја знае некој таа Рената? Мислиш туку така ќе ја пуштат да оди на евровизија?
Дај бе не се замарајте со евровизија, тоа се гледа само заради сеир а не дека има нешто добро.
Сара Мејс вика, нека отиде и она што ако, кога се срамиме да се срамиме до крај. Нека не го заборават и Фифи.