Hey there! Long time no see.
Барав нешто низ прастар меил и наидов на меилови од форумов, па ми текна на овој акаунт, и следствено, на тебе. Ѕирнав низ стари мислења и накратко се навратив на минатото, па си реков да и дадам завршница на приказнава. Знаеш колку мразам недовршени работи. Нејсе...
Последното мислење пред 5 години, сасвим случајно, ми е од денот кога последен пат те видов. Набрзо потоа сфатив дека за да продолжам понатаму, морам целосно да те отстранам од мојот живот. Едно од најтешките нешта што било кога сум ги направила. Те избришав од телефон, од социјални мрежи, прекинав контакт со сите луѓе кои ни беа во заеднички круг, избришав слики, пораки, се' што потсетуваше на тебе и полека но сигурно, почнав да зацелувам. Фала ти најмногу на свет што ми остави доволно време за тоа пред да се обидеш повторно да стапиш во контакт.
Во меѓувреме, јас ја запознав љубовта на мојот живот, човекот што ме прави среќна на начин на кој ти никогаш не ме правеше. За волја на вистината, не се ни потруди. А гледам и ти си веќе некое време во среќна врска. Вистинска врска. Онаква за која велеше дека никогаш нема да имаш. А јас ти кажав дека ќе се појави некоја што ќе ти го сврти светот за 180 степени и ќе направи да се препуштиш. Знаев и тогаш дека јас не сум таа некоја, и ми беше криво за тоа. Сега сум среќна. За мене. За тебе. Кој би рекол дека за 5 години од тој последен момент кога ни се сретнаа погледите на секунда, пред да свртиш глава и да поминеш крај мене како крај странец, животите ќе ни се толку различни. Јас, во друга држава, со човек покрај кој се чувствувам спокојно и со кого сакам да имам деца. Ти, со жена со која градиш заедничка дома, и со која не се плашиш од иднината. Навистина ми е мило. Затоа што, и покрај тоа што кон мене испадна идиот, ти не си лош човек. И ја заслужуваш сета среќа на планетата.
Остани среќен секогаш.
Нека ова биде моето збогум.