И идемо ајде, од трета мајка.
Сезона 3, епизода нумеро 1 од нашава трагикомична серија. Да видиме овојпат колку ќе издржиме.
Не ни требаат крилја за да летаме, добро ни е и на земја. Се додека сум со тебе, се ќе биде добро.
Многумина ми рекоа дека ова ми е една од најлошите одлуки во животот, но не можам да си помогнам. Why did the innocent lamb fall in love with the dangerous wolf?
Никогаш нема да ми биде јасно зошто те сакам и покрај се. Не, не те сакам тебе. Го сакам начинот на кој се смееш, начинот на кој одиш, фактот што секогаш ме засмејуваш, што се бориш за мене... Го сакам и тоа што си љубоморен понекогаш... Значи страв ти е да не ме изгубиш.
Признавам, комплицирана сум и на моменти нерационална до крајност. Но многупати ме повредија најблиските и едноставно страв ми е повторно да не бидам повредена. Затоа се однесувам така.
И ти имаш бубачки, ама не до толку колку што ги имам јас. Ми ги отвори очите по којзнае кој пат.
Не знам зошто, но навистина по прв пат во последниве 2 месеци, повторно ја почувствував онаа поврзаност со тебе. Онаа нашата, телепатската. Можеби веќе напамет научив како дишеш. Можеби затоа што секогаш сме повеќе искрени по телефон отколку тет а тет.
Како и да е, мило ми е што повторно сме заедно и покрај се. Се борев за тебе со многумина, и нема да престанам да се борам, се додека не ми речеш ти...
Морам да престанам да живеам во минатото, морам. Знам дека е лошо, но едноставно не можам. Сепак морам, сакам и ќе успеам... Само тогаш ќе можам да живеам во сегашноста со мирна душа... Ми треба помош... Помошта која само ти можеш да ми ја дадеш...
Во последно време изгубив многу нешта... те изгубив и тебе, на кратко... ама ми се чинеше како цела вечност...
И да, ти благодарам за разговорот синоќа... Одамна се немам расположено толку... Чудно е што ти успеа во тоа, само со еден единствен збор...
И ќе престанам со моите луди идеи. Навистина не држат вода.
Се што сакам е да си тука... да те гушнам и да се загубам во твојата прегратка, твојот мирис, да се загубам во нашето меурче, далеку од сите...
Те сакам... Отсекогаш те сакав... Засекогаш ќе те сакам...