Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
tumblr_mh2vzlhCIR1r1i6qjo1_500.gif
:place

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
И идемо ајде, од трета мајка.
Сезона 3, епизода нумеро 1 од нашава трагикомична серија. Да видиме овојпат колку ќе издржиме.
Не ни требаат крилја за да летаме, добро ни е и на земја. Се додека сум со тебе, се ќе биде добро.
Многумина ми рекоа дека ова ми е една од најлошите одлуки во животот, но не можам да си помогнам. Why did the innocent lamb fall in love with the dangerous wolf?
Никогаш нема да ми биде јасно зошто те сакам и покрај се. Не, не те сакам тебе. Го сакам начинот на кој се смееш, начинот на кој одиш, фактот што секогаш ме засмејуваш, што се бориш за мене... Го сакам и тоа што си љубоморен понекогаш... Значи страв ти е да не ме изгубиш.
Признавам, комплицирана сум и на моменти нерационална до крајност. Но многупати ме повредија најблиските и едноставно страв ми е повторно да не бидам повредена. Затоа се однесувам така.
И ти имаш бубачки, ама не до толку колку што ги имам јас. Ми ги отвори очите по којзнае кој пат.
Не знам зошто, но навистина по прв пат во последниве 2 месеци, повторно ја почувствував онаа поврзаност со тебе. Онаа нашата, телепатската. Можеби веќе напамет научив како дишеш. Можеби затоа што секогаш сме повеќе искрени по телефон отколку тет а тет.
Како и да е, мило ми е што повторно сме заедно и покрај се. Се борев за тебе со многумина, и нема да престанам да се борам, се додека не ми речеш ти...
Морам да престанам да живеам во минатото, морам. Знам дека е лошо, но едноставно не можам. Сепак морам, сакам и ќе успеам... Само тогаш ќе можам да живеам во сегашноста со мирна душа... Ми треба помош... Помошта која само ти можеш да ми ја дадеш...
Во последно време изгубив многу нешта... те изгубив и тебе, на кратко... ама ми се чинеше како цела вечност...
И да, ти благодарам за разговорот синоќа... Одамна се немам расположено толку... Чудно е што ти успеа во тоа, само со еден единствен збор...
И ќе престанам со моите луди идеи. Навистина не држат вода.
Се што сакам е да си тука... да те гушнам и да се загубам во твојата прегратка, твојот мирис, да се загубам во нашето меурче, далеку од сите...
Те сакам... Отсекогаш те сакав... Засекогаш ќе те сакам...

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Секое време поминато со тебе е драгоцено за мене
секогаш кога го слушам твојот глас.....ги гледам твоите очи....се чувствувам како да сакам да те грабнам и да не те пуштам никогаш.....да признавам ми значиш многу.....
толку многу огинот гори во мене....те барам каде си....те барам околу мене....но те нема...срцето плаче...

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Перверзен еден, покрај тебе и јас станувам таква аххахаахха али сепак ти благодарам, само ти ме правиш среќна и овие 2 дена кога сум премногу нервозна поради оваа глупава состојба која доаѓа секој месец... ама ќе пројде тоа, а се надевам дека од тебе никогаш нема да ми биде доста.
Сакам кога наутро ќе станам и прво го ќе го слушам твојот глас а после сите останати, тие и не се толку битни, не знам зошто ама само ти си ми битен овие денови.. и оној кретен од “другар“ ако можам така да го наречам Јанко кога ми се меша во муабетот на мобилен ми иде да го убијам, не знам зошто ама секогаш сакал се да ми расипе, а кога тоа му го кажав в лице, сакаше да ти се јави и извини, да ти каже дека ништо од тоа што тресел не е вистина, но не му дозволив, не сакам да се слушаш со него затоа што е идиот... Дури имам страв дека може да те преобрати, а го трпам само ради братучедка ми... Да го оставам него на страна и уште еднаш да ти кажам само колку многу ми значиш и не сакам да си тажен никогаш, бидејќи тоа ме боли, сакам да си најсреќниот човек на овој свет, исто како што ти мене ме правиш среќна.
И аман веќе нека се стоплува ова времево !! Сакам масажаааааааааа и сакам да те изгушкам силно силно силно и никогаш да не те пуштам... Сега кога го знаеш сето ова, знаеш дека ми значиш повеќе од се`... (hug)