Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
На полноќ истекува срцево со бистра вода од два извора.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Немам зборови да ти искажам што чувствувам, знам само дека во тебе најдов љубов што смирува и лечи од близина и далечина.

• Ми се допаѓа
Реакции: Glorija and Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Сигурно се пеперутките,само овојпат по стомакот го нападнаа и мозокот,го бев заборавила чувството.Ти благодарам,те Љубам...

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Od ljubov se topam kako sveka koja dogoruva na laden mermer. So svetlina te baram niz ulicite na zivotot, za da te najdam i da te poglednam , da si go vidam svojot lik vo ogledalo na tvoite oci. Nema da te prasam kade ja izgubi ljubovta , zasto i samiot neznaes za ljubov, nemas potencijal da ljubish osven sto mozes da ja razgoris ljubovta vo sekoja zena i da zaminesh. No i toa mora da go napravi nekoj zasto od mnogu ljubov pa i obostrana pregoruvaat ognistata i vrishtat decata po ulica. I znam kolku peplosuvash za da se izdignesh nad vecnosta. Nema da te baram. Ti sam ke dojdes bez voved i ke mi ja raskazesh ljubovta koja e napisana na neboto a ti kako chitach na zvezdi ke ja raskazuvas.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar and Iris*

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Nokva se zboguvam od tebe, od site misli za tebe, site posakuvanje i gi podaruvam nejze da bides posreken.
Nokva ne placam zasto i solzite ti gi spakuvav za popat da se osvezis. Nokva ne naogjam nitu edna pricina za molitva da te socuvam, ednostavno te pustam od sebe kako posleden zdiv. Nokva ne mislam na minatoto na nitu edna tvoja nasmevka, ne mislam ni na idninata koja ne ja inficiram so tvoeto postoenje. Nokva e prostevanje na denot i nokta, baknez na neboto i moreto na horizontot, eden bezkraj na nezelbi koi me pregrnuvaat. Nokva e samo nok i nisto poveke od toa, vo redovi na zborovi prostum te osloboduvam od mene i od site moi sonista, ti prepustam da sonuvas so drugi cvetovi i da go pies nivniot nektar. Jas odam po pateki koi samo umot gi istapkuva a srceto gi premolcuva.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Mislam denot mi go prosvetli...i mu dade zivot na se. Ti blagodaram golem coveku. Izniknuvas sekogas koga ke bidam turnata do zidot i bezizlezot...Aj posle kazi slucajnosti...

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Сношти те посетив во сон, не знам дали сети, чекорев пред тебе и запишував нешто на мобилниот, а ти ме сопнуваше детски и тоа неколку пати со твојата сенка. Утрово кога се разбудив, погледнав и прочитав parla con me. Знаеш дека постои таква песна. Веќе не знам во што да верувам и за мене е ова премногу.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*