Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
:D Ти благодарам што си зрак светлост во темнината моја, ти благодарам што ми ја грееш душата, ти благодарам на несебичноста со која ми го разубавуваш секој ден и ти благодарам што си како оваа мисла недовршен и смешен :*

Последна промена:

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
И пак топла перница, мирна прегратка.. лов ин ди еир ама што се случува зошто само мислите ни зборуваат .. зошто усните молчат а душите шепотат нешто една со друга.. шепотат дека нешто фали.. шепотат дека и двете се разочарани.. ке биде ли...

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Ти се восхитувам што ме трпиш ваков, никаков, благодарам е премалку.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Не те трпам, ми требаш.Јас сум твоето "Јас", ова е затворен круг и без разлика што поради мене сакаш да заминеш, знај каде и да одиш секогаш ќе одам со тебе.Ако ти требам само побарај ме во себе, ќе ја чуеш и мојата тишина, секогаш знаеш што мислам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar and Prashina

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Каде да избегам од тебе, од себе, кога надвор е се така сино и од небото истекува силно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
И покрај сето разочарување пак ме правиш среќна.. Пак ми сјаат очиве зошто знаеш како, од секогаш си знаел како да ме усреќиш да ме држиш покрај себе ко капка на дланка и во најбурниот период успеа да ме задржиш, друг не ме зеде не успеа..
Се трудиш се бориш за нас и ден денес исто како некогаш.. Ствараш иднина за нашите деца.. Ќе дојдат и тие на ред..
Дека е совршено блескаво чисто не е и никаде и никогаш нема да е ама толку колку што е доста е зошто е од почит и љубов.. Среќата ми е таму кај што си ми ти .. спокојмој(hug)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Не е лошо утрово, со кафенце, со благичко, со дожд.....само едно фали за да биде одлично...

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Ако очите се огледало на душата,
моите очи се твое огледало.
А насекаде околу мене туѓи очи....
Ни едни не будат сјај...
Бескрајна ми е душава
но сепак останува сама.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Ми те донесе светлината на ѕвездите,
да запалиш таен оган во очиве,
и на небото една роса од утрината украдена,
да сокрие една наша туѓа и длабока приказна,
за љубовта и богот во неа што ја оплодува.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Iris*