Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Ima li posilno od premolceniot zbor i od sokrienata solza so nasmevka. Ima li pogolema ljubov od neostvarenata. Ima li pesna nad pesnite neotpeana. Ima li vistina bez iluzija?
Jas samo se dumam od tvoite zborovi...i im se zagleduvam od lice i opachina...i sekogash ista energija, tugja ...Povtorno prodolzuvam so pogled skovan cvrsto na zemja, no so shiroka misla. Na sto mirisa proletta?
Na tugji stapalki vo tvojata dusha.
Na sto mirisa zivotov utrovo?
Na ubav den i na ljubicicite od mojata gradina.
Pojdi , zamini, podvrati se, navrati se, zapej ili rastaguvaj, zar e vazno toa?
I so tebe i bez tebe, i so misla ili so premisla , se poblisku sme do izvorot.A vremeto tece ko tugja pesna.
Ubav den gradinaru na moite sonista- sakam da ti kazam ama spies vo srceto.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris* and Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Да можам сега во моментов да си ја откорнам душава и да ти речам носи мајсторе твоја е, би го направил тоа, те сакам премногу и не ме прашувај зошто.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Ако ноќва дојдам во твојот сон и ти ја прекријам перницата со мојата мирисна коса,ќе сонуваш ли поубаво?

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Сакам да ми фалиш пак.. Моја глава на мајкина перница, ти сам на огромна спална.. Неколку дена самотија .. Слатка игра.. лов ис ин ди еир .. гуд најт ♡

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Колку и да ме мразиш, секогаш ќе бидеш моја потреба.

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Ти пишувам и кога не читаш,
те читам и кога не пишуваш,
те разбирам кога молчиш,
молчам и кога не те разбирам,
Те чувствувам иако си далеку.

• Ми се допаѓа

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Денот не би бил ден, ноќта не би била ноќ ниту сонот би бил сон, ако те нема тебе јас не би била јас.

• Ми се допаѓа

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Јас сум заљубен во тебе, а ти се лутиш без потреба и не ми е важно дали е јавно или тајно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Најсилен е тој што некогаш сакал некого од кого не добил љубов за возврат.
Сега знаеш како ми било, додека лажно се колнеше во врската која рече дека никогаш не постоела.
Љубов доби кога најмалку очекуваш без да си свесен . Безброј шанси за тие што ги сакаме, но кога не вредат ни малку се продолжува со животот.
Продолжив јас одамна, зошто ти така сакаше.
Кој ќе сфати што изгубил за каење доцна ќе му е.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Зошто бе.. што се случува бе.. сакам она мало делче од тебе, она малечко најслатко суштество да расте во мене. да ме смири, да ме усреќи. Сакам блесок во очиве насмевка на лицево ко ќе помислам на тоа..а што се дешава.. секој месец се разочарувам се повеќе и повеќе.. можда и не е време ама многу сакам бе многу