Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
„БРАТ“

Не ми зборувај за љубов. Не ми зборувај за твојата бивша девојка. Не ми зборувај за сериозни муабети, како сакаш да создадеш вредности. Не ми зборувај, зашто ништо од тоа не знаеш. Не знаеш! И ти си ист ко тој пред тебе. И ти си ист ко и сите останати. И не! Не ми кажувај дека генерализирам дека сите машки сте исти, зашто имаше шанса да ми покажеш кој си! На секој човек во мојот живот му пружам шанса да ми се престави, да го запознаам малце повеќе од едно површно „Здраво,како си?“. И не, немаш право да ми се спротиставиш, зашто пред да те ставам во тој кош, ти дадов шанса. И на сите луѓе така. Зашто ги сакам луѓето и не знам поинаку. Ама ме изморивте! Ме измори секој е**н муабет што се сведува на: „Ама знаеш јас не сакам врска, сакам онака лабаво, без обврски… “. Не брат, не сакаш ти лабаво без обврски, сакаш секс. И тоа ги руши сите оние муабети, како ја сакаше и ја љубеше бившата ти девојка, или таа пред неа, или таа уште пред неа, а и моето мислење за тебе. Колку вакви муабети си свртел само за да го добиеш сексот? Не, не сакам да го знам одговорот! Не брат, не си поразличен од сите останати, ист си! Себичњак кој си го задоволува егото, по желба и потреба. И не не ми зборувај за љубов. Да знаеше што е љубов немаше да ја изедначуваш со потребата да си го испразниш тестостеронот од гаќите! И не брат, не ми кажувај дека си вистински маж за во мојот кревет. Не сакам мажлиња што спијат во туѓи кревети. Да имаше муда ќе знаеше што и која сакаш да ја имаш покрај себе, наместо да бегаш на првиот муабет дека сакам врска. Не брат, не сакам да се омажам со тебе! Не барам врска за да ми бидеш или да ти бидам обврска. Сакам врска зашто сакам да ги градам нештата, да ти пружам шанса да те запознаам како човек, да седнеме да пиеме кафе на кеј, да шетаме и да се гушкаме по улица, да го живееме денот, да уживаме во сонцето, да се смееме, да разговараме за се`, да му дадеме нова боја на светот, да си создадеме цел еден свет за нас… Па боже мој, додека трае нека трае… Ништо не е вечно, па ни животов… Не знаеш што носи утрешниот ден, а не ни знаеш дали ќе успееме да стигнеме на патеката нештата да станат сериозни. Може нема да ми се допаѓа како `рчиш и на која страна од креветот сакаш да спиеш. Или можеби нема да ми се допаѓа некое твое размислување, некои твои зборови. Може нема да можеш да се сносиш со мојот луд пмс хормонален период. Може нема да ти се допадне како ја тргам косата на страна или големината на моите гради. Се` се тоа мал милион фактори кои можат да не се совпаднат и едноставно да не бидеме еден за друг. Но, те молам брат, не ми го мотај муабетот: „Абе… Знаеш, ти си фино девојче… Ти си се` супер…но, … Јас сакам да се забавувам… Мислам ако сакаш…“. Епа, не брат, не сакам! И не знам од каде ја голтнавте сите истата касета, па ја џвакате и преџвакувате, како не ви се залеи за желудец? Одвратен си. И ти и многуте други пред тебе, со истата касета и со истите муабети. И не ве сфаќам, како може некоја да ви биде привлечна за секс без обврски, а да не можеш да ја засакаш или да се видиш себе си со нејзе во врска? Е тоа објасни ми го! Навистина, не сфаќам. Или сум јас проста или сами си го отеравме општествово и годините у курац од таквите како тебе?! На здравје нека е! Живели!
П.С. И цело време те викам „БРАТ“, за да еднаш се сетиш, почуствуваш, (а знам дека нема да ти светне сијаличето), дека на мое место може да биде и твојата СЕСТРА! Утре може да биде и твојата ЌЕРКА! И кажи ми „БРАТ“ би и дозволил ли на една од тие две жени да искача со жиголо како тебе?!
ПРЕВЗЕМЕНО **

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
На денешниот ден кој е ден на оние кои чувствуваат пеперутки во стомакот,еве признавам јавно дека во мојот стомак има наезда од пеперутки.

• Ми се допаѓа
Реакции: SaraFighter

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
На денешниот ден кој е ден на оние кои чувствуваат пеперутки во стомакот,еве признавам јавно дека во мојот стомак има наезда од пеперутки.
Земи инсектицид. Тоа решава се.
Сега посериозно. Треба секој ден да ги чувствуваш тие пеперутки. А не само денес, или таму во февруари.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Кога солзите ги заменуваат зборовите, кога прегратките се чувствуваат полабави и кога се ставаат сопствени рамки на интимата тогаш љубовта е во спротивна насока. А дали воопшто било љубов или нејзино привидение?
Ти се допадна слободата која ти ја подарив кога не чувствував, бегајќи потоа од љубовта која почнав да ја чувствувам. Ти не си спремен , ја мразиш сериозноста на чувствата. Тие ти будат обврски за твоите чувства. Не се грижи, во животот секогаш има две врати, една низ која влегуваме и друга низ која молчешки си одиме. Никој со сила никого не задржал. Мојата љубов ќе ја подарам на боговите, од нив нема да очекувам да ми ја возвратат. А ти си само човек како и јас.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Е вака убавице, можеше преска барем едно "чао" да кажеш, ама гледам гордоста те обземала целосно, не значи дека ако јадеш пуканки по сред пат како " бишка помија " дека светот се врти околу тебе. :D
Подобро да не се сретнеме повеќе, ниту случајно, ако е пишано нека се распише! ТЕ ПРЕБОЛЕВ, ЈБГ!

• Ми се допаѓа

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Толку минималистички а толку исполнето се неман почувствувано од многу одамна.

Умираме двајцата.

• Ми се допаѓа

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
СКД дека Господ ме сака и ми го носи пред очи она што сакав многу одамна да го видам,јас сум пресреќна !!

AnGelgirl24

Нов член
16 јули 2013
29
17
3
Сакам да ти кажам дека сега е доцна да ме бараш, сега има некој друг до мене...немој од мене да бараш уште една шанса, ти дадов доволно...немој да ми кажуваш дека кога ќе ме видиш неможеш да ме тргнеш од памет, има некој кој ме гледа многу поретко од тебе, а сака да се буди секое утро до мене..има некој кој ја нема шансата што ја имаше ти-да ме гледа секој ден и едвај чека да дојде денот кога повторно ќе ме види, не бара изговори за заминување како тебе, туку бара изговори за да дојде...немој да ме допираш сега имаше шест месеци кои залудно ги изгуби а можеше да бидеш до мене и со часови да ме држиш за рака, сега има некој кој при првата прилика доаѓа и не ме пушта од рака...сега има некој кој кога е со мене не му е важно дали некој го бара на телефон или сл., за жал ти додека беше со мене се договараше и со следната девојка...сега има некој кој со гордост ме држи за рака во јавност, а не некој кој ме вика на место каде што никој нема да не види и иде два чекори зад мене...сега има некој кој дома ме враќа во времето кога треба да сум дома, а не да бара од мене да излегувам баш во тоа време, во ниедно време...има некој кој секое утро ме буди со добро утро, а не некој кој никогаш ништо добро не ми рекол, а камо ли добро утро...има некој кој секој ден ме прашува како сум, а не само преку викенд...има некој кој се плаши да не ме изгуби, а не некој кој се клади дека ќе добие нешто повеќе..има некој кој ТЕ САКАМ ми кажа дента кога отпатував далеку од него, а не вечерта кога сакаше да добие нешто повеќе од мене како ТИ...ти кажав..бев безусловно заљубена во тебе и очекував многу повеќе од тебе, иако ти не беше тој што ме заслужува, сепак можев цел свет да го поминам за да бидам со тебе...но сега .. не барај ме веќе..доцна е..сега сум безусловно вљубена во друг кој дури заслужува подобро од мене, а сепак ме одбра МЕНЕ и јас сум му доволна, некој кој цел свет го минува..минува илјадници километри..само за да биде со мене..некој кој знае колку вредам уште од моментот од кога е со мене, а не како ти, после долго време откако успеа да ме тргнеш од својот живот...дали после ова сепак мислиш дека заслужуваш нова шанса? жал ми е .. и ти посакувам се најдобро во животот..се заслужено ...

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Како можеше да ми го направиш тоа мене?
"Другарка" ти што не сака да те виде,што те оговара зад грб и што не дојде ни на твојот роденден,ја ставаш пред мене.Океј да ја ставиш еднаш,океј е да ја ставиш два пати пред се,али секој пат да ја ставаш пред се?Пред мене?Пред човекот кој беше покрај тебе кога ти беше најтешко?Човекот кој беше со тебе кога сите други те разочараа?Ти ми рече дека можиш да рачунаш само на мене.Не можам да верувам колку си наивна.Треба ли да ти покажам што ми пише мене на фејсбук за тебе?Не,не заслужуваш.И онака пак ќе и бидиш трчкало.Крши глава!Само немој кога ќе ти заврте грб пак да идиш да плачиш кај мене. Зошто јас трпам,трпам ама кога ќе кажам готово -крај е.Ме разочара.Толку многу ме разочара.Не очекував вакво нешто од тебе.Можеше да го очекувам од било кој,али од тебе не.Фала ти.Ќе се свестиш,ама касно ќе биде.