Уште еден ден без тебе поминат. Како и секој викенд така и овај ќе излезам со насмевка на лицето како ништо да не ми е, како се да ми е совршено, под конец средено. Ќе ја навиткам косата, ќе се нашминкам убаво, ќе го облечам црниот фустан, црвените чевли и ќе го ставам црениот кармин и ќе зачекорам ледено со главата исправена и како и секогаш ќе ги игнорирам машките погледи кои ќе ме меркаат од глава до пети, посакувајќи да можев сите тие погледи да ги заменам со твоите очи..тие да ме видат во такво издание......ќе дојде и тој ден уште малку.....уште се сеќавам на денот со насмевка кога се запознавме, каква само бев со косата во кок крената, без грам шминка на мене, испечена од сонцето и со капки пот по телото...но тебе и таква ти бев убава, го заробив твојот поглед.......толку многу ми недостигаш, уште малку остана за да те видам, оф чекањево ме убива, ги бројам деновите сакам побрзо да поминат и да дојдиш.......желбата ми беше барем уште еднаш да те видам, да те бакнам и уште малку ќе ми се исполни, макар и последна да е......да не те видам никогаш повеќе........... а кога ќе си заминиш повторно ќе бидам онаа старата без грам чуства, толку студена каде никој нема да можи да ме погледне, не пак да ме допри!