Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Не боли разделбата и заминувањето на саканата личност.Боли завртениот грб и тишината кои кријат толку многу зборови и нешта кои никогаш нема да бидат кажани...Болат солзите и празнината во срцето кои тој нема да ги види кога заминува...Боли тој врисок на срцето што кажува ,,ќе се врати‘‘ а разумот веќе знае дека нема ....

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Понекогаш кога ќе останеше сама со своите мисли,чуствуваше дека ја сака.Тогаш одново потонуваше во солзи и горко се молеше таа љубов во срцето најпосле да се претвори во омраза за да не ја боли толку многу и толку силно.....

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana and Harmonija

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Можеби некогаш ќе се сетиш на мене и ќе сфатиш дека бев спремен на се...тогаш мислев дека нема да ми завртиш грб повторно...а ќе одевме до крајот на светот. Навистина ми е жал.

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Викаат дека кога нештото завршува,истата ноќ небото плаче,затоа што вредело,затоа што значело нешто,затоа што такво нешто не се раѓало секој ден.Но исто така и викаат дека кога тоа нешто ќе заврши,по дождот штом доаѓа сонце тоа е затоа што никогаш и не си требал да се задоволиш со тоа малце,бидејќи си заслужувал подобро.Штом се задоволиш со помалку од она што го заслужуваш автоматски добоваш помалку и од она со што си се задоволил.Доколку Пепелашка се свртела и се вратила назад по чевличката никогаш не би станала принцеза.Затоа понекогаш треба да заборавиме што сакаме за да се потсетиме што навистина заслужуваме!

• Ми се допаѓа
Реакции: crvenkapa and Photographer

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Немој ти да се грижиш.....Таа е луда ќе те чека,што и да кажеш ќе се надева,и што и да си направил ќе заборави...И колку и да ја боли ќе мисли дека сепак ти ќе се промениш и ќе ја побараш...Само пази да не биде касно,бидејќи тогаш таа ќе направи да се чуствуваш скршено како таа тогаш.Ќе ти прости таа тебе но нема да си дозволиш да си простиш сам на себе :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Се лажев кога си ја пеев : " Ти си проблем што сакам да го имам, ти си дрога што сакам да ја примам, ти си тајна што смрттно ме занима, ти си грев што на душа го зимам " (facepalm)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
" Те сакам ко црвен лак,
ко бордо кармин,
ко топол чај во ладна зима,
ко ќебе на дождлив ден,
ко три воспитни за да не бидам лигава како сега."