Има нешто да се објаснува? Самата реченица кажува, ако во некоја ситуација немаш нешто паметно (или корисно) да кажеш, подобро помолчи си.може да дефинираш што е по тебе "If you don't have anything smart to say, don't say anything at all." ?
Има нешто да се објаснува? Самата реченица кажува, ако во некоја ситуација немаш нешто паметно (или корисно) да кажеш, подобро помолчи си.може да дефинираш што е по тебе "If you don't have anything smart to say, don't say anything at all." ?
сакам да кажам дека без разлика што и да кажеш некои ќе сметаат дека е паметно а други нема да го делат истото мислење ...Има нешто да се објаснува? Самата реченица кажува, ако во некоја ситуација немаш нешто паметно (или корисно) да кажеш, подобро помолчи си.
Зарем јас некаде напишав дека конкретно некого навреди?melpomena, јас не реков дека не сум дел од форумов, ниту па „исплукав“ некого конкретно. Ако некој си ја има мувата на капата, тоа не е мој проблем. Повторно, во претходнава реченица никој не е конкретно посочен. А јас се водам по она "If you don't have anything smart to say, don't say anything at all." Не само на форумов, туку и надвор од него.
Денес всушност забележав нешто: некои личности мислат дека е побитно да дадат свое мислење за нечиј проблем, отколку да се обидат да помогнат во решавање на истиот (секако, доколку се во можност).
Секоја чест за целото мислење, а ова болдираново ми се чини најмногу одговара во ситуацијава.
Ако во 8 страни немало ништо паметно,односно ако форумџиите не се паметни тогаш се?8 страни муабети, а едно мислење не видов корисно за тој што го напишал проблемот и побарал помош. Ова богами доволно кажува и за форумов, и за форумџиите.
Побарај овде одговор на твоето прашање:Зарем јас некаде напишав дека конкретно некого навреди?
Ајде те молам,па и ти си дел од тој форум,а исто така и лајкувачите на твојот пост,за кои сигурно со тоа што ке го испоплукаат целосно форумот и комплетите форумџии нема тоа да значи дека тие одскокнуваат само во позитива.
Ако во 8 страни немало ништо паметно,односно ако форумџиите не се паметни тогаш се?
Ако форумџиите не се паметни тоа како што кажуваш ти,односно ако форумот не е паметен тогаш е?
Напишав КОРИСНО. И навистина нема, барем јас не видов, ниту едно единствено мислење кое му е од корист на Шмекси во врска со тоа тој што го побара.8 страни муабети, а едно мислење не видов корисно за тој што го напишал проблемот и побарал помош. Ова богами доволно кажува и за форумов, и за форумџиите.
Па така би ве замолил, бидејќи јас немам доволно големи познанства со сопственици на угостителски локали, доколку слушнете/видите дека бараат девојка за работа би сакал да ме известите по порака или на мобилен телефон, кој може да го добиете доколку го побарате, исто така во приватна порака.
Побарај овде одговор на твоето прашање:
*
Напишав КОРИСНО. И навистина нема, барем јас не видов, ниту едно единствено мислење кое му е од корист на Шмекси во врска со тоа тој што го побара.
Еве ке пробам и вака за помошта што ја бара Шмекси
Доколку девојката се нафака да работи за таа дневница како келнерка,не би требало донекаде да и биде проблем да работи во друг град,и нудам работа во Гвг за поголема дневница,но бидејки ке треба да плака кирија дневницата ке и биде пак 500 денари,но ветувам дека нема никој да побара ништо од нејзе доколку таа сама не сака.
Ке биде веднаш осигурена,доколку ја помине обуката и добро се снајде во работата.
Да напомнам и дека може да напредува и да не остане засекогаш келнерка.
Доколку е заинтересирана исконтактирај ме во сандачето да размениме информации.
После ова мое мислење:
8 страни муабети, а едно мислење не видов корисно за тој што го напишал проблемот и побарал помош. Ова богами доволно кажува и за форумов, и за форумџиите.
Ова ке е дефинитивно последниот пост околу оваа работа од мене.Побарај овде одговор на твоето прашање:
*
Напишав КОРИСНО. И навистина нема, барем јас не видов, ниту едно единствено мислење кое му е од корист на Шмекси во врска со тоа тој што го побара.
Не можеш да знаеш, ниту ти - ниту јас, зошто тој ѝ бара конкретно таква работа. Битно за тоа побара помош, и не ја доби.Ова ке е дефинитивно последниот пост околу оваа работа од мене.
Па дури безкорисно беше она што го напишав дека не треба да и бараат на девојката само работа како келнерка охх туго тугооо.