Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Друга работа што ја уочив на тој пост е дека девојката му кажала дека за да стигне до дома требала да потроши 150 денари за пат,значи ете да претпоставиме дека си оди со такси,а доага со автобус кој ете пак да претпоставам може е 50 денари.Значи се вкупно се 200 денари.

Зема дневница од 500 денари, а за да стигне до дома со автобуси потребни и се 150 денари.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ако некој знае лек против нервоза, ШТО ДЕЛУВА, нека ми каже.
Ќе се пореметам од олку стрес во организмов мој.
Ми доаѓа цел фрижидер да го изедам сега, на полноќ...

Аман, нека поминат овие 2 недели :mad

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Значи и остануваат 300 Мила :mstickle
слабо математика,слабо :svirka
Не е за математика работава,него муабетот ми е дека девојчето можеби во еден правец плаќа 150 денари за автобус,ако менува 2 автобуси. Како и да е,од тој пост почна муабетот,да ставиме крај на цитирањата,ако некој знае некој што бара девојка за работа нека му пише на Шмекси,ако не да си ќутиме сите:D

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не е за математика работава,него муабетот ми е дека девојчето можеби во еден правец плаќа 150 денари за автобус,ако менува 2 автобуси. Како и да е,од тој пост почна муабетот,да ставиме крај на цитирањата,ако некој знае некој што бара девојка за работа нека му пише на Шмекси,ако не да си ќутиме сите:D
Убаво беше напишано дека е претпоставка дека е со такси,за да во случај не дојде до како што рече ти,демек до калкулацијата беше муабетот немајки како да го образложиш твојот пост :D
но ако...секако,ке си избришеш ти кај што си киксирала,и твоите и тугите постови за да се прикриеш,нема да е прв пат (worried)
Јас моето мислење го напишав околу барањето помош за девојчето од страна на Шмекси.

и сакам да кажам дека доволно кажав денеска во темава :D

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Ако некој знае лек против нервоза, ШТО ДЕЛУВА, нека ми каже.
Ќе се пореметам од олку стрес во организмов мој.
Ми доаѓа цел фрижидер да го изедам сега, на полноќ...
Аман, нека поминат овие 2 недели :mad

Направи си топол чај, едноставно смирува таков пијалок навечер. :)
Истовремено, ако имаш напиј се Бедоксин (Витамин Б6), еден од ретките природни витамини што делуваат колку-толку смирувачки. :)
На природна база ти се и апчињата Валеријана, разгледај и за нив.
Крај-краева, пушти си смирувачко музиче, Јутјуб има многу такви прекрасни мелодии.
И секако, без нервози и стресови! :)
ПС. Намерно се задржувам само на природна база, тоа е најздраво. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and melpomena

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Валеријана се на природна база, но чај од валеријана помага повеќе и е уште по природно : )
Валеријаната содржи неколку лековити компоненти кои делуваат транквилизантно на ЦНС а делува и како аналгетик особено при главоболки и болки при месечен циклус кај девојките : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and Nighty

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Валеријана се на природна база, но чај од валеријана помага повеќе и е уште по природно : )
Валеријаната содржи неколку лековити компоненти кои делуваат транквилизантно на ЦНС а делува и како аналгетик особено при главоболки и болки при месечен циклус кај девојките : )

Е, така, фала што ме потврди, да и’ помогнеме на пријателката колку можеме зад мониторите. :)

Selene, еве ти неколку мелодии кои „од прва“ ми паднаа на памет и кои секогаш делуваат како „анестетик“ на мене. :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија and Selene

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
“Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.”
Eleanor Roosevelt
Упс... ја утнав темата. Ама ваљда не сум офтопик... :rolleyes:

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Хехе фала Nighty, а и тебе Марија, ама ова моево не го смирува чај. Ниту музика.

Евентуално некој масер ако знаете:D
Сега ќе си порешавам Судоку, тоа најубаво ме смирува:)

Би излегла на прошетка, ама доцна е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin
Статус
Затворена за нови мислења.