Сакам да кажам/Сакам да прашам

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Не знам што да кажам, вака како си го опишал делува ко некој курс шо се учи за неколку месеци... Велиш достапна литература, достапни професионално, минимално посочување.. Уште си студент, а работиш конкретно, „жива“ пракса, плус и бизнис (несфатливо ми е да се каже бизнис за ваква дејност) . Баш ме интересира @LittleButterfly шо би кажала. Вака се станува психолог?
сдк... Добро... очигледно е што сакаш да кажеш... :nerd
Немам потреба да добијам мислење за тоа како гледаш на тоа што го правам. Ако одговарам некому - океј.. ако неее....живи здрави:). Никој не е принуден да чита мои мислења. Биди здрава и жива, ако не се совпаѓаме со ставот за ова, можеби ќе се совпаѓаме со вкусот за облека, за музика...(think)... за алкохолни пијалоци, кафе .... а и не мора... ;) :sreken

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Секој ден учам по нешто ново. Корисно или не, не се промакнува.
Секојдневно среќавам луѓе очајни да си го покачат социјалниот и економскиот статус, да се допаднат, да бидат унапредени, ништо ново и ништо страшно, човечки инстинкт, ако може да го речеме така, ама посебни ми се оние со окупација да (за)владеат со интернет просторот. (facepalm)
Колку прекрасни суштества постојат што со леснотија и мерак ги читаш и чии мисли ти се врежуваат и рефлектираат во одредени ситуации. Личности што голем дел од себе и својот карактер оставиле низ страни и страни, и тогаш се појавува некој предвреме изваден од рерна што од брза нога сака да се изгради ко некој уникатен лик, користејќи се со вдахнатата душа на претходно споменативе.
Ај, да не пишувам метафорично, не ми иде...лонг стори шорт, влијателниве намалете малку со бесрамно собирање туѓи фрази, па и цели параграфи и пласирање на истите ко свои по други места за да испаднете интересни. Не зборам за нешто мое, без душебрежнување, само е смешно да налеташ на познати стилови и ликови што ги знаеш, и едниов на едно место да е едно нешто, а на друго место си чешкаш глава што бара Б на акаунтот на А, кога се сосема различни карактери. Ама секој со разни реалности и соништа, шта чеш. :D

Последна промена:

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Не знам што да кажам, вака како си го опишал делува ко некој курс шо се учи за неколку месеци... Велиш достапна литература, достапни професионално, минимално посочување.. Уште си студент, а работиш конкретно, „жива“ пракса, плус и бизнис (несфатливо ми е да се каже бизнис за ваква дејност) . Баш ме интересира @LittleButterfly шо би кажала. Вака се станува психолог?
Ако мислиш на непрекинато зборување и пред се’ носење заклучоци неосновано, генерализирање на проблемите, ...тогаш ќе речам не....
Психологијата е многу повеќе од читање литература и добивање на диплома...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Иако времево е downer, не можам да опишам колку сум најсреќна! 3 години заедно, 3 години се сакаме, се смееме, се караме, си простуваме, се учиме, се менуваме, растеме, напредуваме... Убаво е чувството кога имаш некој кој безусловно те сака и постојано се грижи за тебе и те чува и уште поубаво е чувството кога истиот тој ти го сакаш, го чуваш и се грижиш за него.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
@МалиСашко во администрација онлајн? :D
Башка плус уште еден врвен психолог на форумов.
Успат @MissChievous да ви се множат и се вака заљубени и соодветно прилагодени еден на друг,да не речам сплотени да си бидете.