Сакам да кажам/Сакам да прашам

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Сдк.. @lady_blue
Сеуште сум студент - ОПШТА ПСИХОЛОГИЈА, генерално земено. Уште пред почетокот на студиите имав пракса, конкретно, приватен бизнис, детска психологија и семејство. Литературата е достапна, професионалците се достапни, со минимално посочување сите карти се отвараат. Доволно е да се сретнеш со доволен број случаи за да знаеш што е тоа што се бара, ако имаш вистинска насока. Сега веќе и го работам тоа нешто конкретно, дел од едното - дел од другото. Очекувано, не можам да бидам како некој што плива во тие води веќе 30 години, но праксата покажува дека тоа што го правам функционира , во форма на „жива“ пракса, секако под надзорот на вистинска личност и одобрение. Сето друго објаснување што би го дал би било навлегување во моите лични податоци и приватност.
Не си играм играчки, не сум филмаџија. Ако нешто сум посочил отворено, тоа го правам со цел да се воочи проблемот.

Тоа е тоа... свати го како сакаш...:)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дали постои србомански бугарофил од грчко етничко потекло кој носи кече?

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Дали постои србомански бугарофил од грчко етничко потекло кој носи кече?
Не давај идеи за следен филм од типот на „Панкот не е мртов“ или „Парада“. Јунајт јунајт Југо.

Сдк.. @lady_blue
Сеуште сум студент - ОПШТА ПСИХОЛОГИЈА, генерално земено. Уште пред почетокот на студиите имав пракса, конкретно, приватен бизнис, детска психологија и семејство. Литературата е достапна, професионалците се достапни, со минимално посочување сите карти се отвараат. Доволно е да се сретнеш со доволен број случаи за да знаеш што е тоа што се бара, ако имаш вистинска насока. Сега веќе и го работам тоа нешто конкретно, дел од едното - дел од другото. Очекувано, не можам да бидам како некој што плива во тие води веќе 30 години, но праксата покажува дека тоа што го правам функционира , во форма на „жива“ пракса, секако под надзорот на вистинска личност и одобрение. Сето друго објаснување што би го дал би било навлегување во моите лични податоци и приватност.
Не си играм играчки, не сум филмаџија. Ако нешто сум посочил отворено, тоа го правам со цел да се воочи проблемот.

Јас имам неколку прашања. Како си добил пракса пред да станиш студент? Како тоа приватен бизнис, психологија, пред почеток на студиите?

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Outrider

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк...
Сето друго објаснување што би го дал би било навлегување во моите лични податоци и приватност.
Само уште нешто, ако размислиш малку поопширно ќе сватиш дека не можам да почнам во мој приватен бизнис, туку во нечиј, ако веќе те буни тоа.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не само тоа. Пракса пред студии во област психологија никако не ми влегува во глава.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк.... па и не мора да ти влегува в глава бе пријателе...:) Ако не ти одговара, не мораш да ми веруваш воопшто... што има да се објаснуваме со сати...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да бидам искрен и не ти верувам многу околу ова. Не ми се совпаѓааат некои работи околу твојава приказна. Небитно.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Сдк.. @lady_blue

Не знам што да кажам, вака како си го опишал делува ко некој курс шо се учи за неколку месеци... Велиш достапна литература, достапни професионално, минимално посочување.. Уште си студент, а работиш конкретно, „жива“ пракса, плус и бизнис (несфатливо ми е да се каже бизнис за ваква дејност) . Баш ме интересира @LittleButterfly шо би кажала. Вака се станува психолог?