Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пошо сите мои бивши се омажија, две веќе имаат деца, па испраќам апел до Симона: Ајде мори, ако си плавуша, можеш!

Има и полошо, како што тврди народната мудрост, замисли да се оженеше со некоја од нив :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Требаше јас да се сликам со локумот:D

Освен тоа нели можеше едно време да провериш дали сликите се копирани или не?
Сликав со тел.
И на крај краева зошто би лажела?
Сфашта.
Erm... I was joking?

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
е зошто сте ми ставиле казна? само истерувате членови па се жалите нема кој да ви пишиува еее крај ви нема хехехех

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Луѓето умираат од најтешки болести секој ден, во војна, од глад и од студ и никој не покажува емоција на жал. Некој познат наркоман се предозирал до смрт and everyone loses their minds. И ми доаѓа од Louis C.K муабетот за of course but maybe. Секако дека ми е жал за смрт на некој човек, меѓутоа ако некој свесно си шприца отров во телото, што треба да очекува? Дека ќе доживее длабока старост?

Не ми се јасни луѓево.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Не научија да идеализираме некое си општество каде добриот е и најпаметен и секогаш ги има најсаркастичните забелешки кон оние лошите батки кои по дифолт се со капацитет на амеба и само беспомошно молчат и веднат глави при судир со мастермајндов, а другиве од страна аплаудираат, воздивнуваат посакувајќи тие да смислеле такво нешто и топат гаќи на досетките.
Како резултат на тоа, и шуто и сакато се наоружа со она што го чуле под името сарказам, а благе везе немаат што значи, уште помалку како се користи.
И, верувале или не, не секому лежи. Surprise, surprise. :eek
Туѓата неинформираност не е основа за исмевање, за исмевање е оној што се дрзнал да изиграва паметњаковиќ кон оној што поштено си прашал или признал дека не сфатил. Да бидеме реални, ни ние не сме докторирале на Харвард за да си ја дозволиме таа ароганција кон некој „смртник“.
Смешно делува од страна и нималку остроумно, напротив, нема ништо неодгатнато во директната, очигледна и навредлива поента пропратена со ;). Абе убитачно е смајливо, како да кажам...и самите си знаат дека кажаното им е толку провидно, што мора да намигнат за поглупиве да сфатиме дека спуштаат муабет.
Подеднаков третман заслужуваат оние кои се прават сосила глупи, како и оние недокажани интелектуалци кои секаде гледаат можност неповикани да се протнат со својот неоснован потсмев само за да добијаат аплауз и возвишување од онаа недефинирана багра што е во средина.
Директност (не секогаш) ≠ ароганција ≠ сарказам.
Депресивно.
Депресивно е и кога ќе видиш кокичиња изникнати од гроб на млада личност.
Мава шамар, суши.
Прави, живи, здрави и со свој памет, ама недокажани...сакате да си играме кул батки?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
parvati е твојто смајли го нема тука :zelen користи се со мојто :zelen и мислиси само дека не ме знаат (pivo)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Има нешто што те расплачува во душата кога го гледаш Шон Пен во било кое трагично кадро...

Antonej.*

Нов член
19 јануари 2013
16
15
3
29
Скопје
Луѓе дали некој може да ми каже во врска со закажување за лична карта .. наполнив 18 и ми рекоа треба да се закаже на еден број .. е сеа не сфакам што е со барањето од кај да го земам и кога да го однесам .. ? :)