Надворешните извори можат да бидат 90% спрема 10% за оние што немаат против, ама сепак не е човечки спрема оние 10% некој да им пресуди предвреме.
Се немам распрашувано во врска со темава, нити имам читано научни трудови нечии, така да од таа гледна точка нема да коментирам. Ама еве ветувам дека ќе истражам, иако не верувам во анкети и истражувања, сите тие се со некаква цел, кому каква му одговара - таква.
Несакам ни да замислам што би се случило да се легализираат геј бракови овде на Балканов, и да им се даде право да посвојуваат деца. Судејќи по тоа што се случува на геј парадите во Белград, не ни верувам дека тоа набрзо ќе се случи. Затоа што целиот Балкански менталитет е тесно поврзан меѓусебе. И повторно несакам да замислам како би се чувствувало Балканско дете еве нека е од Македонија да речеме во таков брак. Па тоа подбивање од страна, затоа што ни се допаѓало или не, таа е сеуште табу тема кај нас, исто како што е дури и разводот. Јас лично ќе тргнам од себе се комплексирам пошто сум дете на разведени родители, а такви како мене ги има уште многу, а тек па да се деца на двајца мажи на пример. Нон сенс е. Можеби на западот не е ама овде е. А ние овде живееме.